Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Galaxy Note 4 Lollipop Update: 9 saker USA kan förvänta sig

Samsung Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdateringen bekräftas för ankomst, men det har fortfarande inte rullats ut till någon och det är inte klart när det kommer. Vi har fått massor av frågor om vår åsikt om utrullningen i USA och idag vill vi titta på vad vi förväntar oss av den amerikanska Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen och -släppet.

För några veckor sedan tillkännagav Samsung flera detaljer om Galaxy Android 5.0 Lollipop. Inte överraskande kommer det senaste flaggskeppet, Samsung Galaxy Note 4, att flytta från Android 4.4 KitKat till Googles helt nya version av Android som kallas Android 5.0 Lollipop. Uppdateringen representerar den första stora uppdateringen för Galaxy Note 4, en enhet som kom med Android 4.4.4 KitKat ombord.

Samsungs Galaxy Android 5.0 Lollipop är för närvarande endast tillgänglig för Galaxy S5 och hittills har uppdateringen spridits till bara några Galaxy S5 -modeller i några olika regioner, inklusive Storbritannien. Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen, medan den är bekräftad, är fortfarande MIA i alla regioner, inklusive USA, en av de största marknaderna på jorden.

Nexus6vsNote4-1

Amerikanska operatörer har ännu inte bekräftat Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen men det är klart att Samsung planerar ett stort tryck på Galaxy Note 4 -varianter runt om i världen. Den tystnaden dödar vissa Samsung Galaxy Note 4 -användare här i USA, särskilt de som hanterar Android 4.4 KitKat -problem på sin nya Galaxy -smartphone

Med en Galaxy Note 4 Lollipop -utgåva bekräftad men saknas fortfarande har vi fått massor av frågor om själva uppdateringen och lanseringen. Även om vi inte har alla svar, har vi vissa åsikter om frågan och idag vill vi titta på vad vi förväntar oss av Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen och släppningen i USA.

Detta är våra egna förutsägelser, baserade på år och år av Samsungs programuppgraderingar, och vårt mål är att hjälpa till att ställa några grundläggande förväntningar på Galaxy Note 4 -användare i USA

Hej titta, en uppdatering!

När Samsung bekräftade Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdateringen bekräftade den det för “tidigt 2015.” Det är det, det är allt. Så det borde inte komma som en överraskning för någon att amerikanska flygbolag, och egentligen de flesta flygbolagen, har varit tysta om kommande släppdatum. Franska transportören SFR sa i januari, men det är en fransk transportör och inte en amerikansk.

Vi vet fortfarande inte om USA kommer att få Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen, men om det kommer för internationella flygbolag är det säkert att anta att det kommer att komma till USA också. Vi skulle lägga mycket pengar på det. Medan vi förväntar oss att den kommer till USA, förväntar vi oss inte att någon kommer att meddela mycket förrän själva lanseringen börjar.

Förvänta dig inte att amerikanska flygbolag ska beskriva specifika planer i förväg. Uppdateringarna från Galaxy Note 4 US -operatörer kommer förmodligen att komma utan mycket varning. Vanligtvis meddelar amerikanska flygbolag sina planer på lanseringsdagen. Vi kunde se några rykten peka på specifika datum men även de är extremt sällsynta i Galaxy Android -uppdateringsvärlden.

Om du är ny i denna process notera att detta inte är något nytt. Amerikanska operatörer brukar inte gå vidare med uppdateringarna för Galaxy Android och Samsungs chefer har ännu inte tagit HTC: s ledning. HTC: s chefer diskuterar öppet testprocessen och släppdatum med sina kunder. Och medan utländska flygbolag på platser som Australien gillar att hålla sina kunder uppdaterade, gillar amerikanska flygbolag inte att lova eller ta några risker.

