Google Assistant: Röstgenvägar och bättre förståelse beroende på sammanhang

0 Shares

Google Assistant kommer att förstå bättre beroende på sammanhanget

Google Assistant: Röstgenvägar och bättre förståelse

Det finns olika anledningar till varför du eller någon användare väljer att satsa på en eller annan assistent. Det finns till exempel de som väljer det ena eller det andra baserat på stödet av tredjepartsprylar eller hur det integreras i deras enheter oavsett vilket operativsystem de använder. Det finns också de som bestämmer sig för att satsa på en sådan eftersom dess sökmöjligheter eller integration med vissa tjänster är överlägsen. Och det finns också de som gör det för när det kommer till interaktion är upplevelsen mer naturlig.

Tja, för den senare kommer den nya Google Assistant-uppdateringen att älska det eftersom det tillåter just det: att prata mer naturligt med assistenten . Och det här kan tyckas som om det redan var löst, men det är det inte. Med Googles röstassistent var du fortfarande tvungen att tänka vid mer än ett tillfälle vad du ville fråga honom och hur du skulle fråga honom. Det ändras nu.

Den senaste uppdateringen av Google Assistant kommer att göra det mycket mer naturligt att prata med honom. Till exempel, nu kommer han att ha kapacitet att förstå att om du ska be honom om en timer med en viss tid och mitt i beställningen korrigerar och ändrar du för att du tycker att 7 minuter är lämpligare istället för 5, han kommer att veta att han bara måste skapa en timer på sju minuter och inte två eller ens skapa den genom att tvinga dig att upprepa beställningen.

Utöver detta har sammanhanget alltid varit nyckeln i användningen av röstassistenter och Google Assistant kommer att veta lite mer hur man tolkar varje kommando. Så om du har två timers och du säger åt honom att avbryta eller stoppa den andra, kommer han att veta exakt vilken du syftar på. Samma sak om du tilldelar någon referens. Något som inte hänt som sådant tidigare, jag har antingen inte raderat någon eller frågat om det var timern X som du ville stoppa, sedan bekräfta det och slutligen utföra åtgärden.

OK Google, det uttalas så här

Modotolkar Google Assistant

Den andra nyheten som kommer är möjligheten att kunna lära dig hur man uttalar namnet på en kontakt . Detta för de som använder assistenten mycket för att ringa eller skicka meddelanden kan vara oerhört intressant. För, särskilt med vissa namn på andra språk, är sättet de stavas inte på det sätt som de uttalas.

Så tack vare förbättringen och möjligheten att berätta hur man uttalar en kontakts namn, nästa gång du vill be Google Assistant att ringa X eller skicka ett meddelande till honom kommer den att göra det korrekt och inte fråga dig om du är det. du menar X eller att du inte hittar någon i kontaktlistan.

Röstgenvägar, hejdå till “OK Google”

Robot de cocina iKohs

Slutligen, tillsammans med dessa förbättringar i användningen enligt sammanhanget och möjligheten att lära ut hur namnet på en kontakt uttalas, kommer snart snabba åtgärder till Google Assistant eller röstgenvägar måste också komma.

Dessa snabba åtgärder skulle vara ett sätt att också förbättra användarupplevelsen genom att undvika att behöva säga assistentens aktiveringsord i vissa situationer. Något som i fallet med Google-assistenter eller andra som Apples är intressant. För det är inte samma sak att behöva använda två ord som “Ok Google” och “Hey Siri” för det unika kommandot från Amazon-assistenten “Alexa”.

Tja, för tillfället kommer de snabba åtgärderna bara att påverka vissa åtgärder som att stoppa eller snooza ett alarm, svara eller lägga på ett samtal, stoppa en timer, etc. När en av dessa saker händer kan du direkt säga stopp, skjut upp, svara, häng på upp eller liknande beställningar och Google-assistenten vet vad du syftar på och agerar därefter. Så du kan glömma att behöva ge aktiveringsordern för att den ska uppmärksamma dig.

Men eftersom detta är mycket specifika ögonblick, att inte behöva säga “Ok, Google” bör inte utgöra ett integritetsproblem för användarna, eftersom endast i dessa ögonblick kommer högtalaren eller enheterna med Google-assistenten att vara uppmärksam på ett eventuellt svar eller samspel.

Sammanfattningsvis är det små men viktiga förändringar som läggs till andra som de programmerbara åtgärderna från Google Assistant och som säkerligen förbättrar användningen av den i alla de enheter som erbjuder stöd, både smarta högtalare som Nest Audio, Sonos, etc. , även smartphones där de allra flesta användare har det och få använder det.

0 Shares