Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google Hangouts är officiellt borta

I mitten av året förlorade användarna åtkomsten till Hangouts mobilapp och vägleddes att uppgradera till Chat, antingen i Gmail eller via den separata appen. Åtkomsten till Chrome-tillägget Hangouts återkallades också.

Även nu kan all chatthistorik som du kan ha knutit till Hangouts under åren fortfarande återställas, men det finns en deadline för att spara den också: Google Takeout kommer att låta användare ladda ner sin data fram till den 1 januari 2023. Efter det kommer den att vara borta för alltid, i ännu ett exempel på den oundvikliga “link rot”-stilen förlust av data som utgör livet på internet.

Varför Google migrerade bort från Hangouts

Bytet från Hangouts till Chat har pågått sedan oktober 2019.

Googles affärsfokuserade tjänster var de första som migrerade, med Google Chat tillgängligt för meddelanden, Google Meet för videokonferenser och Google Workspace (som tidigare var “G Suite”, som tidigare var “Google Apps for Work”, som tidigare var “Google Apps för din domän”) för att kombinera dem.

Bytet ger affärs- och privatanvändare samma service och funktionalitet, och håller alla på samma sida. Men det kan finnas en mindre smickrande förklaring till varför Google har så många olika och ofta lite överflödiga tjänster och verktyg: En företagskultur som belönar “flytta nålen” lanserar mer än att behålla dem.

Om det är sant, är detta en teknisk kultur som misslyckas som inte är olik logiken bakom en berättelse som dök upp förra veckan under Twitter-övertagandet: Ingenjörer var ombedd att skriva ut deras senaste 30 till 60 dagars kod för att visa Elon Musk. Innebörden är att mer kod är bättre, en tankeprocess som prioriterar skapande framför underhållshandlingen. I verkligheten finns det ett gott argument att underhålla tjänster eller kod faktiskt är viktigare än att skapa nya.

Bortsett från den tekniska världens undersida, men det råder ingen tvekan om att Google Chat är en fantastisk tjänst med många funktioner, från ett viloläge till förmågan att skapa personliga uppgifter från vilket meddelande som helst.

Om du är på Google Workspace, du använder redan Chat. Men du har bara till nästa år på dig att ladda ner din gamla Hangouts-data, så dröj inte.