Google arbetar med en “Byt till Android” iOS -app för att locka iPhone -anvĂ€ndare | Betrodda recensioner

0 Shares

Sedan motstÄnd frÄn Symbian, Microsoft och BlackBerry utplÄnades har marknadsandelen för Android och iOS förblev ganska stadig. En av anledningarna till detta Àr svÄrigheten att överföra data, instÀllningar och appar mellan plattformar, men det ser ut som att Google hÄller pÄ att starta en app för att göra omkopplaren lite smÀrtfri i framtiden.

I en appnedbrytning av 9to5Google hittade webbplatsen referenser till en ‘Switch to Android’ -app i den senaste versionen av Googles APK-fil för Data Restore Tool. Detta kommer att fungera pĂ„ ungefĂ€r samma sĂ€tt som Apples app “Flytta till iOS”, som har funnits i Google Play Store sedan 2015.

Ärligt talat Ă€r det förvĂ„nande att det har tagit Google sĂ„ lĂ„ng tid att göra sin egen version, eftersom processen att överföra data frĂ„n iOS till Android Ă€r lite skrĂ€mmande för tillfĂ€lliga anvĂ€ndare. Det innebĂ€r att sĂ€kerhetskopiera allt frĂ„n din iPhone till Google Drive och sedan ladda ner det igen till din helt nya Android -enhet.

Avgörande Ă€r att textĂ€ndringar i appnedbrytningen antyder att detta inte bara kommer att vara enklare Ă€n Google Drive-metoden, men det kommer ocksĂ„ att vara mer grundligt. Medan den gamla texten hĂ€nvisade till överföring av innehĂ„ll “som SMS -meddelanden och kontakter”, sĂ€ger den nya att den kommer att överföra “appar, SMS och kontakter. ”

TillÀgget av appar kommer att göra en lÄng vÀg för att fÄ den nya telefonen att kÀnna sig trevlig och bekant, Àven om betalda nedladdningar utgör nÄgot av en stötesten, eftersom det helt enkelt finns sÀtt att överföra din betalning frÄn ett operativsystem till det andra. Du mÄste bara betala igen, eller klara dig utan.

PÄ andra hÄll föreslÄr texten att överföringsprocessen inte krÀver ytterligare hÄrdvara, som en USB-C till Lightning-kabel, eftersom dataöverföringen kommer att ske trÄdlöst. Instruktionerna verkar innebÀra att Android -telefonen skapar ett lokalt WiFi -nÀtverk som iPhone sedan ansluter till, vilket skapar en direkt anslutning mellan de tvÄ.

Med den nya appen testar Google teorin om att det Ă€r bekvĂ€mlighet snarare Ă€n varumĂ€rkeslojalitet som hĂ„ller Apples envisa 20- till 28% marknadsandel. Vi fĂ„r se hur sant det Ă€r nĂ€r appen ‘VĂ€xla till Android’ visas i App Store – förutsatt att Apple naturligtvis slĂ€pper igenom …

0 Shares