Generation Z har formats av deras kollektiva erfarenhet

0 Shares

Som tonåring, om jag fick problem, togs bilen bort för helgen och alla former av mitt sociala liv tog slut. Det fanns inget tillfälle att bara dra på axlarna och hänga i mitt sovrum och prata med mina vänner online eller titta på Netflix. Idag är generationen som kallas GenZ mer än fina chillin ‘i deras utrymme att ansluta med vänner och strömma med sin mobila enhet.

Från 1995 till idag formas denna grupp människor mer av samhället och onlineinnehåll än generationer tidigare.

På Innovate Celebrate presenterade Kara McGuire, rådgivande ledare, CEB Iconoculture Consumer Insights den senaste forskningen om denna generation som inte bara kommer att påverka varumärken utan hur företag kommer att ansluta sig till denna nästa grupp av teknikkunniga kunder.

#NuggsforCarter

Eftersom denna generation främst lever, andas och ansluter via någon mobil enhet, värdesätter de kollektivets kraft när det gäller förmågan att skapa förändring med vänner och främlingar via onlinemedier. De värdesätter också individualitetens kraft, och att vara annorlunda är coolt, sa Kara.

“GenZ går igenom en gemensam upplevelse i samhället”, förklarade hon.

Ett exempel Kara använde för att illustrera hur denna generation har förmågan att samla varandra för en orsak och vända något viralt, och i det här fallet är det kycklingnuggets. Kampanjen #NuggsforCarter var en 16-årig pojke, Carter Wilkerson, som behövde 18 miljoner retweets från Wendys för att få gratis leverans av kycklingnuggets i ett år. Hans hashtag blev den mest retweetade tweeten i Twitter -historien och överträffade Ellen DeGeneres och nådde 3 505 305 retweets. Den enorma mängden tonåringar använde kraften i tummen för att uppmuntra sina kamrater, företag, till och med kändisar, för att hjälpa killen att få några nuggs.

Mångfald spelar roll

År 2020 förväntas 50,2 procent av barn under 18 år vara en del av minoriteten.

Det är ingen överraskning att Karas forskning visade mångfald och inkludering högst upp på listan över problem för GenZ. Vad det betyder för varumärken är att dessa initiativ inte bara är det rätta att göra, utan det kommer att vara en avgörande faktor när det gäller varumärkeslojalitet och köp av produkter.

Egenskaper hos GenZ

Kara undersökte barn från Generation Z och de fem bästa egenskaperna som de uppskattade mest inkluderar: vänlighet, självförtroende, självkontroll, sunt förnuft och hårt arbete. Läs mer om innebörden bakom dessa egenskaper och vad mer denna generation bryr sig om i sitt samtal nedan.

Följ all vår täckning av Innovate Celebrate på TechCo

0 Shares