Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

funktioner, paket och appar för ordbehandlare

När du vill skriva något på din dator är den första programvaran du tänker på MS Word. För den är den mest populära och används mest överallt från skolor, högskolor, till kontor och till och med ditt hem. Det är dock inte MS Word free programvara, och du måste betala för det, bara som ett abonnemang. Bara det får de flesta av oss att söka efter ett ordbehandlingsprogram free kostnad och har de maximala funktionerna inkorporerade i den.

I det här inlägget kommer vi att diskutera några av de bästa free ordbehandlare som finns på marknaden. Läs vidare!

Det bästa Free Ordbehandlingsprogram

1. WPS Offices författare

bäst free ordbehandlare - WPS Office Writer

Bild med tillstånd: WPS Office

Du kanske har hört talas om Kingsoft Office, som var en populär kontorsapplikationssvit för ganska många år sedan, den har nu döpts om till WPS Office och är mer presentabel med många nya funktioner. Ordbehandlingsprogrammet i sviten är känt som Writer, och det stöder många typer av gränssnittslayouter som helskärmsläge, dubbel sida, dölj menyläge, ögonskyddsläge, som färgar sidorna med en liten nyans av grönt.

WPS Office-skrivare låter användarna skapa försättsblad, innehållsförteckningar, lägga till anpassade ordböcker, kryptera dokument och mycket mer. Du kan ladda ner WPS writer från den officiella webbplatsen, free av kostnaden.

Fördelar:

Det omfattar många free mallar

1 GB molnlagring

Automatisk stavningskontroll

Körs på Windows, Linux, macOS, iOS och Android

Nackdelar:

Användare måste ladda ner hela programsviten för att använda Writer.

Har färre funktioner än MS WORD.

Ladda ner WPS Office

Läs också: 7 bästa alternativen för Microsoft Office 2020

2. TextMaker Från FreeOffice

bäst free ordbehandlare Text Maker

Text Maker är en free ordbehandling från kontorssviten som tillhandahålls av Free Kontor. Användargränssnittet liknar MS Word Processing-programvara, där du kan välja mellan en klassisk menystil och en bandstil. Användare har tillgång till många alternativ som att skapa e-böcker, exportera PDF eller EPUB, skapa en innehållsförteckning och kapitel tillsammans med fotnoter. Andra funktioner inkluderar möjligheten att förhandsgranska dokument, lägga till kommentarer och objekt, använda former och spåra ändringar.

Fördelar:

Öppnar och sparar alla vanliga filformat

Användare kan konvertera dokument till e-böcker

Inbyggd stavningskontroll

Free för användning

Nackdelar:

Hela sviten måste laddas ner

Filstorleken är ganska stor.

Ladda ner FreeOffice

Läs också: Bästa G Suite-alternativen för professionella användare

3. Öppna Office Writer

bäst free ordbehandlare - Open Office witer

Bildkälla: Open Office

En av de få bästa free ordbehandlare som stödjer portabilitet med hjälp av en flashdisk är Open Office writer. Men det är inte den unika funktionen, Open Office Writer tillåter också användarna att lägga till anteckningar på sidan av ett dokument och underlättar guider, som kan automatisera och underlätta processen att skapa brev, fax och agendor.

Open Office Writer låter också användaren låsa upp alla inställningar för att göra hela gränssnittet tomt och endast tillgängligt för skrivning. De andra parametrarna inkluderar att lägga till bilder i dokumentet, redigera och formatera stilar och sidegenskaper och många fler, vilket gör det bättre än MS Word-behandlingsprogram.

Fördelar:

Stöder flera filformat

Stöder tillägg och mallar

Automatisk stavningskontroll

Bärbar förlängning

Nackdelar:

Nedladdningshastigheten var mycket långsam när den försöktes från olika anslutningar.

Att ladda ner hela sviten förbrukar mycket onödig data.

Gränssnittet är inte tilltalande.

Ladda ner OpenOffice

Läs också: De bästa tesaurusapparna för författare

4. WordGraph

bäst free ordbehandlare - Word Graph

Bild med tillstånd: SSuite Word Graph Editor

Word Graph är bäst free ordbehandlare, som kan komma åt filer lagrade på molntjänster som OneDrive och Dropbox. Det tillåter också användarna att lägga till innehåll i form av diagram, illustrationer, tabeller, grafik etc. till ditt dokument. WordGraph kan också skapa PDF-filer, innehållsförteckningar, index från ett enkelt dokument.

Word-grafen innehåller också en stavningskontroll, men den körs inte automatiskt, och användaren måste kontrollera dokumentet för fel efter att ha fyllt i dokumentet manuellt. Det kan dock laddas ner som fristående istället för att ladda ner hela paketet med kontorsprogram.

Fördelar:

Kan laddas ner separat

Nedladdningsstorleken är liten och installeras mycket snabbt

Har många avancerade och unika funktioner.

Nackdelar:

Manuell stavningskontroll

Gränssnittet är inte attraktivt

Ladda ner WordGraph

5. AbleWord

bäst free ordbehandlare - Able Word

Om du letar efter en free och enkel ordbehandlare, då är Able Word programvaran du behöver installera på din dator. Den har ett lättanvänt gränssnitt som också ser ganska anständigt ut. Dessutom är programvaran snabb och stöder alla större filtyper. Det finns inga förvirrande inställningar och funktioner utan röran av onödiga knappar.

