Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop Update: 10 saker vi förväntar oss

Med en lansering av Samsung Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop pågående och nya detaljer som virvlar runt har vi tittat på Samsungs första Lollipop -uppdatering. I går bröt vi ihop det vi för närvarande vet och idag vill vi titta på vad vi förväntar oss när Samsung går framåt med sin Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop -utgåva i USA och på andra håll.

I april förra året släppte Samsung sin Galaxy S5, femte generationens Galaxy S och en efterträdare till Samsung Galaxy S4. Galaxy S5 anlände med ett antal stora funktioner, inklusive Android 4.4 KitKat, som vid den tiden var Googles senaste version av sitt Android -operativsystem.

Under tiden sedan lanseringen av Samsung Galaxy S5 har Galaxy S5 uppdaterats flera gånger. Först med Android 4.4 KitKat buggfixuppdateringar inklusive en övergång till Android 4.4.4 KitKat och mer nyligen till Android 5.0 Lollipop, Googles ersättare för Android 4.4 KitKat. Android 5.0 Lollipop är en enorm uppdatering av Android OS och representerar den första stora Android -uppgraderingen för Samsung Galaxy S5. Med andra ord är det en extremt viktig uppdatering för Samsungs nuvarande flaggskepp.

Hur man använder-Galaxy-S5-kameran-620x361

Som många av er vet är Samsungs Android -utrullningar långa och jobbiga. De flesta tar månader, vissa tar mer än ett år att slutföra. Det kan ibland vara en frustrerande resa men företaget slutför alltid sitt uppdrag. Under de senaste veckorna har vi börjat få massor av frågor om Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop -uppdateringen i synnerhet. Och den här veckan gör vi vårt bästa för att svara på så många av dessa frågor som möjligt.

Tidigare i veckan bröt vi ihop det vi för närvarande vet om Samsungs Galaxy S5 Lollipop -utrullning. Uppdateringen har för närvarande fastnat på utvalda europeiska och asiatiska marknader, men den bör börja pressa ut till andra länder inom en snar framtid.

Idag vill vi spela psykiska och ta en ny titt på vår kristallkula i ett försök att ställa konsumenternas förväntningar. Här tar vi en titt på vad vi förväntar oss nu av Samsung Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen 2015.

Android 5.0 Lollipop kommer snart att hitta fler enheter

Först och främst förväntar vi oss att Android 5.0 Lollipop -uppdateringen kommer att träffa fler Galaxy S5 -modeller inom en snar framtid. Med uppdateringen nu i Polen, Spanien, Sydkorea, Malaysia och Ryssland är det klart att lanseringen nu pågår för fullt. Vi borde se uppdateringen träffa fler internationella modeller i Europa och Asien, viktiga marknader för Samsung, när vi går djupare in i januari.

Bästa Samsung-Galaxy-S5-appar-620x465

Samsungs utgåvor rullar vanligtvis långsamt i några veckor innan de exploderar till scenen i stort. Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen började först trycka i december vilket innebär att vi är beredda på ett stort tryck från och med denna månad. Leta efter Samsung för att gå in på större marknader (Storbritannien, Asien, andra europeiska länder) innan du flyttar till mindre regioner.

Tystnad från Samsung

Förvänta dig inte att Samsung kommer att göra ett massivt tillkännagivande om lanseringsdatum för Galaxy S5 Lollipop. Samsung rör sig i tystnad och har historiskt sett inte erbjudit någon form av bred tidsram för ägare av sina internationella modeller. Vi har sett massor av människor som frågar om Lollipop på sociala medier. Om du gör det, sluta. Företaget kommer inte att ge några detaljer.

Tidpunkten för internationella utrullningar och utrullningar för enskilda operatörer är beroende av testning bakom kulisserna och företaget vill inte ställa konsumenternas förväntningar. Det lämnar det upp till människor som oss. De flesta meddelanden kommer från Samsungs operatörspartners och inte från Samsung själv. Förvänta dig inte att det kommer att grotta och erbjuda detaljer.

Galaxy S5 Lollipop rullar ut för att ta månader

Det vore fantastiskt om Samsung kunde uppdatera hundratals olika enheter i hundratals olika regioner inom en vecka eller till och med en månad. Men det är bara inte genomförbart. Samsung Galaxy S5 kommer i många former och storlekar och det kommer att ta tid för Samsung att leverera.

Företaget arbetar förmodligen med massor av olika Galaxy S5 Android 5.0 -uppdateringar för massor av olika bärare, var och en med sin unika uppsättning funktioner och problem. Testning och certifieringar tar tid och därför kommer distributionen inte att ske över en natt.

urbovsGalaxyS5-2

Med tanke på Galaxy S5: s ålder och hårdvara, och med tanke på dess status som flaggskepp, förväntar vi oss att Samsung kommer att arbeta hårt för att få ut sin Android 5.0 Lollipop -uppdatering i tid. Som sagt, det här är en process som nästan säkert kommer att ta månader att slutföra och vi förväntar oss att vissa Lollipop -uppdateringar kommer att dra in till hösten 2015.

