Google Dokument låter dig nu infoga bilder och tabeller utan att flytta musen

0 Shares

Google uppdaterade Google Docs-upplevelsen tidigare i år med lanseringen av det smarta chippet, en funktion utformad för att länka information från andra Workspace-appar till din Google Docs-fil, bland andra funktioner. Nu har den här funktionen blivit ännu mer användbar med en ny expansion.

Google Docs har lagt till en ny meny som låter dig infoga vad som helst i ditt dokument, inklusive namn, fillänkar, bilder, tabeller och andra innehållstyper utan att lämna den aktuella fliken. Du kan göra detta genom att skriva @ i ett dokument, vilket öppnar en meny med föreslagna filer, personer och möten.

Den nya funktionen är ett bekvämt sätt att söka efter allt du vill lägga till i ditt dokument, till exempel filer på Drive. I så fall genererar Dokument en länk i det aktuella dokumentet som omdirigerar dig till motsvarande innehåll.

Google Dokument låter dig nu infoga bilder och tabeller utan att flytta musen 2

Du kan också använda taggningsfunktionen och du kommer att bli tillfrågad om du vill dela dokumentet med den personen. Före denna ändring måste du navigera till en annan app för att söka efter objekt att lägga till i ditt dokument. Den nya funktionen låter dig utföra denna funktion på många av de bästa bärbara datorerna utan att använda en mus.

Förutom den nya universella menyn låter Dokument nu dig lägga till en sidbrytning före stycken. Du kan använda det här alternativet för att skapa en ny sida med specifika styckestilar som rubriker, underrubriker eller rubriker. Den senaste uppdateringen låter dig också importera och exportera Microsoft Word-dokument och andra tredjepartsdokument med “Föregående sidbrytning” tillämpad på stycken samtidigt som formateringen behålls.

Alla dessa nya funktioner är tillgängliga för alla Google Workspace-användare såväl som G Suite Basic- och Business-kunder, även om det kan ta några veckor för alla att se ändringarna.

0 Shares