Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gearlslutz byter namn

Bildkredit: Chang.org

Efter år av problem med namnet och en nyligen genomförd petition kommer Gearsltuz att byta namn.

Nyligen rapporterade vi att det fanns en petition som bad bloggen för ljudentusiaster att byta namn på grund av dess kränkande och förnedrande karaktär. Uppropet hade ett mål på 5000 underskrifter, ett antal den nådde.

Cam Ran, som startade namninsamlingen, skrev: “De flesta ingenjörer jag känner känner sig obekväma med namnet.” Hon fortsätter: “Det kanske inte verkar vara en stor sak, och folk kommer förmodligen att säga att vi bör fokusera vår energi på större jämställdhetsfrågor, men vi kan göra båda. Vi kan prata om saker i vårt samhälle som gör oss obekväma, till att börja med den här webbplatsen skapad av män, som aldrig har kallats “slampa” på ett hatiskt och nedsättande sätt. Som aldrig har behövt bevisa sina förtjänster inom sitt område enbart på grund av sitt kön. Som aldrig har fått någon att anta att deras framgångsnivå berodde på att de låg med rätt person.”

Cam säger vidare: “Förutom att vissa människor känner sig lite upprörda, är det också bara ett väldigt oprofessionellt namn som gör människor obekväma i en pedagogisk miljö eller på arbetsplatsen… Om du blir arg eller irriterad över denna begäran, fråga dig verkligen varför.”

Först dubblade Jules Standen, grundare av sajten, och försvarade namnet men efter en reflektion och många negativa reaktioner togs beslutet att byta namn.

I ett uttalande om att byta namn sa Jules: “Din omtänksamma petition har skapat debatt på både sociala medier och vårt forum, och vi hör dig. Teamet och jag känner igen och är överens om att det nu är dags för sidan att gå framåt. Gearslutz kommer att byta namn. Vi har ännu inte bestämt vad det kommer att bli, men vi kan försäkra er att det nya namnet kommer att vara inkluderande och kommer att stå sig över tiden. Denna viktiga process kommer att ta ett tag eftersom det är en betydande teknisk uppgift. Därför ber vi dig att stå ut med oss ​​när vi påbörjar det. Tack och här är framtiden!”

Lyssna på intervjun med Working Class Audio, där Jules talar om den senaste petitionen här:

Namnbytet beräknas genomföras inom året men till vad som ännu inte aviserats.