Google Drive: hur det fungerar och tips för att få ut det mesta av tjänsten

0 Shares

DE Google Drive det har funnits ett tag, men inte alla känner till tjänsten så väl och vet inte vilken kapacitet den kan nå. För att hjälpa dig, låt oss lära oss mer om denna fantastiska tjänst och lära känna några tips som kan hjälpa dig.

I den här artikeln hittar du:

Vad är Google Drive?

Google Drive är Googles molnlagringstjänst, den är helt gratis, men den erbjuder även vissa betalabonnemang. Det låter dig ladda upp vad som helst och därmed lagra dina filer. Med internetåtkomst kan du komma åt dem var som helst.

Genom att lagra och lagra saker i den kan du få utrymme på dina enheter. Det kommer inte att vara nödvändigt att spendera utrymme med foton och videor, eftersom det lokala utrymmet kommer att frigöras för att installera applikationer. Utöver personligt bruk visar Drive sig vara ett utmärkt delningsverktyg, även för affärsbruk.

I fritt läge har varje användare 15 GB ledigt utrymme, men mycket av det konsumeras av deras e-postmeddelanden eller annan Android-telefondata. Vi fick veta och få en uppfattning om vad den här Google-tjänsten handlar om, men hur kan vi använda den till 100 %? Låt oss se 10 tips som kan hjälpa dig.

10 tips för att använda Google Drive

1.Offentliga filer

delningsalternativ

Med Google Drive kan du dela filer på tre sätt:

  • Att göra det helt offentligt, vilket garanterar tillgång till alla.
  • Med en länk, så bara de som har tillgång till länken kunde komma in.
  • Specifika personer, per Gmail-konto, begränsar och säkrar dina filer.

Förutom att erbjuda delningsalternativ kan du ställa in behörighetsnivån. Det vill säga, folk kan bara se, kommentera, redigera, det beror på vilken behörighetsnivå du kommer att ge. För att se detta, högerklicka bara på filer eller mapp och välj alternativet dela med sig.

välj delningsalternativet på google drive

2. Samtal

Kanske skriver du upp ett projekt, eller förbereder det på bilder eller kalkylblad, och samtidigt pratar du med teamet via WhatsApp eller telefon. Den goda nyheten är att Google Drive erbjuder möjligheten att ha en chatt i filen du redigerar och därmed chatta med andra i filen. För att göra detta, tryck bara på ballong som finns i det övre högra hörnet.

klicka på ballongikonen för konversationer

3. Tillägg

Google Drive har tillägg som kan läggas till via det högra fältet som visas. Dessa tillägg ger funktioner eller fler funktioner till Drive. Du kan använda några som EasyBib som låter dig lägga till citat till dokument och har också glittrig som låter dig lägga till diagram och grafer. Men förlängningarna slutar inte där.

4.Fler överraskningar

chrome webbutik har flera alternativ

Chrome Web Store, som är en butik för tillägg och appar, stöder Google Drive. Sedan kan du gå till den och leta efter Drive-samlingen. Gå till butiken genom att klicka här, och använd alla verktyg som butiken erbjuder.

5. Betald plan

Drive är redan en sensationell tjänst, men den erbjuder mycket mer, särskilt utrymme. Se och lär känna var och en av planerna nedan:

  • 15 GB: Gratis.
  • 100 GB: 6,99 BRL/månad eller 69,99 BRL/år.
  • 200 GB: R$9,99/månad eller R$99,99/år.
  • 2 TB: 34,99 BRL/månad eller 349,99 BRL/år.
  • 10 TB: 360 BRL/månad.
  • 20 TB: 720 R$/månad.
  • 30 TB: 1 080 BRL/månad.

Beroende på din användning, se vilken plan som är bäst för dig.

6.Använd offline

Google Drive har en webbläsarapp i Chrome, den här appen tillåter offlineanvändning. Så du kan se dina mappar, redigera dokument och allt kommer att uppdateras när du ansluter till internet.

7.Gmail och Drive

Om du har ett Drive- och Gmail-konto finns det ingen liten begränsning på storleken du kan bifoga till e-post. Genom att använda de två tillsammans är det möjligt att fästa saker upp till 150 MB, säkert något mycket användbart och nödvändigt för dig att veta.

8. PDF-redigering

När du laddar upp en PDF till enheten och trycker på höger knapp ser du alternativet att konvertera text till PDF. Med den kommer du att kunna redigera alla PDF-dokument, utan några begränsningar.

9.I handflatan

Drive har en mycket användbar applikation med nya funktioner. Ett exempel är Android-appen, som låter dig ta bilder och om den bilden är från en sida eller en skylt förvandlar den bilden till text. Allt utan att behöva skriva något.

10.Översättning

När du öppnar en utländsk fil kommer Google automatiskt att erbjuda dig möjligheten att översätta dokumentet. Så oroa dig inte för dina utländska dokument, du kommer att kunna förstå dem mycket väl.

Slutsats

Vi hoppas att du med den här guiden har lärt dig mer om Google Drive och även använder alla tips vi har sett här. Berätta för oss, använder du redan denna fantastiska tjänst? Visste du alla tips vi såg här? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares