Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ge din e-postmarknadsföring en makeover med denna e-poststrategi för konversation

E-postmarknadsföring är här för att stanna. Det är effektivt. Det är kraftfullt. Och det är en av ledarna för din varumärkesupplevelse.

I själva verket, enligt vår 2020 State of Conversational Marketing Report, e-post är den #1 kanal som marknadsförare använder för att få kontakt med köpare. Ändå visar samma rapport att nästan 53 % av köpare är trötta på att få irrelevanta mejl och annonser från företag. (Tänk bara på hur mycket du hatar din egen fullsatta inkorg).

Det är dags att använda e-post för att sälja och använda e-post för att väcka konversationer.

Ett sätt att börja göra just det? Försök använda konversations-e-postmeddelandensom kombinerar övertygande bästa praxis för e-post med konversationsmarknadsföring och chatt.

E-postmeddelanden för konversation:

 • Förbättra svarsfrekvensen
 • Skala uppsökande
 • Öka konverteringar över e-post

Idag delar jag med oss ​​av vad vi hittills har lärt oss om kraften i konversations-e-post för att inspirera din nya strategi för e-postengagemang och säkerställa att du skickar e-postmeddelanden som folk faktiskt vill öppna.

3 nycklar till högkonverterande e-postmeddelanden

Låt oss ta en snabb frågesport: Vilken av följande är den värsta känslan i världen?

 1. Sorg
 2. Avslag
 3. Spendera 30+ minuter på att skapa ett e-postmeddelande – bara för att det ska vara oöppnat eller raderat från din kunds inkorg

Svaret är klart som dagen (ja, åtminstone för denna marknadsförare).

Här är tre sätt att omarbeta dina e-postmeddelanden och garantera att ditt meddelande kommer att läsas 👇

1. Bra ämnesrader

Du får förhoppningsvis öppna kurser mellan 20 % och 30 %.

Men tänk om du kunde få den öppna frekvensen mycket högre genom att skriva bättre ämnesrader? Ämnesrader är det första en person ser när han skannar sin inkorg och är en avgörande faktor för att läsa din e-post eller inte, så gör dem lockande som de här exemplen nedan.

När vi skriver e-postmeddelanden på Drift, brainstormar vi över 10+ ämnesradsidéer (ibland fler) för att se till att vi avslutar med det mest kreativa och engagerande budskapet vi kan.

2. Vanlig text vs HTML

Svaret på denna stora debatt är enkelt: Testa (testa alltid, även när du tror att du vet svaret). Se vad som är mest meningsfullt för dig och målen för dina projekt.

Kolla till exempel den här e-postinbjudan till webbseminarium:

Vi presenterade ett foto av någon som poserade med en gonggong för att fånga uppmärksamhet, men också för att knyta an till det faktiska innehållet i mejlet: en inbjudan till ett webbseminarium med Gong. För det mesta på Drift använder vi e-post med vanlig text. Men om vi skickar ett e-postmeddelande till en VD eller CMO, eller är värd för ett större evenemang som detta, tycker vi ofta att HTML fungerar bättre. Genom att testa format lär du dig vad som resonerar mest hos din publik.

3. Segmentering och personalisering

Tråkig. Generisk. Irrelevant. Det här är bara några av anledningarna till att traditionell e-postmarknadsföring har ett så dåligt rykte. Men med segmentering, eller uppdelning av din mottagarlista i mindre segment baserat på delade attribut, kan alla dessa problem undvikas. Det finns ett brett utbud av segmentmöjligheter att prova, inklusive:

 1. Segmentering efter bransch: Detta kan vara särskilt användbart för att få ett mejl till en förstagångsmottagare att kännas relevant och personligt.
 2. Segmentering efter avsikt: Genom att göra det kan du fokusera på dem som är mest benägna att köpa.
 3. Segmentering efter försäljningsstadium: Segmentering efter försäljningsstadium hjälper till att skräddarsy e-postmeddelanden efter de olika frågor och problem som potentiella kunder kan ha beroende på var de befinner sig i din försäljningsprocess.
 4. Segmentering efter kundlivscykel: Du vill vara säker på att du skickar rätt meddelande vid rätt tidpunkt om bästa praxis, nya produktsläpp, service-/supportuppdateringar, utbildningsseminarier och mer.
 5. Segmentering efter beteende: Har dina e-postmottagare deltagit i ditt event tidigare? Kanske älskar de dina webbseminarier. Ring det i dedikerade segment för att skapa hyperpersonliga upplevelser.

