Google Chrome för att snart blockera resurstunga annonser på webbsidor

0 Shares

Annonser är irriterande för de flesta av oss när vi surfar på nätet. Vad som är ännu mer irriterande är när vi laddar annonsen, kommer våra enheter någon gång att avta på grund av hur resurskrävande annonsen är. För att lösa detta har utvecklarna på Chrome beslutat att de snart kommer att blockera alla resurstunga annonser från att visas i webbläsaren.

Utvecklarna kammade igenom mycket data som samlades in från annonser som körs i Chrome-webbläsaren och riktade sig mot de 0,1% av de annonser som använde mest resurser som CPU eller nätverksbandbredd. Med denna information har Chrome-utvecklarna beslutat att ställa in en gräns på 4 MB nätverksdata eller 15 sekunders CPU-användning under en 30-sekundersperiod, eller 60 sekunder av den totala CPU-användningen.

Om en annons passerar någon av dessa trösklar blockerar Chrome annonsen och visar en felsida inom annonsramen. För närvarande blockerar dessa trösklar endast 0,3% av de totala annonserna, men överraskande bara 0,3% av annonserna står för nästan 27% av nätverksdata som används av annonser och 28% av all annons-CPU-användning.

Chrome kommer långsamt att införa dessa ändringar under de kommande månaderna för att ge annonsskaparna tillräckligt med tid för att ändra sina annonser för att hålla sig inom tröskelvärdena. Användare kommer att se uppdateringar med de nya ändringarna i den stabila Chrome-appen senast i augusti 2020.

Google Chrome finns att ladda ner i Play Store för Android och App Store för iOS.

Källa

0 Shares