Galaxy S6 Active Release och specifikationer enligt uppgift bekräftade

0 Shares

Samsungs helt nya Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge tillkännagavs tidigare denna månad vid det årliga Mobile World Congress-evenemanget i Spanien, och företaget debuterade två helt nya helt nydesignade smartphones för 2015. Den nya Galaxy S6 har mycket att erbjuda, massor av nya funktioner, men saknar många viktiga aspekter som tidigare versioner hade, och det inkluderar vattenresistens som Galaxy S5.

I år tog Samsung en helt annan inställning till Galaxy S-smarttelefonuppsättningen. I stället för att släppa samma Galaxy-smartphone som vi har sett i flera år blandade de upp det genom att lägga till glas på framsidan och baksidan, och resten av telefonen är gjord av en hållbar metallram. En av få Samsung-enheter som inte är helt tillverkade av plast.

Läs: 25 Galaxy S6-funktioner du kommer att älska

Det ser dock ut som att Samsung inte helt övergav designen som många Galaxy-smartphoneägare älskar. De senaste åren har de släppt en ”Aktiv” eller ”Sport” -version av Galaxy S-smarttelefonen, en som är mer hållbar än de andra, och vi hör nu att samma sak kommer i år. En Samsung Galaxy S6 Active.

Galaxy S6-skärm

Medan de nya Samsung Galaxy S6 och S6 Edge är imponerande telefoner, fick den nya designen dem att förlora flera viktiga funktioner som Samsung-ägare har haft i flera år. Saker som en avtagbar rygg med ett utbytbart batteri och möjligheten att lägga till mer lagring via en micro-SD-kortplats. För att inte tala om förra året var Galaxy S5 vattentät och ganska robust, och i år har den ingen av dessa funktioner.

På sätt och vis gick Samsung bakåt med funktioner som hållbarhet och vattentålighet och fokuserade istället på en premiumdesign. Faktum är att den nya Galaxy S6 faktiskt har ett mindre batteri än förra året, samma skärm och ingen micro-SD-plats för utbyggbar lagring. Men nya rykten har enligt uppgift bekräftat att en Galaxy S6 Active snart kommer och kommer att återföra många av dessa funktioner och aspekter för potentiella köpare.

Enligt SamMobile arbetar Samsung med en ny Galaxy S6 Active som kommer att debutera på AT&T här i USA, precis som tidigare år. Deras källor bekräftar att Galaxy S6 Active (SM-G890A) kommer att ha samma 5.1-tums Quad-HD 2560 x 1440 (2K) skärm som Galaxy S6, och samma imponerande specifikationer under huven. De är 8-kärniga Exynos 7420-processor, 3 GB RAM, 32 GB internt lagringsutrymme och en 16-megapixels bakre och 5 megapixels frontinstallation.

Detta är Galaxy S5 Active

Detta är Galaxy S5 Active

De andra detaljerna anger att den kommer att vara lite högre, några mm bredare och lite tjockare. Allt detta gör att den har en robust och slitstark design och en fullständig IP67-damm- och vattenbeständighet. Deras källa bekräftar också snarare än det lilla 2.550 mAh-batteriet från Galaxy S6, S6 Active kommer att ha ett massivt 3500 mAh-batteri istället, vilket gör det lite tjockare.

Modellnumret som läckte stämmer med den här smarttelefonen som kommer till AT&T i USA, och troligtvis kommer andra operatörer att erbjuda det också, för att inte tala om andra regioner runt om i världen.

Allt detta är bara rykten för nu, men med tanke på Samsungs tidigare historia att släppa liknande aktiva enheter (och på AT&T) förväntar vi oss fler läckor och ett officiellt meddelande snart. När vi har lärt oss mer är vi säkra och uppdaterar med alla detaljer.

0 Shares