Gmail: 9 funktioner du aldrig hör om

0 Shares

DE Gmail är en av de mest populära e-posttjänsterna i världen. Även med all denna popularitet kan det hända att folk inte kan alla knep eller tips som plattformen har. Så låt oss titta på några saker som kan hjälpa dig med Gmail.

I den här artikeln hittar du:

Gmail-tips

1.Smart skrift

Smart Gmail-skrivning kan hjälpa till att spara tid

Den smarta skrivfunktionen förutsäger vad användaren kommer att skriva och möjliggör därmed större smidighet och snabbhet när han skriver e-postmeddelanden.

För att välja de ord som tidigare valts av systemet, tryck på tabbtangenten eller mellanslagstangenten på din dator.

Om smart skrivning inte visas för dig, gå till inställningar och scrolla ner. Klicka på aktiveringsknappen under Smart Writing. Följ dessa steg som på bilden så kommer du att kunna använda funktionen när du skriver e-postmeddelanden.

2. Schemalagda e-postmeddelanden

Schemalägg tider för dina evenemang

Om du vill skicka ett e-postmeddelande till någon vid en viss tidpunkt, men vill skriva det i förväg, kan du använda e-postschemaläggningsverktyget. När du har skrivit e-postmeddelandet på din dator klickar du på den lilla pilen bredvid skicka-knappen och väljer att schemalägga sändningen.

Du kommer sedan att kunna välja de föreslagna tiderna, samt datum för att definiera när leveransen ska ske. Samma steg kan göras i Gmail-appen, Android och iOS.

3. Snabbare mejl

När du har skrivit ett e-postmeddelande tar Gmail dig automatiskt till nästa. Den har en pil i det övre högra hörnet, vilket möjliggör enkel navigering. Funktionalitet är möjlig i appen och i webbläsaren. På så sätt sparar du tid, utan manuellt arbete med att gå ut och tillbaka in igen och igen.

4. Läs fler e-postmeddelanden per sida

Se fler mejl per sida

Den här konfigurationen är väldigt enkel och den kan hjälpa dig att inte fortsätta gå från sida till sida för att hitta e-postmeddelanden. För att göra detta gå till inställningar, och justera Maximal sidstorlek, där kan du justera den till 100 och därmed se fler mejl på sidan.

5.Hitta e-postmeddelanden efter datum

Om din inkorg har tiotals eller till och med tusentals e-postmeddelanden kan sökning efter datum i Gmail vara lösningen. I sökfältet kan du filtrera det datum du vill ha. På så sätt kan du justera och minska antalet e-postmeddelanden i din sökning.

6. Mer tid att avbryta att skicka e-postmeddelanden

Öka tiden för att avbryta e-post

Du har förmodligen gjort stavfel i e-postmeddelanden, eller sagt saker på fel sätt. Visste du att du kan avbryta e-postmeddelanden i Gmail och att du även kan öka tiden för att avbryta? För att göra detta, gå till inställningarna och på fliken Avbryt sändning, justera den tid du vill ha. Det är möjligt att öka på upp till 30 sekunder och på så sätt undvika en katastrofal.

7.Blockera oönskade e-postmeddelanden

Gmails blockeringsfunktion kan nås via varje e-postmeddelande du får i din inkorg.

Med den här funktionen är det möjligt att blockera en specifik avsändare genom att klicka på de tre prickarna längst upp till höger i ett meddelande och sedan klicka på Blockera.

På så sätt kommer du inte att se nya meddelanden från den avsändaren. Framtida e-postmeddelanden kommer att skickas direkt till din skräppostmapp. Och så kan du bli av med vissa saker som hindrar dig.

8. Konfidentiellt läge i Gmail

För att öka sekretessen är det möjligt att aktivera konfidentiellt läge för din e-post och på så sätt öka skyddet av dina uppgifter och det som skickas. Detta läge tillåter också användaren att ställa in ett utgångsdatum så att det är inaktiverat.

Funktionen hindrar mottagaren från att vidarebefordra, kopiera, skriva ut eller ladda ner den här typen av e-post. Om du vill öka säkerheten för alla dina e-postmeddelanden ytterligare kan du lägga till ett personligt lösenord.

9. Kortkommandon

Gmail stöder många kortkommandon. Du kan till exempel skicka e-post snabbt med kommandona Ctrl + Enter, eller kassera ett gammalt utkast med kommandot Ctrl + Skift + D.

Du kan också lägga till kopia-mottagare, med kommandot Ctrl + Skift + C. Eller lägg till hemlig kopia, med kommandot Ctrl + Skift + B. Det här är bara några, du kan få ännu fler genvägar och kommandon som hjälper dig när du använder Gmail .

Förbättra din produktivitet, organisation och spara tid med flera olika kommandon. Berätta nu för oss, om alla tips och råd vi har sett här, kände du redan till något av Gmail? Lyckades jag följa alla steg vi såg här i ditt eget mejl? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares