Fungerar Installooker verkligen?

0 Shares

Vissa människor tenderar att beröva sina bilder på Instagram, och installatör lovar att “spionera på” innehållet på dessa privata konton så att du kan se vilka typer av foton dessa människor vill gömma för främlingar.

Sociala medier är ett sätt att träffa nya människor och ibland när du hittar en intressant profil, eller kanske någon du tror är din förlorade tvilling, är den profilen privat och du kan inte se några kontofoton. Det är i denna “berättelse” som installatör kommer in och vill vara din “vän” och visa dolda bilder på nyfikna människor.

Vad är Installoker?Vad är Installooker?

installatör är en webbplats som fungerar som en spion för ett privat Instagram-konto, du kan spionera på vilken privat Instagram-profil som helst utan att faktiskt följa kontot med detta verktyg.

En initialt intressant idé för den som är nyfiken på att bara se några bilder på en privat profil. Men sajten levererar inte vad den lovar och ännu värre, den tänker ta från dig. Webbplatsen kräver att du tittar på några misstänkta annonser för att få din “belöning”.

Enligt sajten lovar den att du kan “se privata Instagram-profiler även om de har blockerat dig.” Och även “omedelbar tillgång” till stängda profiler, så att du kan se dolt innehåll, “inklusive” kändiskonton.

Instaloker säger att “Instalookers privata profilvisare” är fri från all körbar programvara, vilket för vissa slutar med att ge ett falskt intryck av säkerhet. Sajten säger till och med att den garanterar att “på bara några minuter skulle du lära dig hur man spionerar på ett privat Instagram-konto och processen att ladda ner en privat profilvisare.”

Och det fortsätter med att säga att webbplatsen är “100% säker” och att den kommer att hålla ditt skrivbord “fritt från alla typer av virus eller skadlig programvara”.

Är det säkert att använda Installooker?

Svaret är nej, vi utförde tester på webbplatsen och fann att alla former av mänsklig autentisering får användaren att dela personlig information eller ladda ner någon applikation med skadlig programvara. Vi letade efter andra alternativ för att verifiera plattformens sanning och fann att det egentligen bara är en falsk sida.

Att försöka komma åt någons profil via den här webbplatsen slutar alltså med att bli ett bortkastat jobb. Alla försök som görs blir förgäves.

Det enda säkra sättet att verifiera någons profil är genom en begäran om att följa personer på Instagram. Försök inte att invadera integriteten för någon som väljer att bevara den, även om du är på ett socialt nätverk. Om du insisterar kan du få betala dyrt för det.

Kom ihåg att även officiella butiker kanske inte är 100 % säkra. Emílio Simoni, säkerhetschef på PSafe, förklarar “Även officiella appbutiker är inte immuna mot hackare och kan bli föremål för attacker. Därför är det viktigt att användaren alltid är medveten om de åtkomstbehörigheter han ger”.

0 Shares