Google Glass 2.0 Complete Walkthrough (video)

0 Shares

Många människor har frågat mig om Google Glass och, närmare bestämt, hur de fungerar, vad de gör, etc. Tänkte att jag skulle göra en snabb video genomgång med Screencast -funktionen i MyGlass -appen för att visa dig den grundläggande kärnan i hur Glas fungerar och det är superenkelt UI.

I. MyGlass App

Innan vi diskuterar Glass måste vi först snabbt förklara MyGlass -appen. Denna app är tillgänglig för iOS och Android och krävs för att Glass ska fungera korrekt. Glass använder den här appen via Bluetooth för att ansluta till internet, få åtkomst till olika andra saker på din enhet (aviseringar etc.) och kan användas för att initialt konfigurera enheten. När enheten har kopplats ihop med Glass kan du öppna MyGlass -appen och konfigurera dina favoritkontakter. Dessa kontakter kommer att visas i hela gränssnittet som de första valen för personer du kanske vill interagera med (dvs. skicka texter till, dela bilder med, videosamtal, etc.) så det är viktigt att konfigurera dem inledningsvis.

Efter det kan du utforska MyGlass -appen för att söka efter och installera olika andra appar för Glass (kallad Glass) genom att välja Glass från menyn och sedan helt enkelt växla till På i vilken app du vill installera. Glass hämtar sedan appen automatiskt över dataanslutningen och installerar den. En annan stor funktion i MyGlass -appen är möjligheten att dela din glasskärm på enheten (som jag använde för att visa vad som hände på glaset i videon). Detta kan vara riktigt praktiskt när oundvikligen någon ber om att prova dem och du måste förklara för dem vad de tittar på.

II. Google Glass tidslinje

Google glass huvudgränssnitt är uppbyggt som en rad med “kort” på det i huvudsak. “Hemskärmen” är skärmen med tiden och orden “Ok, glas” på den. Allt till höger på denna startskärm är händelser som har hänt tidigare. Från, sms -konversationer, till bilder, till aviseringar etc. Ju längre du kommer åt höger, desto längre tillbaka i det förflutna. Varje gång du gör något (ta en bild, skicka ett text, etc.) lägger det till ett nytt kort direkt bakom startskärmen och skjuter alla andra kort längre ut till höger. Till vänster om startskärmen finns allt som händer nu. Detta inkluderar väderrapporten och alla Google Now -kort (och även när appar installeras visas de här kort innan de trycks till höger om startskärmen när appen är klar).

Om du sveper tillräckligt långt till vänster får du inställningskortet, vilket indikerar att du har nått slutet av tidslinjen i denna riktning. Det är i princip hela huvudgränssnittet, med appar och åtgärder som fungerar som separata appar som tar över skärmen och sveps ner för att avvisa dem och återgå till den här huvudsakliga tidslinjen (svepning ner en annan gång sveper faktiskt bort tidslinjen och sätter enheten i vänteläge läge).

III. Google Glass Actions

Glass har ett antal, vad jag gillar att kalla, inbyggda åtgärder som du kan utföra antingen genom att trycka på eller använda din röst. Inkluderat på enheten är möjligheten att:

  • Googla något och få resultat eller svar baserat på det.
  • Ta en bild av det du just nu tittar på (och skicka det till någon).
  • Spela in en video av det du tittar på just nu.
  • Få vägbeskrivningar och navigera till en plats.
  • Meddelande någon i dina kontakter.
  • Ringa upp någon i dina kontakter.
  • Videosamtal någon i dina kontakter som använder Hangouts.

Utöver dessa, när du lägger till nya glasvaror kan den nya appen lägga till åtgärder i den här listan (dvs. Visa kompass) som också kommer att vara tillgänglig i huvudmenyn och med röstkommando.

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares