Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gigabyte 7NNXP (nForce2 Ultra 400): Gigabyte Goes nForce

När det gäller funktioner och hastighet är Gigabytes första satsning på NVIDIA-kretsuppsättningsbaserade moderkort ingen slarv av fantasin. Gigabyte 7NNXP är baserad på NVIDIAs senaste och bästa Athlon XP-kretsuppsättning, kallad nForce2 Ultra 400. nForce2 Ultra 400 skiljer sig från NVIDIAs tidigare nForce2-kretsuppsättningar på bara ett sätt; officiellt 400MHz FSB-stöd. Resultat från NVIDIAs interna tester bekräftade att nForce2 Ultra 400 kunde nå högre FSB-hastigheter än deras äldre chipset från förra året, som nådde genomsnittliga hastigheter på endast 420MHz FSB. (Men nForce2-kretsuppsättningssteg som föregick nForce2 Ultra 400 presterade gradvis lite bättre.)

Om du hänvisar tillbaka till vår sammanfattning av nForce2 6-vägs moderkort i december 2002, kommer du att se att nForce2 moderkort från ABIT, ASUS, Chaintech, Epox, Leadtek och MSI alla var version 1.x. Med andra ord, de var inte baserade på nForce2 Ultra 400-chipset. Nu är praktiskt taget vartenda nForce2-moderkort som finns att köpa baserat på NVIDIAs nForce2 Ultra 400-chipset, och varje moderkort är därför märkt som version 2.0. Till exempel var det gamla ASUS A7N8X Deluxe-moderkortet (baserat på den ursprungliga nForce2-kretsuppsättningen) ett moderkort med version 1.x, medan det nya ASUS A7N8X Deluxe-moderkortet (baserat på nForce2 Ultra 400-chipset) är ett moderkort med version 2.0. Detta gäller alla andra moderkortstillverkare, inte bara ASUS.

När vi först såg Gigabyte 7NNXP moderkort var vi glada över att se så många funktioner ombord som tidigare nForce2-moderkort saknade. Läs vidare för att lära dig om dessa nya funktioner och varför detta moderkort kanske bara är en del av ditt nästa Athlon XP-system.