Google Chrome lanserar möjligheten att ändra lösenord med ett klick

0 Shares

Google fortsätter att satsa på att förbättra lösenordssäkerhet i Chrome . Företaget introducerade en lösenordskontroll , som varnar oss när ett lösenord vi anger visas på hacklistor. Vi kan också göra denna kontroll manuellt från webbläsarens säkerhetssektion.

Google Chrome lanserar möjligheten att ändra lösenord med ett klick

Google kommer att byta lösenord snabbt

Problemet är att, även om det i många fall säkerhetsproblem rapporteras är det upp till användaren att hitta en lösning, måste ändra lösenorden i dussintals tjänster. Om vi ​​använder unika lösenord i dessa tjänster, till exempel de som webbläsaren själv föreslår, kommer ett hack inte att betyda mer än att behöva byta lösenordet för en webbplats.

Tyvärr fortsätter många att återanvända lösenord mellan tjänster, vilket leder till mycket farliga hacks. Googles lösenordshanterare är ett utmärkt sätt att undvika detta, och naturligtvis, när Chrome upptäcker att ett lösenord är ett hack, låter det dig ändra det snabbt och med ett enda klick.

När ett lösenord dyker upp i ett hack kommer Google att meddela oss om det. Från och med nu kommer en ikon att dyka upp nedan som säger ” ändra lösenord “, och webbläsaren tar automatiskt hand om att ta bort lösenordet som sparats i Chrome och vägleder oss att skapa ett nytt. Den här funktionen kommer att vara tillgänglig för närvarande på en begränsad lista över kompatibla webbplatser, såsom de stora sociala nätverken. Så småningom kommer fler tjänster att läggas till.

Funktionen är för närvarande endast tillgänglig på Chrome för Android . Det kommer att börja först i USA, och senare kommer det att nå fler länder. För att fungera använder funktionen Duplex på webben , tillkännagav 2019, och de använder röstassistenter för att automatisera uppgifter. Så småningom har de lagt till nya funktioner, som att köpa mat, checka in på flyg eller köpa biobiljetter.

Sekretessförbättringar med Android 12

På Android kommer det också att göras sekretessförbättringar. Förutom de visuella förbättringarna av Material du , hittar vi ett nytt avsnitt som heter Sekretesspanel , som kommer att berätta åtkomsten till känsliga delar av mobilen som apparna har haft under de senaste 24 timmarna, som mikrofon, kamera eller plats, förutom andra behörigheter .

Det låter dig också snabbt ta bort behörighet från en app som har det, och en ikon kommer att visas överst när en app använder mikrofonen eller kameran. I sin tur kommer det att finnas ett nytt alternativ för att helt blockera åtkomst till kameran eller mikrofonen från meddelandefältet.

Som vi kan se fortsätter Google att ta stora steg för att förbättra integriteten för de tjänster vi använder varje dag, i en ständig kamp med Apple för att visa vem som erbjuder det säkraste ekosystemet.

0 Shares