Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google använder en ny säkerhetsstandard för VPN

Google stöder en ny säkerhetsstandard för VPN

Detta är Google One VPN , som har erhållit godkännande från Internet of Secure Things Alliance, ett organ som ansvarar för att certifiera IoT-säkerhet. Nu har den släppt en ny säkerhetscertifiering för mobilappar och VPN.

Google använder en ny säkerhetsstandard för VPN

Detta nya certifikat innehåller olika ytterligare krav för mobila VPN-applikationer. Både Google och Amazon har arbetat med att sätta upp kriterierna, förutom ett antal certifierade labb. Enligt alla dessa kriterier har Googles VPN inom Google One-tjänsten varit en av de första som certifierats.

De profilcertifiering för mobilappar omfattar kontroller för osäkra gränssnitt, automatiska uppdateringar, säker lösenordshantering, standardsäkerhet samt en bedömning av om programvaran har verifierats. Tänk på att det är ett mycket viktigt program för vår integritet och säkerhet, så standarderna måste vara mycket robusta.

Flera VPN för privata användare har fått certifikatet. Vi kan inkludera Google One, som vi har antytt, såväl som andra välkända sådana som ExpressVPN, NordVPN eller McAfee VPN.

Denna verifiering är mycket intressant för VPN-applikationer för Android, som är det mest använda operativsystemet på mobila enheter. På så sätt kan de undvika, eller åtminstone minska, risken för skadliga VPN:er i den officiella butiken.

Att använda säkra VPN är mycket viktigt

säkerhet , i allmänhet, är en grundläggande faktor både för privata användare såväl som för företag och organisationer. Men när man använder vissa program kan riskerna öka. En VPN tjänar till att kryptera vår data när du surfar, för att kunna dölja vår riktiga IP-adress.

Om vi ​​använder osäker programvara kan vi få problem. Vår personliga information kan äventyras. Vi kan få problem som äventyrar vår utrustnings korrekta funktion och naturligtvis även vår egen integritet.

Det betyder att vi alltid måste välja säkra VPN . Vi måste undvika de som är free, eftersom de kan användas för att samla in information för att sälja den till tredje part och dra nytta av den. De kan också innehålla skadlig programvara och till och med kunna omdirigera trafik till nätfiskewebbplatser. Du kan se en lista över de bästa billiga VPN:erna.

Därför är det verkligen viktigt att använda VPN som är säkra. Vi bör inte riskera i detta avseende och välja programvara som kan vara ett problem. Som tur är kan vi ha många alternativ för både mobiltelefoner och datorer. Vi måste alltid informera oss och välja det alternativ som bäst passar det vi söker. Ytterligare ett sätt att undvika onödiga risker.