När du har segmenterat din e-postlista kan du börja anpassa innehållet ytterligare. En studie visade att 70 % av varumärkena som använder dynamiskt innehåll och avancerad personalisering ser en ökning av avkastningen på investeringen.

Om du behöver mer bevis, som framgår av uppgifterna ovan, är riktade meddelanden och selektiv segmentering lika med mer engagemang och svarsfrekvens.

Segmentering är nyckeln till att bättre anpassa ditt e-postinnehåll, tillsammans med de erbjudanden och CTA som används.

Accelerera dina köpare genom din tratt

Idéer för att engagera konversationsmeddelanden dyker inte bara upp ur luften. På Drift lär vi oss mycket av exempel som används i B2C och tillämpar dem på B2B.

Det här exemplet på e-postmeddelandet från Whole Foods innehåller aptitretande recept och andra tips för att införliva grönsaker i din kost. Det är ett snabbt och användbart sätt att engagera sina köpare på språng. Samtidigt guidar Whole Foods dessa köpare genom deras kundresor och för dem vidare genom företagets tratt på ett mer personligt sätt.

Fokusera på att uppnå samma sak. Använd det du vet om dina kunder och hur de interagerar med dig för segmentering och för att informera din e-poststrategi. Det här är nyckeln till att visa rätt innehåll, vid rätt tidpunkt, för att snabba köpare genom din kanal.

På Drift använder vi ett trattbaserat tillvägagångssätt i vår e-postvård för att hjälpa till att uppnå allt ovan och skapa mer relevanta köpupplevelser för mottagarna.

Det betyder att du måste samla in erbjudanden och e-posta erbjudanden efter top-of-funnel (TOFU), middle-of-funnel (MOFU) och bottom-of-funnel (BOFU).

Bygg en testkultur för att optimera och förbättra

Hur kan du se om saker och ting fungerar? Testa regelbundet. Dela din e-postlista på mitten. Skicka ett e-postmeddelande till den första halvan, skicka sedan ett e-postmeddelande till den andra halvan och testa var och en av objekten nedan:

 • Datum och tid: Många marknadsförare hävdar att tisdagar, onsdagar och torsdagar är de bästa dagarna att skicka ett e-postmeddelande. Men du kommer bara att känna till de bästa alternativen för din publik genom att testa.
 • Ämnesrader: Som jag delade tidigare är ämnesrader otroligt viktiga. De är det första en kund kommer att se när de skannar sin inkorg.
 • Kopiera och design: Föredrar dina köpare bilder eller text? Gillar de logotyper? Emojis? Riktiga foton eller tecknade serier?
 • Erbjudanden: Identifiera olika typer av erbjudanden och vilket som fungerar bäst för ditt målsegment.

Så, vad kommer härnäst?

Dina konversationsmail rensas upp och fler människor öppnar ditt innehåll.

Ditt nästa drag? Gör det enkelt för köpare att interagera med dig när de klickar på en länk och landar på din webbplats.

Istället för att få köpare att fylla i långa formulär eller navigera till en lösning på din webbplats, snabbspåra deras frågor till chatt med Conversational Marketing.

Konversationsmarknadsföring är det bästa sättet att starta konversationer i realtid med köpare och få fler konverteringar från ditt e-postprogram. Ramverket i tre steg är enkelt:

 1. Förlova sig köparen. Säg hej. Erkänn dem när de är på din webbplats och gör dem medvetna om att du vet att de finns där.
 2. Förstå din köpare genom att fråga om de vill veta mer om ett visst ämne, en viss lösning eller om de bara är där för att få support.
 3. Rekommendera nästa steg för dem när du vet vad de letar efter. Få köpare till de svar de vill ha just då och där eller boka ett möte för att diskutera när det passar dem.

I denna nya digitala första värld är allt kundcentrerat. Inkludera konversationsmail i ditt ramverk för konversationsmarknadsföring för maximal effekt.

Summan av kardemumman är att människor vill bli behandlade som människor. Så behandla dina e-postmottagare som de värdefulla kontakter de är. De är mycket mer än bara namn; de är människor du vill göra affärer med.

Kolla in vår bok för e-postmallar för konversation för 12 e-postmallar som förändras och fler bästa metoder.