Gå in på YouTube på datorer där det är blockerat

0 Shares

Systemadministratörerna för ett kontor eller ett lokalt nätverk har möjlighet att blockera åtkomst till vissa sidor som anses vara otillåtna. Detta inkluderar i vissa fall sociala nätverk , vuxenwebbplatser, strömmande video , etc.

Gå in på YouTube på datorer där det är blockerat

Varför kraschar YouTube på vissa datorer

Anledningen till dessa rörelser är tydlig, för att förhindra att arbetare slösar tid eller blir distraherade, här är det produktiviteten som räknas. Något liknande händer vid vissa tillfällen när man vill undvika hög bandbreddsförbrukning, eller visning av visst specifikt innehåll. Hur som helst, sanningen är att den populära strömmande videoportalen, YouTube, är ett av de största offren. Det är inte nödvändigt att förklara orsaken till detta, eftersom det är en av de största källor till underhållning på Internet .

Många av er, de flesta av er, vet redan från första hand att den ovan nämnda webbplatsen är en av de viktigaste i världen, eller den viktigaste, relaterad till free strömmande video. Här kan vi hitta all sorts innehåll som inte heller slutar växa för varje minut som går. Anledningen till detta är uppenbar, och det är att, i enlighet med vissa regler, kan vem som helst av oss ladda upp våra egna videor och dela dem med resten av världen.

interfaz youtube

Därför kan vi vid det här laget fråga oss vad som händer om Youtube är blockerad men vi vill komma åt webben. Tja, vid det här laget kommer vi att berätta att det finns flera metoder för att avblockera en blockerad YouTube på din PC. Dessa är också mycket enkla och kommer inte att ta oss lång tid. Men ja, kanske inte alla är 100% effektiva på alla datorer eller nätverk. Vissa metoder kanske inte fungerar för dig och du kanske måste prova olika, beroende på vilken typ av blockering .

Metoder för att avblockera YouTube

Det är just det vi vill prata om i samma rader, om de olika sätten du kan använda när avblockering av YouTube på en PC. Vi har redan kommenterat att detta som en generell regel är något som kan utföras på ett enkelt sätt, en annan sak är konsekvenserna av om vi åker fast. Och det är att förmodligen din chef på jobbet, om YouTube har blockerat dig är det inte speciellt roligt att du hoppar över begränsningarna.

Med allt och med detta kommer vi nedan att prata om de vanligaste metoderna för att uppnå denna upplåsning. Naturligtvis, som vi nämnde, är inte alla 100% effektiva och de fungerar inte heller på alla datorer.

Avblockera YouTube med ett VPN

I dessa fall kan vi alltid använda en VPN eller virtuellt privat nätverk. Och det är att dessa nätverk vad de uppnår är till stor del att dölja vår surfning på Internet. Normalt går din trafik från PC:n till Internetleverantören, men med en VPN härifrån går den till den kontrakterade servern. Därifrån kommer den ut krypterad, så internetleverantören vet inte var vi ansluter. Det är IP-adress som vi flyttar med är VPN-servern, så vi har redan tillgång till YouTube utan problem.

Det finns många tjänster och plattformar av denna typ, både betalda och free, såsom OperVPN, som du kan komma åt härifrån . På samma sätt har Windows en egen VPN som vi kan använda utan att installera något extra.

vpn Windows

Med Google översättare

Det första att veta är att detta är en metod som inte alltid har önskad effekt, men att testa det tar oss inte mer än några sekunder. Därför är det också ett utmärkt, väldigt enkelt alternativ för att kringgå YouTube-blockering. Det första vi måste göra för att göra detta är att från webbläsaren gå till Googles översättarwebbplats, det vill säga till den här länken .

Därefter skriver vi i fönstret som visas adress till blockerad webbplats, i detta fall videoportalens, i textrutan till vänster. Vi väljer ett annat språk i rutan till höger, och sedan kommer en länk till det upp direkt, där vi klickar.

traductor youtube

Använd webbversionen av webbplatsen

Å andra sidan kan vi använda ett knep som kan hjälpa oss när vi avblockerar många populära webbplatser, inte bara den som berör oss här. Vi berättar detta eftersom många webbplatser som t.ex Facebook eller själva YouTube har mobilversioner som vi också kan komma åt från den stationära PC:n. För detta behöver vi bara skriva bokstaven m mellan www. Och adressen med namnet på webbplatsen.

Tänk på att många blockeringstjänster inte tar hänsyn till mobilversioner av blockerade webbplatser, vilket gör detta till en utmärkt lösning.

Från Wayback Machine

För er som inte vet finns det en plattform som heter Wayback-maskin som tillåter oss att bläddra i tidigare versioner av webbplatser. Detta beror på att det har lagrat de gamla versionerna av webbplatser i flera år så att vi kan använda dem senare, utan att behöva besöka dem. Därför, som du kan föreställa dig, kommer detta inte att vara särskilt användbart för att se det senaste från videoportalen, men det kommer att vara användbart att flytta runt på webbplatsen även när den är blockerad.

Wayback-maskin

Så från webbläsaren går vi till följande länk. Här behöver vi bara skriva in YouTube-adressen i fältet som ligger nära toppen av sida och välj en dag från kalendern.

Installera Tor Browser

Här är det första att veta att för många användare runt om i världen Tor nätverk är det privata nätverket par excellence. Detta beror, hur kunde det vara annorlunda, på anonymiteten på Internet som tillhandahålls av dess interna driftsätt. Tja, när vi väl vet detta är det också värt att veta att det har sin egen privata webbläsare, Tor webbläsare .

Vi berättar allt detta för om vi upptäcker att vi inte kan komma åt YouTube med vår vanliga webbläsare eftersom den är blockerad, kan vi prova det med Tor Browser. Detta är ett program som vi kan ladda ner från denna länk.

Använd en webbproxy för att avblockera YouTube

Först och främst kommer vi att berätta att en webbproxy är en tjänst som fungerar som en mellanhand mellan datorn och internettjänsterna. Således, när adressen till en webbplats skrivs in i webbläsaren, skickas begäran till den proxy som gör begäran till server där webbplatsen är värd, vilket returnerar resultatet. Detta innebär att ombud gör den mellanliggande anslutningen, så att den kan användas för att kringgå blocket. Precis som med VPN finns det många förslag av den här typen, till exempel det vi hittar i den här länken .

0 Shares