Galaxy Note 4 Lollipop släpps snart

Vi vet inte när Samsung Galaxy Note 4 Lollipop -utgåvan kommer exakt trots att vi har en aning eftersom Samsungs Android -uppdateringar är förutsägbara och Android 5.0 Lollipop -uppdateringen har följt sitt vanliga mönster.

Samsung lanserar nästan alltid sina uppdateringar till nuvarande högprofilerade flaggskepp först innan de går över till äldre enheter. Galaxy Note 4 och Galaxy S5 är de två mest aktuella flaggskeppen och har därför störst chans att få Android 5.0 Lollipop inom en snar framtid. Faktum är att det är precis vad rykten har föreslagit och det finns ingen anledning att tro något annat just nu.

Nexus6vsNote4

Rykten om Galaxy Note 4 släpper in programvaran i januari månad, ett fönster som faller in i Samsungs bekräftade tidsram för tidigt 2015. Månaden avtar, men vi förväntar oss fortfarande att Galaxy Note 4 kommer att träffa enheter inom en snar framtid.

Sällan ser vi att USA: s release släpar månader efter det internationella släppet. Faktum är att amerikanska flygbolag ofta sätter takten. Så vi förväntar oss att Note 4 Lollipop -uppdateringen kommer att vara nära framsidan av paketet när det gäller tid. Även om förseningen inte har förklarats, är vår bästa gissning att ytterligare tester på grund av Samsungs allt utom bekräftade övergång till Android 5.0.1 eller Android 5.0.2 är boven.

Vi förväntar oss att den här uppdateringen ska vara veckor bort, inte månader bort.

Android 5.0.1 eller Android 5.0.2 Lollipop

Tack vare en läcka vet vi att Samsung åtminstone testar en Galaxy Note 4 Android 5.0.1 Lollipop -uppdatering. Viskningar pekar på en möjlig övergång till Android 5.0.2 också. Så för närvarande är vi inte helt säkra på vilken version som kommer att lanseras, även om vi förväntar oss att Samsung kommer att lansera en uppdaterad version av Android 5.0 för att hantera problem med Lollipop.

Det är vettigt för Samsung att släppa det ena eller det andra med tanke på att de kommer med massor av buggfixar. Varför släppa en buggy -version av programvara när du kan ta lite mer tid att släppa en mycket mer stabil uppdatering? Det är ingen brådska här alls och det skulle vara ett smart spel från Samsung.

Vid den här tiden kan du förvänta dig att amerikanska operatörer skjuter det ena eller det andra till not 4 istället för den ursprungliga Android 5.0 -uppdateringen. Det enda scenariot där vi kanske inte ser Android 5.0.1 eller Android 5.0.2 är om Samsung och dess partners bakar korrigeringarna i Android 5.0 -versionen av Lollipop -uppdateringen. Hur som helst, förvänta dig att åtminstone några av Googles korrigeringar dyker upp för de amerikanska not 4 -varianterna.

Staggered Release i USA

När det gäller det exakta amerikanska Galaxy Note 4 Lollipop -utgivningsdatumet säger vi detta. Det är extremt svårt att förutsäga specifika lanseringsdatum för Samsung Android -uppdateringar. Amerikanska flygbolag börjar alltid pressa ut sina uppdateringar på vardagar. Dagen är slumpmässig och oförutsägbar och så är den exakta tiden. Vi har sett Android -uppdateringar skjuta ut på morgonen och vi har sett dem skjuta ut på sen eftermiddag.

Vad vi också kan berätta är att amerikanska operatörer vanligtvis inte släpper programvaruuppdateringar alla samma dag. Det är faktiskt väldigt sällsynt att vi ser att flera utrullningar startar samma dag. Återigen är släppet beroende av testprocessen och bärare tenderar inte att korsa mållinjen samtidigt. Vissa bärare ligger vanligtvis efter resten av förpackningen.

Nexus6vsNote4-4

Vi förväntar oss att se några amerikanska Galaxy Note 4 Lollipop -utgivningsdatum kluster runt en viss vecka men vi skulle bli chockade om Samsung och dess partners grupperade dem alla samma dag som Apple gör med sina iOS -uppdateringar.

