Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fylld med buggar, blockerar åtkomst till extra kameror för GCam

OnePlus, tidigare i veckan, rullade ut OxygenOS 12-uppdatering, baserad på Android 12, för OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro i Indien och Nordamerika. OxygenOS 12 för med sig flera nya funktioner som omarbetade ikoner, justerbart mörkt läge, förbättrad hylla, Work-Life Balance 2.0, förbättrad hylla, Canvas AOD-förbättringar och mer. Det ser dock ut som att OnePlus skyndade sig att rulla ut uppdateringen så snart efter att ha uppdaterat enheterna började OnePlus och OnePlus 9 Pro-användare klaga på buggar.

OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro-användare rapporterade att de märker inkonsekventa teckenstorlekar utanför gränssnittet. Fingeravtrycksskanningssvaret är också långsamt efter uppdateringen enligt olika användare. Dessutom, trots att du trycker på rensa alla appar i panelen Senaste appar, dödas den aktuella appen inte. Flera användare klagar på att deras telefoner inte känner igen simkort och därför inte kan ringa. Användare rapporterar också problem med uppvärmning och batteriladdning.

Det är inte slutet på historien, många användare sa att vissa OnePlus OxygenOS-funktioner saknas i OxygenOS 12. Några av dessa funktioner är dolda appar, Call Recorder-app och Advance omstart. Användare kan inte heller inaktivera Google Discover-flödet och anpassa statusfältet.

OxygenOS 12 verkar också blockera åtkomst till extra kameror till tredjepartsappar som GCams, åtminstone om man kan tro Google Camera Ports Updates-kanalen.

OnePlus blockerar åtkomst till extra kameror (vidvinkel, makro, tele) på Android 12.

Detta fungerade på Android 11 med vissa paketnamn, men just nu fungerar ingenting. Det är samma begränsning som OPPO-telefoner hade ett tag nu.

Om du vill att GCam ska fungera med alla sensorer, uppgradera inte till OOS 12.

Du kanske också vill undvika OnePlus om du planerar att använda GCam… saker och ting blir värre, inte bättre.

Mishaal Rahmaan, en noterad Android-nörd, pratade i en Twitter-tråd om problemen och nämnde att inkonsekvenserna och buggarna beror på det faktum att OnePlus migrerar till Unified OS med Oppo. Användarna bör göra en ren datatorkning och bör inte återställa inställningarna för en bättre användarupplevelse. Om du är någon som har uppdaterat sin telefon till OxygenOS 12 och står inför problem på grund av olika buggar, kan en fabriksåterställning vara till hjälp.

Om du äger en OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro, baserat på sådan feedback, rekommenderar vi att du inte uppdaterar till OxygenOS 12-versionen för tillfället. Vi hoppas att företaget rullar ut en snabbkorrigeringsuppdatering snart för båda dessa smartphones.