Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Futuremarks senaste försök: 3DMark06 Testad

Introduktion

Här på Anandtech är prestandatestning en viktig aspekt i hur vi granskar vår hårdvara. När vi tittar på grafikkort ger spelets riktmärken oss en god uppfattning om ett korts prestanda. Vi är alltid intresserade av nya sätt att testa grafikhårdvara, och även om vi ofta använder spelbenchmarks, finns det andra verktyg där ute som kan vara användbara för att testa datorhårdvara. Ett av dessa program är 3DMark, ett populärt benchmarking-verktyg utvecklat av Futuremark, och idag släpps deras senaste version av detta program, 3DMark06.

Det finns en slags sammankoppling mellan hårdvara och mjukvara där var och en tenderar att påverka och påverkas av den andra, särskilt när det gäller spelteknologiska framsteg. Det finns tillfällen då vissa spel eller mjukvara uppstår, som testar gränserna eller överträffar kapaciteten hos grafikhårdvaran vid den tiden. För närvarande ser vi dock den motsatta situationen, där otroligt kraftfulla grafikkort och spelinställningar (dvs SLI, Crossfire) överträffar systemkraven för även de mest krävande spelen med de högsta inställningarna aktiverade.

Även om det kanske är frustrerande för vissa människor, är scenarier som dessa i allmänhet goda nyheter för slutanvändaren, eftersom det skapar möjligheter för stora framsteg att ske inom tekniken för spel eller spelhårdvara. Just nu leder den tillgängliga hårdvaran till framsteg inom spelutveckling, och vi kan inte enkelt förutsäga vilka typer av spel vi kan komma att se inom en snar eller halvnär framtid. Verktyg som 3DMark är användbara eftersom de ger oss möjligheten att testa hårdvara på väldigt olika och exakta sätt som nuvarande spel inte kan.

Med det sagt är 3DMark i grunden ett benchmarking-verktyg, och det finns gränser för dess användbarhet. Vi kommer att prata mer om detta och köra några riktmärken över flera grafikkort för att ge oss en uppfattning om hur det här programmet stressar våra kort. Vi kommer också att prata om några nya funktioner i den här utgåvan av 3DMark, som ser imponerande ut, särskilt tilläggen High Dynamic Range och Shader Model 3.0.