Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gears animerar startskärmens inställningsikon på jailbroken telefoner

När jag tittar på min iPhones hemskärm är två av de ikoner som jag ofta lägger mest uppmärksamhet på de som hör till apparna Kalender och Klocka eftersom de erbjuder något mer än bara en statisk bild, inklusive en live-datumvisning och en livetidsvisning.

Jag har ofta kommit på mig själv med att undra varför Apple inte animerar fler av hemskärmens appikoner, eftersom detta skulle erbjuda en mängd iögonfallande estetik som skulle tvinga användare att spendera mer tid på att uppskatta tiden och ansträngningen som investeras i att göra gränssnittet se presentabel ut.

Det verkar allt mer osannolikt att företaget planerar att animera fler av sina inhemska hemskärmsappikoner, särskilt när fokus skiftar till iOS & iPadOS 14:s nya widgetplattform. Lyckligtvis kan jailbreakers fortfarande göra vad de vill med sina enheter, och det inkluderar att lägga till iögonfallande animationer till hemskärmsikoner med jailbreak-justeringar som den nyligen släppta Kugghjul av iOS-utvecklare.

Som du själv kan se i den animerade GIF-bilden ovan, animerar Gears appikonen Inställningar med en roterande kugghjulseffekt som framkallar déjà vu för alla som någonsin har använt iOS 7 tidigare. De som har kommer sannolikt att minnas OTA-uppdateringsanimationen (over the air) som dök upp när man försökte installera en mjukvaruuppdatering, och denna tweak hämtar sin inspiration direkt från det.

När det väl har installerats lägger Gears till en inställningsruta i appen Inställningar där användare kan aktivera eller inaktivera justeringen på begäran:

En återfjädringsknapp finns också så att du kan spara ändringarna du gör när det gäller att slå på eller av tweaken.

Användare bör inte urskilja någon märkbar inverkan på batteritiden vid installation och användning av Gears, eftersom det är en ganska lätt tweak. Med det i åtanke kan de som letar efter ett udda sätt att lägga till mer rörelse på hemskärmen ladda ner Gears för free från Packix-förvaret. Tweaken stöder officiellt jailbroken iOS- och iPadOS 13-enheter.

Hur intresserad är du av animerade hemskärmsikoner som den som tillhandahålls av Gears? Var noga med att meddela oss i kommentarsfältet nedan. Dessutom kan du överväga att prova en äldre tweak dubbad LiveRings för att få aktivitetsappens ikon att visa träningsringens framsteg i realtid.