Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Glitchmachines Cataract 2.0: en “segmenterad multiplexer” för komplex ljuddesign

Glitchmachines Cataract 1.0 är ett unikt plugin för provskärning. Cataract 2.0, en “segmenterad multiplexer”, presenterar en rad redigeringsverktyg för komplex ljuddesign.

Som deras namn antyder kan Glitchmachines inte låta bli att designa ljudverktyg som är utformade för att bryta upp ljudet så kreativt som möjligt. Glitchmachines Cataract 2.0 är här för att hjälpa oss skära flera prover samtidigt på ett genialiskt sätt.

Glitchmachines Cataract 2.0

I motsats till en typisk sample slicer som “typiskt hanterar återkallande av markörer” i en ljudfil, är Cataract 2.0 “driven av din DAWs klocka och skannar dynamiskt över segment av upp till fyra separata ljudfiler över två skannrar”. Segment av ditt ljud “distribueras i tiden” via en intern sequencer. Dessutom manipulerar Cataract ditt ljud koniskt på intressanta sätt via moduleringskällor för att uppnå det där rena men glitchy ljudet som Glitchmachiens har rykte om.

Glitchmachines säger att “multiplexer” hänvisar till hur Cataract 2.0 interagerar med dina sampel genom dess interna moduleringskällor och sekvenserare.

Cataract 2.0 är en segmentmultiplexer plugin inriktad på elektronisk musikproduktion och experimentell ljuddesign.

Glitchmaskiner

Till exempel inkluderar Cataract 2.0 ett dubbelt par Provskanner; Scan Sequencers; a Global Parameter Sequencer & Effektsekvenser; både Effekter & Dynamiska processorera Global Randomizer; LFOs; och en X-MOD Morpher! Det är mycket att leka med.

Dessutom tillhandahåller Glitchmachines en bank med både prover och 100 förinställningar för dig! Musikproducenter som är benägna att tappa leads, slagverk och ljudeffekter kommer att ha timmar av kul med detta enda plugin! Och, naturligtvis, kan du justera hur din utdata fungerar tillsammans genom att justera toning mellan de två skannerutgångarna. Du kan till och med modulera denna toning genom att mappa en intern LFO till Crossfade-ratten! Alternativt kan du automatisera det med automatiseringsklipp i din DAW eller sekvensera det från Katarakt Parameter Sequencer automatiserad.

Cataract ger oss en uppsjö av verktyg för unik och komplex ljuddesign! Dessutom har Cataract 2.0 inbyggt Apple Silicon-stöd. Äntligen kommer användare av Cataract 1.0 att ha märkt att 2..0 har fått en omdesign av gränssnittet!

Pris och kompatibilitet

Du kan ta Glitchmachines Cataract 2.0 nu för $79. Den är kompatibel med macOS 10.12+ och Windows 8+. Den är tillgänglig i 64-bitars VST3- och AU-pluginformat.

Cataract 1.0-användare kan uppgradera till 2.0 för $30.