Golden Axe kommer till liv med denna spektakulära DOOM-mod

0 Shares

Golden Axe och DOMEN

DOOM Golen Axe

Denna skapelse kommer från händerna på en gammal bekant i DOOM mod-communityt, eftersom BBblakowicz tidigare har överraskat oss med andra verkligt fantastiska skapelser. Men den här gången står vi inför en mycket slående crossover, eftersom denna älskare av sagan har velat hylla den mytomspunna Goldex Axe från Mega Drive för att ta honom till DOOM med sitt förstapersonsperspektiv.

Resultatet, som du kan se, är otroligt och låter oss teleportera till Golden Axes värld på ett mycket märkligt sätt. Naturligtvis, med tanken på att respektera originalets gameplay, kommer karaktären vi kontrollerar inte att kunna avfyra någon typ av projektil, så alla attacker kommer att vara närstrider, vilket gör spelet ännu svårare med detta perspektiv.

Går det att ladda ner?

För närvarande är skaparen inte så långt framskriden i projektet, men han ville dela sina framsteg med en första pre-alfa som du kan ladda ner och installera på egen hand. Den publicerade nivån är “Village Outskirts”, och många av grafiken och texturerna i originalspelet har anpassats i denna säregna version av DOOM, så den äldsta av platsen kommer säkert att minnas många av sprites som visas på skärmen.

Det har även inkluderat ett hemligt område i manan, fler bybor och möjligheten att kartlägga knappen som ska aktivera magin.

Det råder ingen brist på ljudeffekter och till och med originalsoundtracket, vilket ger ett oerhört förvirrande utseende när man njuter av det nya förstapersonsperspektivet. Enligt dess skapare har varje nivå tre bybor i fara som du måste rädda innan de förintas av fienderna. Du kommer också att kunna använda den ursprungliga magin för att slå ner alla fiender som finns på skärmen och snart kommer drakarna också att kunna monteras som i originalspelet.

För att njuta av hela upplevelsen måste vi fortsätta att vänta tills moddaren avslutar sitt arbete i sin helhet, men vi kan åtminstone testa de första minuterna av modden tack vare .pk3 som han har delat via Google Drive. Vi lämnar dig med paketet så att du kan ladda ner det för free, och notera att du måste köra den med GZDOOM så att allt går smidigt.

0 Shares