Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gainward GeForce4 Ti 4200: The First Retail 4200

Även om prestandan hos NVIDIAs GeForce4 Ti 4600 är tillräckligt frestande för att motivera sin prislapp på 320 $+, har marknaden ivrigt väntat på lanseringen av Ti 4200. Vi har redan visat Ti 4200:s otroliga prestanda i vårt grafikkort under 200 $ Roundup och dess fantastiska handling har gett det titeln som det bästa grafikkortet under $200. Bara ett problem kvarstod, kortet vi granskade var ett NVIDIA-referenskort och GPU:n skickades inte till kortleverantörer vid tidpunkten för publiceringen.

Nu när vi är halvvägs in i maj månad skickar de första bordsförsäljarna sina kort. Entusiastiska användare har noterat utseendet på Ti 4200 på sökmotorer som Price Watch som en indikation på att korten äntligen var här, och det är de faktiskt. Vi fick vårt första GeForce4 Ti 4200-kort i slutet av förra veckan från Gainward; säljs under GeForce4 PowerPack! Ultra/650XP-namnet, Ti 4200 från Gainward är en av de första som nådde marknaden för onlineleverantörer.

Vi brukar inte spendera mycket tid på en individuell granskning av grafikkort men eftersom Ti 4200 har varit så efterlängtad och korten just nu kommer ut på marknaden kände vi att det var värt ett försök.

Innan vi faktiskt går in i själva recensionen finns det det pågående problemet med Gainwards namngivning av deras grafikkort. Som vi nämnde i vår senaste GeForce4 Ti 4400/4600 Roundup, har Gainward medvetet hållit fast vid ett missvisande namnsystem för alla deras NVIDIA-baserade grafikkort. Under detta namnsystem hänvisas till alla GeForce4 MX- och GeForce4-kort under GeForce4 PowerPack! namn. Resten av kortets namn bestäms av om det är en MX eller en vanlig GF4; i fallet med en MX hänvisas kortet till som ett “Pro” annars är det ett “Ultra”. Numret efter Pro eller Ultra är endast relaterat till den överklockade klockhastigheten som kortet levereras till förutsatt att du använder Gainwards drivrutiner, om du använder NVIDIAs referensdrivrutiner kommer ditt kort inte att köras snabbare än lager (du kan använda ett separat verktyg för att överklocka det igen).

Med tanke på hur väl Gainwards kort har mottagits tidigare av både press och slutanvändare hoppas vi att de starkt kommer att överväga att revidera sitt namnsystem för kort framöver.

Med det ur vägen, låt oss gå vidare till kortet.