Det stöds på alla Windows-operativsystem och kan även importera en PDF och konvertera den till ett dokument. Den har dock ingen automatisk stavningskontroll och användaren måste utföra en manuell skanning efter att dokumentet är klart.

Fördelar:

Ett av de mest enkla och rena användargränssnitten

Öppnar och sparar populära filformat

Alla vanliga formateringsstilar finns

Nackdelar:

Ingen automatisk stavningskontroll

Inga uppdateringar på länge

Ladda ner AbleWord

6. AbiWord

bäst free ordbehandlare- Abi Word

Bild med tillstånd: AbiWord

En annan på listan över de bästa ordbehandlingsprogramvaran är Abiword, som har automatisk stavningskontroll och automatisk sparfunktion. Gränssnittet är välorganiserat och inte rörigt eller förvirrande. AbiWord låter användarna dela dokumenten med andra i realtid med ändringar som reflekteras på båda sidor.

Andra extra funktioner inkluderar grammatikkontroll, Google Sök, ekvationsredigerare, webblexikon och många andra också. Mjukvaran är 100 procent funktionell men har tagits bort från den officiella webbplatsen och är tillgänglig på Softpedia.

Fördelar:

Automatisk stavningskontroll

Automatisk lagring

Stöder alla filtyper

Stöder plugins

Nackdelar:

Har inte uppdaterats på länge.

Gränssnittet är primitivt

Förhandsgranskning har specifika problem

Ladda ner AbiWord

7. Jarte

bäst free ordbehandlare - Jarte

Bild med tillstånd: Jarte

Liksom AbiWord tillåter Jarte också användarna att öppna flera flikar i ett gränssnitt och öppna olika dokument. Användare kan också installera olika ordböcker under installationen för att tillhandahålla ett stort antal ord. Förhandskonfigurationen kan ställas in för att öppna den senaste filen som du arbetade med när programmet startas på nytt. Det stöds på alla Windows-operativsystem från XP till 10.

Fördelar:

Layoutanpassningar har många alternativ

Autospara-funktion finns

Dokument kan öppnas på olika flikar

Stöder alla vanliga format

Bärbara

Nackdelar:

Manuell stavningskontroll

Gränssnittet är inte särskilt lätt att använda

Har inte uppdaterats sedan 2018

Ladda ner Jarte

8. WriteMonkey

bäst free ordbehandlare - Write Monkey

Bildkälla: Write Monkey

Skriv Monkey, ett enkelt bästa free ordbehandlare som ger ett gränssnitt utan distraktioner alls och är dedikerad till att fånga författarens sinne med fokus. För att komma åt valfritt alternativ eller inställning måste användarna göra ett högerklick för att öppna menyn. När menyalternativet är markerat kan användarna öppna utvecklarverktyg och göra de ändringar som krävs.

Fördelar:

Bärbara

Enkelt gränssnitt

Fungerar på Windows, Mac och Linux.

Nackdelar:

Stavningskontroll saknas

Installationsfilen är enorm.

Ladda ner WriteMonkey

9. RoughDraft

bäst free ordbehandlare - Rough Draft

Rough Draft är en free ordbehandlare som stöder RTF. Endast TXT- och DOC-filer och har en automatisk stavningskontroll. Det tillåter kortkommandon för varje kommando och gör det också möjligt för användare att ändra skrivläget från Normal, Manus, Scenspel och Prosa. Applikationsgränssnittet inkluderar en filläsare som kan hålla upp till 100 filer öppna. Användare kan välja vilket dokument de vill skriva på och sedan fortsätta med att behöva öppna och stänga varje dokument.

Fördelar:

Automatisk stavningskontroll

Kortkommandon fungerar bra

Flera dokument öppnas i ett flikformat

Nackdelar:

Har inte varit en uppdatering på länge

Stöd begränsade filformat

Ladda ner RoughDraft

10. FocusWriter

bäst free ordbehandlare - Focus Writer

Bildkälla: FocusWriter

FocusWriter är den sista på listan över bästa ordbehandlingsprogram, som uppdateras regelbundet och har ett minimalt gränssnitt. Gränssnittet döljer automatiskt alla menyer och knappar så att Writer kan fokusera utan hinder. Helskärmsläget blockerar alla andra aktiviteter som ska visas på datorn.

FocusWriter inkluderar ett larm som ställs in med hänsyn till dina skrivmål. Den körs på alla större plattformar som Windows, macOS och Linux. FocusWriter stöder alla grundläggande format och redigering med en tillämpning av färgglada teman.

Fördelar:

Gränssnittet kan anpassas

Bärbara

Färger och layouter kan ändras.

Nackdelar:

Stöder inte RTF-dokument.

Ladda ner FocusWriter

Vilken valde du från den bästa ordbehandlingsprogramvaran?

Det avslutar listan över de bästa free ordbehandlare bland hundra andra. Programvaran som beskrivs i denna lista är free av kostnad och kan enkelt installeras. Även om vissa av dem inte uppdateras, är dessa program stabila versioner och har nått den bästa av sin kapacitet när du jämför dem med ett ordbehandlingsprogram. Förvänta dig inte några avancerade funktioner som MS Word eftersom dessa premiumfunktioner har ett pris att betala.

Följ oss på sociala medier – Facebook och YouTube. För eventuella frågor eller förslag, vänligen meddela oss i kommentarsektionen nedan. Vi återkommer gärna med en lösning. Vi publicerar regelbundet tips och tricks tillsammans med svar på vanliga frågor relaterade till teknik. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få regelbundna uppdateringar om teknikvärlden.