Nytt utgivningsdatum kommer att dyka upp i januari

Vi förväntar oss att fler operatörer, internationella operatörer, kommer att vidarebefordra Samsung Galaxy S5 Lollipop release detaljer denna månad. Vi har redan sett ett par spilla bönorna, senast Vodafone Spanien, men vi förväntar oss att få se några av de vanliga misstänkta i sina uppgifter i god tid. Australiska flygbolag älskar att hålla sina kunder informerade och kanadensiska operatören Rogers meddelar alltid uppdateringar i god tid.

Med en Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop -uppdatering nu på gång mot Nordamerika och Europa, räknar vi med att operatörsbekräftelser dyker upp under de närmaste veckorna när transportörer börjar förbereda sina Samsung Galaxy S5 -kunder för sin första stora Android -uppdatering. Kom bara ihåg att datumen de tillhandahåller är ETA. ETA kan förändras med ett hjärtslag eftersom de är beroende av testprocessen.

US Galaxy S5 Lollipop Update för att börja skjuta inom veckor

Vi förväntar oss att den amerikanska versionen av Samsung Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen kommer att börja skjuta ut inom de närmaste veckorna. Vi har sett intel som tyder på att Samsung och dess amerikanska operatörspartners planerar en push i början av januari. Vi vet också att USA är en viktig marknad för Samsung. Och eftersom det är en viktig marknad, är det vanligtvis längst fram i raden för stora Android -uppgraderingar.

Specifikationer för iPhone 6 Plus vs Galaxy S5

USA var bland de första till Android 4.3 Jelly Bean -uppdateringen. Det var bland de första till Android 4.4.2 KitKat. Och det var bland de första till Android 4.4.4 KitKat. Det är en extremt gedigen meritlista. Para ihop det med den trovärdiga intelligensen från en Samsung Mobile -anställd och det är klart att vi är på väg mot en amerikansk Galaxy S5 Lollipop -push.

Fortsatt tystnad från större och mindre amerikanska transportörer

Förvänta dig inte att amerikanska operatörer plötsligt ska leverera relevant information till dig Galaxy S5 -användare. Det är samma affär som Samsung. Bärare håller vanligtvis tillbaka tills precis innan utrullningen. Förvänta dig inte något annat här. Ni som har frågat via Facebook och Twitter kan sluta nu. Du kommer inte att lyckas.

Några läckor, om sådana finns

Medan vi har sett några Galaxy S5 Lollipop -läckor dyker upp, tvivlar vi på att vi kommer att se många fler. Offentliga Samsung Android -uppdateringsläckor är sällsynta till att börja med och amerikanska operatörer har fastnat för läckt firmware. Vi såg Sprint Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen läcka ut för några veckor sedan men vi är villiga att satsa på att vi inte kommer att se några läckor för Sprint eller någon annan. (Vi hoppas att vi förlorar denna insats.)

Varierade ändringsloggar

Förvänta dig att Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop -uppdateringsloggarna varierar mellan amerikanska och internationella operatörer. De kommer alla att likna Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen som har skickats ut till användare under de senaste veckorna, men bärare kommer säkert att bifoga sina egna korrigeringar och förbättringar till dessa uppdateringar.

Vi förväntar oss också att var och en av dessa uppdateringar kommer att leverera sina egna problem. Android 5.0 Lollipop -problem är vanliga och det finns en god chans att Galaxy S5 inte blir ostraffad. Fel kommer att skilja sig från modell till modell, bärare till bärare. Vi förväntar oss fullt ut att Samsung och dess partners kommer att ta itu med dessa buggar även om vi inte förväntar oss en release direkt.

Android 5.0.1 Lollipop for Some

Galaxy S5 -användare bör förvänta sig att Android 5.0.1 Lollipop landar för åtminstone vissa enheter. Det är redan bekräftat för Samsung Galaxy LTE-A och vi skulle inte bli chockade om utvalda bärare skjuter ut det, eller Android 5.0.2 Lollipop, i framtiden. Båda uppdateringarna har en unik uppsättning buggfixar för Android 5.0 -problem.

Galaxy-S5-Review-2-620x413

Om vi ​​inte ser Android 5.0.1 Lollipop eller Android 5.0.2 Lollipop dyker upp, skulle vi åtminstone förvänta oss att Samsung och dess bärare kommer att driva några av sina korrigeringar inuti Android 5.0 Lollipop -uppdateringar.

Galaxy S5 mini och Galaxy S5 Active Lollipop Release

Samsung Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen kommer att innehålla ett antal andra Galaxy S5 -varianter, inklusive Galaxy S5 mini och Galaxy S5 Active. Vi förväntar oss fullt ut att dessa Lollipop -uppdateringar kommer under veckorna efter att Samsung gör sitt första starka tryck på den vanliga modellen. Mindre varianter får vanligtvis den korta änden av pinnen när det gäller tid för släppdatum och vi förväntar oss inget mindre av Galaxy S5 Lollipop -uppgraderingen.

Alla regler gäller också här. Samsung och operatörens tystnad. Roll -out som sträcker sig över flera månader. En möjlighet för Android 5.0.1 Lollipop eller Android 5.0.2 Lollipop.