Globala tablettleveranser minskar med 0,6% jämfört med samma kvartal föregående kvartal 2019; Apple fortsätter ledningen med 36,5% marknadsandel: IDC

Tablettmarknaden fortsätter att lida då de globala försändelserna under Q4 2019 sjönk till 43,5 miljoner enheter, vilket är en nedgång med 0,6% jämfört med Q4 förra året. Apple fortsätter att leda marknaden med sin mycket framgångsrika iPad-serie med Samsung, HUAWEI, Amazon.com och Lenovo som tar de nästa fyra platserna i globala leveranser och marknadsandelar.

IPad fortsätter att vara världens mest populära surfplatta, med Apple en tillväxt på cirka 22,7% jämfört med året innan och en marknadsandel över det dubbla nästa företag, på 36,5%. Med lanseringen av iPadOS har Apple placerat sig som den bästa tablet-tillverkaren för den tänkbara framtiden.

På andra plats, även om det såg en nedgång på 7,4% jämfört med samma period året innan, såg Samsung en comeback till platsen med 7 miljoner sålda enheter. Även om Tab S-produktutbudet såg en tillväxt under detta kvartal kunde det inte kompensera för den totala nedgången.

HUAWEI levererade 4 miljoner enheter och tog tredje plats under Q4 2019 och beräknade en minskning jämfört med föregående år på 2,8%. Även om företaget såg rekordtillväxt på Asien / Chine-marknaden påverkar förbudet från USA fortfarande företaget, vilket gör att dess globala leveranser sjunker.

På 4: e och 5: e plats har vi Amazon.com och Lenovo med 3,3 respektive 2,5 miljoner globala leveranser. Amazon.com såg en nedgång med 29% medan Lenovo såg en tillväxt på 8,3% eftersom företagen behåller en bra ledning inom segmentet lågprissatta tabletter.

Under hela 2019 toppar Apple med 34,6% andel och 15,2% tillväxt jämfört med året, Samsung tog andra platsen med 15,1% andel, men minskade med 7,2%, HUAWEI följer den med 9,8% andel och uppvisade 3,5% minskning av leveranser. Amazon är den fjärde platsen med 9% andel, en ökning med 9,9% jämfört med året innan. Lenovo tar den femte platsen med 5,9% andel, en minskning med 4,2% jämfört med året innan.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button