Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gmail för Android och iOS får inbyggd översättning

Google har meddelat att Gmail-appen för mobila enheter nu stöder inbyggd e-postöversättning. Den här funktionen, som tidigare var tillgänglig på webbversionen, introduceras till både Android- och iOS-plattformar.

När du upptäcker e-postmeddelanden på andra språk än det du har valt, kommer en översättningsbanner att visas överst i e-postmeddelandet.

Hur fungerar det?

Om du får ett e-postmeddelande på ett annat språk än ditt standardspråk, till exempel koreanska när ditt språk är inställt på engelska, kommer en “Översätt till engelska”-banner att ge dig möjlighet att omedelbart översätta innehållet.

Därefter kan du välja att visa originaltexten eller ställa in Gmail så att det automatiskt översätter språket åt dig i framtiden.

Användare kan välja att avvisa översättningsbannern, även om den kan dyka upp igen för e-postmeddelanden på olika språk om du inte väljer att “aldrig översätta [language]” efter att ha avfärdat det. Möjligheten att ställa in översättningsvillkor finns också. Du kan välja att alltid eller aldrig översätta specifika språk från inställningarna.

För att komma åt översättningsfunktionen kan användare använda menyn med tre punkter längst ner i ett e-postmeddelande om bannern inte visas. Detta säkerställer att översättningsalternativet förblir tillgängligt, även om du har bestämt dig för att inte översätta ett visst språk.

Tillgänglighet och utrullningsschema

Den inbyggda översättningsfunktionen för Gmail rullas för närvarande ut för Android-enheter, med omedelbar effekt. För iOS-användare kommer den här funktionen att vara tillgänglig från och med den 21 augusti 2023. Den kommer att vara tillgänglig för alla Google Workspace-kunder och individer som använder personliga Google-konton.

Tillkännager dess tillgänglighet, Google sa den där:

I flera år har våra användare enkelt kunnat översätta e-postmeddelanden i Gmail på webben till över 100 språk. Idag är vi stolta över att kunna tillkännage integrationen av inbyggd översättning i Gmails mobilapp, vilket möjliggör sömlös kommunikation på ett stort antal språk.