Google arbetar med en “Byt till Android” iOS -app för att locka iPhone -användare | Betrodda recensioner

0 Shares

Sedan motstånd från Symbian, Microsoft och BlackBerry utplånades har marknadsandelen för Android och iOS förblev ganska stadig. En av anledningarna till detta är svårigheten att överföra data, inställningar och appar mellan plattformar, men det ser ut som att Google håller på att starta en app för att göra omkopplaren lite smärtfri i framtiden.

I en appnedbrytning av 9to5Google hittade webbplatsen referenser till en ‘Switch to Android’ -app i den senaste versionen av Googles APK-fil för Data Restore Tool. Detta kommer att fungera på ungefär samma sätt som Apples app “Flytta till iOS”, som har funnits i Google Play Store sedan 2015.

Ärligt talat är det förvånande att det har tagit Google så lång tid att göra sin egen version, eftersom processen att överföra data från iOS till Android är lite skrämmande för tillfälliga användare. Det innebär att säkerhetskopiera allt från din iPhone till Google Drive och sedan ladda ner det igen till din helt nya Android -enhet.

Avgörande är att textändringar i appnedbrytningen antyder att detta inte bara kommer att vara enklare än Google Drive-metoden, men det kommer också att vara mer grundligt. Medan den gamla texten hänvisade till överföring av innehåll “som SMS -meddelanden och kontakter”, säger den nya att den kommer att överföra “appar, SMS och kontakter. ”

Tillägget av appar kommer att göra en lång väg för att få den nya telefonen att känna sig trevlig och bekant, även om betalda nedladdningar utgör något av en stötesten, eftersom det helt enkelt finns sätt att överföra din betalning från ett operativsystem till det andra. Du måste bara betala igen, eller klara dig utan.

På andra håll föreslår texten att överföringsprocessen inte kräver ytterligare hårdvara, som en USB-C till Lightning-kabel, eftersom dataöverföringen kommer att ske trådlöst. Instruktionerna verkar innebära att Android -telefonen skapar ett lokalt WiFi -nätverk som iPhone sedan ansluter till, vilket skapar en direkt anslutning mellan de två.

Med den nya appen testar Google teorin om att det är bekvämlighet snarare än varumärkeslojalitet som håller Apples envisa 20- till 28% marknadsandel. Vi får se hur sant det är när appen ‘Växla till Android’ visas i App Store – förutsatt att Apple naturligtvis släpper igenom …

0 Shares