Gå med i The Great Folding @ Home Coronavirus Race

Gå med i The Great Folding @ Home Coronavirus Race

Fast här hemma under överskådlig framtid gör vi här på AnandTech det enda vi kan göra: att komma i trubbel och plocka slagsmål. Och vi vill ha din hjälp! Läs vidare för att lära dig mer om vår “vänliga” lopp med Toms hårdvara, eftersom vi arbetar för att använda kraften i att distribuera dator för att bekämpa COVID-19.

Under större delen av denna månad har det varit svårt att ha en konversation utan att anropa ordet “coronavirus” någon gång. Det nya koronaviruset, SARS-CoV-2 och COVID-19-sjukdomen som det orsakar, har snabbt stannat till liv i stora delar av väst, efter att ha haft en liknande kylande effekt i delar av Kina tidigare i år. Och även om virusets förgreningar kommer att kännas vida i många månader framöver, finns det ett, mer omedelbart och oundvikligt problem: vi har alla fastnat hemma och vi blir alla galna!

AnandTechs utgivare, Future Plc, har stängt sina kontor under överskådlig framtid och tilldelat alla att arbeta hemifrån. Så alla redaktörer, fotografer och andra anställda som normalt skulle samlas på jobbet är nu hemma – oavsett om de vill vara eller inte – och hyttfeber är verklig. Och den effekten är uppenbarligen särskilt stark bland personalen på Toms hårdvara, våra lojala landsmän och konkurrenter.

Mot alla logik och goda känslor har klyftorna på Toms hårdvara utmanat den mäktiga AnandTech till en distribuerad datalopp. Och givetvis med tanke på allt som har hänt handlar det om coronavirus. Inte en att backa – särskilt efter att ha vunnit våra två tidigare tävlingar – AnandTech har accepterat deras utmaning, och från och med idag ska vi tävla med Toms hårdvara för att se vars team kan bidra mest med att hitta behandlingar för COVID-19!

Vad handlar det här om, kanske du frågar? Folding @ Home, ett långvarigt distribuerat dataprojekt, lade nyligen till COVID-19-relaterade forskningsuppgifter i sin projektlista. Folding @ Home (FAH) organiseras av Washington University och gör det möjligt för individer att bidra med datatid till Stanfords forskningsinsatser. Detta hjälper i sin tur forskarna att bekämpa sjukdomar som är relaterade till proteiner och proteinfällning, såsom Alzheimers sjukdom, Huntingtons sjukdom och COVID-19. Folding @ Home har nu pågått i nästan två decennier. Och tillsammans med ett långvarigt AnandTech-vikningsteam har vi till och med använt det i GPU-riktmärken i flera år nu.

Med den globala pandemin pågår har forskarna bakom Folding @ Home beslutat att växla och använda den enorma kraften i deras distribuerade datorprojekt för att simulera SARS-CoV-2 för att bättre förstå hur det fungerar och i slutändan försöka hitta behandlingar för det. Och med tanke på betydelsen av vad som händer just nu – och det faktum att vi alla verkligen verkligen vill ut – det verkar bara lämpligt att AnandTech och Toms hårdvara går med i striden, för så mycket som en massa tekniska nördar kan, i alla fall.

Vi startar idag, den 18 mars, och vi håller en fyra veckors vikning för att se vilket lag som är bättre. Ju mer datortid som doneras till Folding @ Home – desto mer proteinvikningsarbete har slutförts – desto fler poäng får ett lag, där det högst poängsatta laget utses till vinnare.

AnandTech är självklart inget slumrande när det gäller distribuerad databehandling. Vårt team, det passande namnet Team AnandTech, har varit med på det sedan slutet av 1998, vilket är nästan lika länge som AnandTech har drivit. Bland dess anmärkningsvärda prestationer är att slå sådana som Macintosh-evangelisterna, Slashdot, Tweakers.net och mer över ett dussin distribuerade datorprojekt som sträcker sig från datavetenskap till biologi till jakt efter främmande signaler. Och naturligtvis har vi också slagit Toms hårdvara ett par gånger.

Därför är jag ännu mer förvånad över att Toms hårdvara var villig att utmana oss till ett lopp. Under den lovande ledningen av Avram “tredje gången är en charm” Piltch, försöker Tom’s Hardware samla sina styrkor för att inte bara hjälpa till att hantera COVID-19 utan också slå Team AnandTech i processen. Och medan vi respekterar våra Toms hårdvarukollegor, måste någon slå någon mening i dem då och då. Distribuerad databehandling är Team AnandTechs hemmaplan, och Team AnandTech kommer inte att överträffas.

Så jag uppmanar än en gång läsarkretsen till AnandTech och de otrygga medlemmarna i Team AnandTech att samlas för en bra sak: att slå Toms hårdvara! Åh, ja, och kanske att hitta sätt att minska COVID-19s påverkan på världen i stort …

I slutändan är det här loppet för skojs skull, men det är också för en bra sak. SARS-CoV-2-viruset är en världsförändrande händelse, och tillsammans med de omedelbara medicinska riskerna med det nya viruset är inneslutningsåtgärderna krävande intensiva. Folding @ Home-projektet arbetar med flera simuleringar för att förbättra mänsklighetens förståelse av viruset och sjukdomen som det orsakar, med ett mål att starta nya behandlingar och att ta viruset under kontroll. Det är en värdig sak, som ett resultat vill jag uppmuntra alla att delta i vår tävling nästa månad.

De fullständiga detaljerna om tävlingen, inklusive hur man laddar ner Folding @ Home-klienten och går med i Team AnandTech, vårt distribuerade datateam, finns här.

Jag bör också snabbt notera att eftersom projektet har fått mycket uppmärksamhet under de senaste dagarna (vi ser dig där, PCMR!), Är Folding @ Home-servrarna själva under lite belastning eftersom teamet bakom det fungerar för att hålla nya arbetsenheter flytande. Så om du inte omedelbart tar emot COVID-19-arbetsenheter efter att du har ställt in klienten, misströsta inte. Arbetsenheter går ut och alla (och alla) Folding @ Home-arbeten räknas med i detta lopp.

Slutligen, när du är klar, kom in på vårt distribuerade datorforum och säg hej. Lagkaptenen håller reda på hur många som registrerar sig, och det är det bästa stället att gå för att få kontakt med de andra lagmedlemmarna och få svar på eventuella frågor.

Karusellbild med tillstånd av: CDC / Alissa Eckert, MS

Relaterade Artiklar

Back to top button