Leta efter att släppet ska vara extremt förskjutet och äga rum under flera veckor. Galaxy Note 4 är endast tillgänglig på fem operatörer i USA och de fem operatörerna får vanligtvis uppdateringar inom rimlig tid.

Långsam rullning

När det gäller Galaxy Note 4 lanserar Lollipop själva, förvänta sig att de kommer att äga rum under några dagar, eftersom Samsung och dess operatörspartners säkerställer en smidig leverans.

Tidigare har Samsung tvingats stoppa lanseringen på grund av stora problem. Det är en av anledningarna till att det, och amerikanska operatörer, långsamt rullar sina Android -uppdateringar. Så att de kan identifiera frågor innan de sprider sig till massorna.

Medan några av er kommer att få Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen på dag ett, förväntar vi oss att andra måste vänta några dagar, eller kanske någon vecka, för att OTA ska komma. Hur lång tid det tar beror på transportören.

Liknar Galaxy S5 Lollipop Update

Vi har redan sett Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen läcka flera gånger. Läckorna har inte visat upp den officiella versionen (den som Samsung kommer att släppa till allmänheten) men vi tvivlar på att programvaran kommer att se för mycket annorlunda ut när testet är klart och det rullar ut för allmänheten.

Uppdateringen liknar Galaxy S5 Lollipop -uppdateringen och den innehåller ett antal stora förändringar inklusive ett nytt utseende för många av Samsungs kärnapplikationer. Dessa följer nu Samsungs materialdesign.

Vi förväntar oss också att operatörer kommer att ta till sig sina egna förbättringar för sina egna funktioner. Detta är en stor uppdatering så vi förväntar oss att ändringsloggarna ska vara fulla av operatörsspecifika ändringar. Detta kommer att bli Galaxy Note 4: s första stora uppdatering så du kan förvänta dig att dessa ändringsloggar är ganska omfattande.

Korrigeringar för KitKat -problem

Du kan förvänta dig att bärare kommer att dela ut korrigeringar för Android 4.4 KitKat -problem också. Vi har pratat med flera Galaxy Note 4 -användare och några av dem har att göra med Android 4.4.4 KitKat -problem.

Android 5.0 Lollipop kommer förmodligen att fixa några av dessa problem, men förvänta dig inte att det ska fixa allt. Android -uppdateringar gör det aldrig. Du måste vara extremt proaktiv om du vill lösa alla problem och vi föreslår att du söker rättelser från tredje part nu före uppdateringen.

Lollipop problem

Samsungs Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdatering kommer nästan säkert att medföra egna problem, även om Samsung bestämmer sig för att lansera Android 5.0.1 eller Android 5.0.2 som vi förväntar oss.

Nexus6vsNote4-1

Samsung och dess operatörspartners kommer att göra sitt bästa för att rensa bort de stora buggarna ombord, men vi ser nästan alltid problem glida igenom sprickorna och ta sig till allmänheten. Programvara är aldrig perfekt. Android 5.0 Lollipop kommer inte att vara perfekt på Galaxy Note 4 och vi förväntar oss att det kommer att dyka upp problem på alla fem amerikanska Galaxy Note 4 -varianterna.

Fler uppdateringar

Slutligen kan du förvänta dig fler uppdateringar för Galaxy Note 4. Vi förväntar oss att minst en buggfixuppdatering efter Android 5.0 kommer att bota några av de mer uppenbara problemen. Och vi förväntar oss fullt ut att Galaxy Note 4 kommer att få flera fler uppdateringar i framtiden. Detta är en ny telefon och Samsung och dess amerikanska operatörspartners kommer nästan säkert att hålla uppdateringar under de närmaste två åren eller så. Detta är viktigt att tänka på, särskilt om du stöter på Android 5.0 Lollipop -problem.