Google Bilder: hur man använder och hemliga tips för dig att göra utan rädsla

0 Shares

Google Bilder är ett mycket komplett bildsökningsverktyg. Men inte alla vet hur man använder det, eller inte alla vet vilka hemligheter det har. Så i den här guiden kommer vi att lära oss allt om det, särskilt hur man får gratis bilder.

I den här artikeln hittar du:

Hur man söker efter bilder på Google

Låt oss börja med den enkla vägen och se hur man söker efter en bild i Google Bilder. Följ steg för steg nedan för att lära dig hur du söker efter valfri bild i den mest använda sökmotorn genom tiderna.

 1. Gå till webbplatsen Google Bilder genom att klicka här.
 2. Skriv det du vill ha i sökfältet för att hitta bilden.
 3. När du har skrivit klicka på teleskop och flera bilder kommer att visas för dig.klicka på teleskopet för att söka på google bilder

På så sätt kommer du att kunna hitta bilder på Google utan några svårigheter. Men funktionerna slutar inte där. Låt oss börja med att titta på en av de extra sakerna som Google Bilder erbjuder, vilket är sökningen efter gratisbilder. Så du kan använda bilderna var du vill.

Hur man hittar gratis bilder på Google (ingen licens)

Kanske vill du att bilder ska användas i något projekt, eller dela med andra. Men det är inte för att något finns på internet som det är gratis och gratis att använda. Allt du hittar mestadels på Google Bilder är upphovsrättsskyddat. Men det finns några sökfilter på webbplatsen Google Bilder som kan hjälpa dig att hitta saker helt licensfria. Låt oss se mer om detta nedan:

 1. Gå till sidan Google Bilder på din dator genom att klicka här.
 2. Skriv sökningen efter bilden du vill göra och klicka på Enter eller tryck på ikonen förstoringsglas.
 3. I sökrutan hittar du fliken Verktyg, tryck på den.
 4. Gå sedan till användarrättigheter och välj den typ av licens du vill ha. Efter det kommer filtret att tillämpas och återställer alla bilder.
 5. Vi rekommenderar att gå till Användningsrättigheter och välj den licens du vill ha.välj filter
 6. När du har hittat en bild klicka på den.
 7. När du öppnar bilden gå till Licensdetaljer, och försök se till att det är legitimt. Det räcker inte att vara fri, det är nödvändigt att ta hand om sig. Om du inte gör det finns det till och med risk att du blir stämd.information om bildlicens
 8. När du har verifierat, spara bara bilden och använd.

Bilder som inte har licensdata kommer att ha följande meddelande: “bilder kan vara föremål för upphovsrätt”. Google lyfter bara fram licensinformation för bilder om utgivaren har tillhandahållit information. Se till och var helt säker på vad du gör så att du inte drabbas av missbruk. Läs mer om bildlicenser för Google Bilder nedan.

 • Creative Commons-licens: Dessa bilder är gratis att använda, men kan ha vissa begränsningar. Det beror till exempel mycket på var du ska använda det och vilket sammanhang det blir. Vissa bilder kan inte ändras och kan inte placeras i vissa sammanhang.
 • Kommersiell eller annan licens: Dessa bilder har icke-Creative Commons-licenser och kan komma från gratis eller kommersiella webbplatser som kräver betalning, så du måste bedöma situationen när du använder dem.

Google Bilder presenterar ett komplett bildverktyg och ger fortfarande fullt stöd för bildrättigheter, utan att respektera skaparen av verket. En annan mycket intressant sak med Google Bilder är möjligheten att göra sökningar med hjälp av bilder. Detta kallas en omvänd sökning. Låt oss se hur du gör det nedan.

Hur man gör omvänd sökning på Google Bilder

Omvänd sökning är en vanlig sökning, men med bilder. Så precis som du kan forska var som helst, kan du göra det här också. Låt oss se hur du gör sökningar på din mobiltelefon och på din dator.

På mobilen

 1. Gå till sidan Google Bilder genom att klicka här.
 2. Tryck på kameraikonen som hänvisar till Bildsökning. Du kan söka på URL eller ladda upp en bild som finns i ditt galleri.Google Bilder: hur man använder och hemliga tips för dig att göra utan rädsla 2
 3. När du har infogat bilden är det bara att söka så hittar du flera relaterade bilder.

Verktyget fungerar på både Android och iOS, så du kommer inte ha några svårigheter. Låt oss lära oss nedan hur du gör samma sökning på din dator.

på datorn

Det finns inga skillnader mellan mobiltelefon- och datorsökning, men låt oss titta på stegen nedan:

 1. Gå till startsidan för Google Bilder genom att klicka här.
 2. Klicka på ikonen för a kamera.klicka på kameraikonen för att söka med bilden
 3. Du kan klistra in webbadressen till en bild eller ladda upp den från datorn. Välj sedan vilken typ av sökning du vill göra.välj hur du vill söka
 4. Vänta på leveransen och redo.
 5. Du kommer att se Googles sökresultat för fler bilder som liknar eller liknar den du använde och även webbsidorna som innehåller det fotot, helt enkelt.

Slutsats

Med den här kompletta guiden kunde vi lära oss mer om detta kompletta verktyg som är Google Bilder. Vi såg hur farliga fria bilder kan vara och vilka försiktighetsåtgärder som måste vidtas. Berätta nu för oss, lyckades du följa alla steg vi såg? Hade du några svårigheter? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares