Google Classroom: vad det är och hur man använder det här fantastiska verktyget

På senare tid har videolektioner blivit mycket populära och till och med obligatoriska. För att lösa detta behov uppstod Google Classroom, eller Google Classroom. Men det är fortfarande något väldigt okänt, och vissa människor var tvungna att veta det på ett obligatoriskt sätt på grund av all den senaste situationen. Låt oss se mer om det och lära känna plattformen bättre.

I den här artikeln hittar du:

Vad är Google Classroom?

google classroom kommer att vara bra för dig

Google Classroom är precis vad namnet antyder. Det är ett onlineklassrum som låter lärare hantera aktiviteter och skapa helt interaktiva lektioner. Allt detta med syftet att hjälpa eleven att lära sig med de verktyg som finns. Det är möjligt att skapa klasser, fördela uppgifter och skicka och ta emot anteckningar och feedback.

Det är helt gratis, och det garanterar stöd till både elever och lärare på ett enkelt sätt. Du kan använda det här verktyget på din dator eller på din mobiltelefon. Men hur använder man det här verktyget? Låt oss se nedan.

Hur går man med i/får åtkomst till Google Classroom?

Både lärare och elever kan enkelt komma åt Google Classroom via webbplatsen (genom att klicka här) eller via mobiltelefon (Android / iOS). Om du är lärare och vill skapa en klass måste du se till att platsen där du arbetar är registrerad i G Suite for Education. Om du nu vill skapa klasser är det inte nödvändigt för ytterligare klasser.

Gå in på sidan, logga in och du kan använda den på ett enkelt sätt. För att eleverna ska kunna använda dem måste de få en inbjudan att gå med i klasser. Lärare kan logga in, logga in och helt enkelt skapa klassen. Efter att ha organiserat hela klassen är det nu möjligt att skicka inbjudningar till elever. Men hur använder man detta fantastiska verktyg på mobiltelefoner? Låt oss se nedan.

Hur använder man Google Classroom på mobilen?

lära sig att använda klassrummet för både lärare och elev

Applikationen har ett liknande gränssnitt på båda operativsystemen. Så det är inte många skillnader, låt oss se steg för steg hur elever och lärare kan använda det.

lärare

 1. Gå till appbutiken som kan vara Play Store eller App Store beroende på din enhet
 2. Ladda ner appen
 3. Efter nedladdningen trycker du på första stegen och ange ditt Google-konto för att använda appen
 4. I hemgränssnittet trycker du på + och välj skapa klass.
 5. knacka Fortsätta och fyll i alla nödvändiga uppgifter för att skapa din klass.

Efter att ha följt dessa steg bör du kunna ha klasser i Google Classroom. Efter det kommer det bara att vara nödvändigt att skicka en inbjudan till eleverna och ta lektionerna.

denna plattform förbinder alla

Studenter

 1. Gå till appbutiken som kan vara Play Store eller App Store beroende på din enhet.
 2. Ladda ner appen.
 3. Efter nedladdningen trycker du på första stegen och sätt ditt Google-konto för att använda appen.
 4. I hemgränssnittet trycker du på + och välj alternativet Gå med i klassen.
 5. Ange klasskoden och tryck på Att delta.

Efter det kommer du att se en anslagstavla med meddelanden och aktiviteter för att slutföra alla dina övningar. För att skicka aktiviteterna, uppgifterna och proven till lärarna, följ steg för steg nedan:

 1. Gå till från appens startskärm Aktiviteter.
 2. Tryck på pilen som visas och gå sedan till Bifoga fil.
 3. När du har lagt till, tryck bara på knappen Leverera.

Slutsats

Vi hoppas att du med den här omfattande guiden kommer att börja använda Google Classroom och att det kommer att bli ditt vardagliga verktyg. Har du några frågor om vår genomgång? Fick du rätt? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button