Google förklarar hur Matter smart home tech fungerar på Nest och Android Betrodda recensioner

Google, Amazon och Apple är bland de tekniska giganterna som är banbrytande för att säkerställa att smarta hemmaprodukter delar en infrastruktur som fungerar över plattformar.

Den nya Matter-standarden innebär att de som smartar upp sina hem inte behöver vara så bekymrade över huruvida produkten stöder de enskilda protokollen som ligger till grund för de stora plattformarna. Det övergripande målet är att öka interoperabiliteten bland de bästa smarta hemapparaterna som gör det till människors hemvist.

Förhoppningen är att standarden kommer att göra det lättare för tillverkare från tredje part att tillverka produkter som stöder Amazons Alexa, Apples Siri, Googles assistent, samt alla nya röstassistenter. Alliansen säger att den vill ha pålitlig och säker smart home tech som gör det möjligt för enheter att “arbeta sömlöst tillsammans idag och imorgon.” Det sägs att det har stöd från hela branschen och Samsungs SmartThings kommer också att anta standarden.

Android Matter

Under Google I / O avslöjade företaget att det tar Matter-protokollet – lanseras senare i år – till Nest och Android, med företaget som säger att det blir enklare och snabbare att ställa in och para ihop nya enheter och länka andra. Dessutom säkerställer Google att enheter som Nest Wi-Fi, Nest Hub (andra generationen) och Nest Hub Max, samt att termostater och smarta högtalare fungerar som Matter ‘hubbar’.

“Android kommer att vara ett av de ledande operativsystemen med inbyggt stöd för Matter, så att du snabbt kan konfigurera enheter med Google och länka dina favoritappar till Android”, skrev Google i ett blogginlägg den här veckan. “Du behöver bara några kranar för att ställa in dina Matter-enheter, och du kommer att ha många sätt att omedelbart styra dem som Matter-aktiverade Android-appar, Google Assistant, Google Home-appen, Android Power Controls och kompatibel Google enheter. Det tillåter också över en miljard Android-enheter att möjliggöra enkel installation och kontroll av alla Matter-certifierade produkter. ”

Back-end-tekniken, tidigare kallad Project CHIP, borde så småningom innebära att användare inte behöver söka efter indikatorn som bekräftar den smarta lampan, låset, termostaten eller något annat fungerar med Alexa, HomeKit, Samsungs smarta saker eller något annat. Det gör det också lättare att byta från en leverantör av smarta hem till en annan.

Relaterade Artiklar

Back to top button