Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gibson tillkännager Kirk Hammett Greeny Les Paul

Gibson har tillkännagett en ny Collectors Edition Kirk Hammett “Greeny” 1959 Les Paul-gitarr.

Begränsad till 50 enheter har Gibson beskrivit den nya gitarren som en “exaktande kopia” av Greeny – en av musikens mest ikoniska Les Paul-gitarrer som nu ägs av Kirk Hammett, rapporterar Guitar.com.

Gibson har sagt att Hammett också var involverad i prototypprocessen. Företaget har sagt att han “försäkrar[d] varje detalj var trogen originalet.”

Dessutom föreslog Hammett först att denna Greeny-replika ägde rum 2020 via ett Instagram-inlägg.

Bygget av Greeny Les Paul

Kirk Hammett Greeny Les Paul är konstruerad med en mahognykropp, en tvådelad lönntopp och krämbindning.

Dessutom har gitarrerna även Murphy Lab-åldrande så att de matchar originalet också. Och alla kommer att vara handgjorda i Gibson Custom Shop.

Bildkredit: Gibson

Pickuperna är konstruerade med två Custom Greeny Humbuckers med Alnico 2-magneter.

Och halspickupen är omvänd monterad för ett distinkt out-of-fas mellanlägesljud, precis som originalet.

Collectors edition paket

Vid köp får du ett äkthetsintyg utöver ett signerat foto av Kirk Hammett. Tillsammans med den medföljande svarta läderremmen, en speciell plåtburk och hackor och ett anpassat hardshell-fodral, får du mycket valuta för pengarna.

Bildkredit: Gibson

Dessutom finns det ett valfritt paket som gör att du kan besöka Gibsons huvudkontor i Nashville, Tennessee. Och du kommer att få träffa Kirk Hammett och Master Luthier Tom Murphy också!

Berättelsen om Greeny är höljd i mystik, men få gitarrer är lika lysande. Greeny är en av de mest ikoniska original Les Paul Standards som någonsin gjorts, med ett unikt ljud lika igenkännbart som själva gitarren.

Gibson

Även om Gibson faktiskt inte har tillkännagett något pris för Greeny Les Paul, är jag säker på att det kommer att bli ett stort pris för denna premiumgitarr.

De Greeny Les Paul av Gibson och Kirk Hammett kommer att vara tillgänglig från den 12 november 2022. Den kommer dock bara att finnas tillgänglig i USA.