Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Galaxy Note 9 vs Galaxy S7 Edge: Vad du behöver veta

Med Galaxy Note 9 släppdatum nästan här försöker potentiella köpare avgöra om de är redo för en uppgradering. Om du fortfarande använder en äldre Galaxy S7 eller S7 Edge har du gott om nya telefoner att välja mellan. Fantastiska enheter som S9 + eller Galaxy Note 8, och uppenbarligen Samsungs nya Note 9.

Mellan Note 7-återkallandet och några Samsung-telefoner som alla ser likadana ut, förstår vi varför vissa människor fortfarande använder S7 Edge. I så fall går den här guiden över allt du behöver veta om Galaxy Note 9. Sedan jämför vi den med den äldre Galaxy S7.

Den nya noten 9 har två kameror på baksidan, en enorm skärm och massor av mjukvaruförbättringar. Och medan Galaxy S7 Edge fortfarande är en fantastisk telefon börjar den visa tecken på åldrande. Vårt bildspel nedan berättar varför Not 9 är värt att uppgradera.

Medan Galaxy S9 och S9 + tidigare i år lockade uppgraderingar är det möjligt att det inte fanns tillräckligt med fysiska förändringar för att göra omkopplaren. Galaxy S7 Edge har en anständig 5,5-tums böjd skärm, en solid kamera, utbyggbart lagringsutrymme och trådlös laddning. Not 9 kan dock vara den första telefonen med tillräckligt för att du vill ha en ny telefon.

Och medan Galaxy S7 nyligen fick Android 8.0 Oreo-uppdateringen är det troligen den sista stora programvaruversionen för dessa äldre telefoner. Så snart kommer du att ha föråldrade specifikationer och programvara och saknar många viktiga viktiga programvarufunktioner.

Läs: 10 saker Galaxy Note 8 kan göra

Vår länk ovan går över några coola saker som Note 8 kan göra. Samsungs nya Galaxy Note 9 är liknande och fick faktiskt ännu mer användbara funktioner. Om du fortfarande är på staketet vill vi hjälpa dig att fatta rätt beslut. Här jämför vi de äldre Galaxy S7 och S7 Edge med den kraftfulla nya noten 9. Dessutom kommer vi att förklara vad som gör det värt att köpa eller om det är bättre att bara få en Galaxy S9 + istället.

Galaxy Note 9 vs Galaxy S7 Edge: Design & Display

Galaxy Note 9 vs Galaxy S7 Edge: Design & Display

Två av de största skillnaderna mellan dessa telefoner är designen och skärmen. Om du går från en S-serie till en anteckning får du naturligtvis en större skärm, men det här är en mycket större skärm. Dessutom har de nyare Samsung-telefonerna en snygg kant-till-kant-design utan fingeravtrycksläsare och ingen fysisk hemknapp.

Samsungs Galaxy S7 Edge har en 5,5-tums Quad HD-skärm. Det ser bra ut och allt, men det är faktiskt den minsta skärmen av någon avancerad Samsung som släppts de senaste åren. Galaxy S8 är 5,8 tum, Galaxy S9 + är 6,2 tum, och den nya Galaxy Note 9 är den största hittills och kommer in på 6,4 tum.

Men fysiskt är det inte mycket större än Galaxy S7 Edge. Det är lite längre och bredare, men det är ungefär allt. Det betyder att det är enkelt att använda den med en hand. Så tro inte att du får en gigantisk telefon som du inte kommer att kunna hålla.

Samsung slankade in ramen runt skärmen och tog bort hemknappen. Som ett resultat är fronten nästan hela skärmen. Att gå från 5,5 tum till 6,4 tum i Galaxy Note 9 är en stor förändring. De små ramarna betyder dock att det inte är en hård omkopplare.

Båda telefonerna har en Quad-HD AMOLED-skärm som ser vacker ut, bara Note 9 är några generationer bättre så den är ljusare, har mer levande färger och fungerar bättre utomhus. Om du kan hantera den större skärmen är det bara att uppgradera.

När det gäller designen är de lika men ändå olika. Du får fortfarande utbyggbar lagring, vattentålighet, trådlös laddning, en microSD-kortplats och mer. Endast med den extra fördelen med två kameror, snygga kanter och S-Pen-pennan förstås.