Genväg har ändrats, flyttats eller bytt namn fel: fix

0 Shares

När ett fel som detta dyker upp när ett program eller spel körs i Windows, kan det skapa viss förvirring, särskilt bland de mest oerfarna användarna, så vi kommer att se orsakerna och hur man löser detta problem.

Genväg har ändrats, flyttats eller bytt namn fel

Orsaker till fel vid exekvering av en genväg

Felet “Detta objekt som denna genväg refererar till har ändrats, bytt namn eller flyttat” betyder att filerna inte kan öppnas när vi klickar på deras skrivbordsgenväg. Den vanligaste orsaken till att det kan hända är att vi har försökt kopiera ett program till exempelvis en pendrive, från genvägen. Tänk på att direktåtkomsten inte är ett program i sig, utan bara en länk som anger till operativsystemet var den är lagrad. Av denna anledning, om vi överför den direkta åtkomsten till en annan dator, och tror att det är programmet, kommer det inte att fungera för oss, därav uppkomsten av felet.

Andra orsaker som kan ha orsakat detta fel är att vi har av misstag raderade programmets egen körbara fil från dess mapp, medan genvägen lämnas på sin ursprungliga plats, eller så har vi ändrat namnet på mappen. Det kan också hända om vi har ändrade enhetens bokstav där programmet installerades. En annan orsak är att det är möjligt att detta meddelande kan bero på förekomsten av skadlig programvara på systemet. Vissa antivirus vid tidpunkten för att eliminera möjliga hot från datorn inaktiverar programmet, så vi kommer inte att kunna öppna det.

Dessutom, ibland är större Windows 10-uppdateringar inkompatibla med vissa program, så de avinstalleras automatiskt, vilket bara lämnar genvägen på skrivbordet, vilket gör att det här felet visas när vi kör det.

Åtgärda problem med genvägar

Därefter kommer vi att se några justeringar och ändringar som vi kan göra i vår Windows-dator för att lösa problemen som orsakas av felet “Genvägen har ändrats, bytt namn eller flyttats”.

Återskapa genvägen

Det mest möjliga alternativet för att lösa felet är att återskapa genvägen. Vi kan oavsiktligt ha ändrat enheten där programmet är värd eller namnet på dess mapp, vilket antyder att felet uppträder när genvägen körs. Detta är något som vi kan verifiera i destinationsfältet för genvägen i avsnittet “Egenskaper”. Här kan vi se om den körbara filen och sökvägen är korrekta.

Propiedades acceso direct

För att återskapa genvägen, gå bara till programmappen och hitta programmets körbar .exe-fil. Klicka på den med höger knapp och välj “Skapa en genväg”, som Windows kommer att ansvara för att skapa direkt på skrivbordet.

Skapa acceso direct

Kontrollera systemfel med SFC

Windows har ett inbyggt verktyg som System File Checker, genom vilket det kan upptäcka och reparera olika problem. Det är därför det kan vara ett bra alternativ att försöka lösa felet: genvägen har ändrats eller flyttats och kan inte köras.

För att göra detta kommer vi att skriva cmd i sökrutan på Start-menyn och köra kommandotolken med administratörsrättigheter. När kommandotolksfönstret visas måste vi skriva följande kommando och trycka på Enter:

sfc /scannow

Ejecutar SFC på Windows

Det är troligt att verktyget kommer att ta lång tid att analysera systemet för fel, så vi måste ha tålamod. När den är klar kommer den att informera oss om de fel som hittats och korrigerats.

Ta bort mappen UserChoice från Registereditorn

En annan möjlig lösning på felet som genvägen har ändrats, bytt namn på eller flyttat är att ta bort UserChoice-mappen från Registereditorn, relaterad till programmens ikoner. När det är eliminerat kommer operativsystemet att återskapa det. Att göra felaktiga ändringar i registret kan orsaka problem i operativsystemet, så alla ändringar måste göras på användarens egen risk.

För att komma åt Registereditorn måste vi starta genvägen Windows + R så att kommandot Execute visas. När vi öppnat skriver vi regedit och trycker på Enter eller Acceptera. Senare navigerar vi till rutten:

HKEY_CURRENT_USER / Programvara / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / FileExts / .lnk

Väl här hittar vi tre mappar mellan vilka UserChoice ska visas. Om så är fallet måste vi klicka på den med höger knapp och välja Ta bort. Slutligen kommer vi att starta om datorn och kontrollera om felet som genvägen har ändrats, flyttats eller bytt namn på inte längre visas.

Eliminera Användarval

Om mappen UserChoice inte är synlig måste vi skapa ett nytt lokalt användarkonto i Windows. För att göra detta, klicka på Windows + I för att komma åt menyn Inställningar, klicka på avsnitten “Konton” och “Familj och andra personer”. Där klickar du på “Lägg till en annan person” i detta team så skapar vi ett nytt användarkonto utan ett Microsoft-konto. När kontot har skapats stänger vi den aktuella sessionen och startar den nya. Vi kommer åt registret och mappen som ska raderas borde redan vara synlig.

Agregar usuarios sin cuenta av Microsoft

Använd Windows PowerShell

För att lösa detta problem kan vi också använda ett kraftfullt och avancerat verktyg som PowerShell. Om genvägarna inte fungerar på datorn måste vi göra följande.

Vi skriver powershell i sökrutan i Start-menyn och kör det med administratörsrättigheter. När dess fönster visas måste vi skriva följande kommando och trycka på Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers |Where-Object {$_.InstallLocation -like "*SystemApps*"} | Föreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml"}

Lösningsfel åtkomst till PowerShell

När detta kommando har körts bör problemet vara helt löst och genvägsikonerna bör fungera igen.

Utför en ren start av Windows

Ibland kan tredjepartstjänster och applikationer negativt störa driften av Windows, vilket gör att det här felet visas. Därför, om genvägarna inte fungerar, kan det bero på en tredjepartstjänst.

För att försöka lösa det, tryck på Windows + R, skriv msconfig och klicka på OK. I det här nya fönstret “Systemkonfiguration”, klicka på fliken “Tjänster”. Här markerar vi rutan “Göm alla Microsoft-tjänster” och på fliken “Inaktivera alla”.

Konfiguration av Microsofts okultära system

Senare klickar vi på Start och klickar på “Öppna Aktivitetshanteraren” som visar oss en lista över startprogram. Vi högerklickar på den första posten och klickar på Inaktivera. Därefter upprepar vi alla steg för alla poster i listan. När vi är klara återgår vi till fönstret Systemkonfiguration, klickar på Apply och Ok och startar om datorn.

Administrator de tareas deshabilitar

0 Shares