Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gigabyte 7VT600 1394 (KT600): Roligare med KT600

En annan dag, ännu ett KT600-moderkort. Om du läser vår recension av Epox 8KRA2+ kommer du ihåg att KT600-moderkort inte skulle vara snabbare än nForce2 Ultra 400-moderkort. Även om detta bara är det andra KT600-moderkortet som vi har recenserat här på AnandTech, arbetar vår personal i Los Angeles för närvarande med mig på flera andra KT600-moderkort som visar lite mer lovande som potentiella “nForce2-dödare”. Endast fler tester kan verifiera om detta visar sig vara sant med initiala KT600 BIOS:er, men det är viss potential.

Det är olyckligt att VIA har kommit så långt på Socket A-marknaden bara för att plötsligt skjutas upp av NVIDIA i slutet av förra året med ankomsten av nForce2. VIA har verkligen drabbats av svåra tider, oavsett om det var deras juridiska problem med Intel (en av dem angående en 800MHz FSB-licens), NVIDIAs nForce2-chipset eller den långsamma ekonomin. VIA har verkligen inte varit vad man skulle kalla en ledare på deras traditionellt starka marknad (CPU-kretsuppsättningar). VIA har tagit en del marknadsandelar i strikt budgetdatorer med sina lågeffekts C3-processorer och deras derivat. Men det kommer definitivt inte att driva VIA till betydande lönsamhet eller marknadsandel, särskilt med tanke på AMD och Intels betydande interna tillverkning och FoU-fördelar inom PC-processorer.

Hur som helst försöker VIA komma tillbaka till Socket A-marknaden med deras senaste chipset, kallad KT600, i hopp om att ta tillbaka mainstream- och entusiastkronan, och förhoppningsvis alla andra Socket A-marknadsandelar som finns kvar. Idag tittar vi på Gigabytes implementering av KT600 för att se om de har en vinnare på handen eller om det kommer att vara samma gamla historia. Läs vidare för att ta reda på…