Fungerar det med imponerande batteritid

Med hundratals smartwatch-alternativ tillgängliga på Android-plattformen kan det vara väldigt svårt att hitta rätt. Just nu kommer de bästa smartklockorna från Samsung, HONOR och Amazfit ‘stabilt (så långt vi granskade). Varför? Eftersom dessa klockor är optimerade för att köras på alla Android-enheter och har alla smartwatch- och fitnessfunktioner, kan du förvänta dig.

Nyligen lanserade HONOR sin MagicWatch 2 i 42mm och 46mm-modellen. För oinvigda kommer HONOR MagicWatch 2 med en cirkulär AMOLED-skärm, som drivs av Kirin A1-chip och har ett 455mAh-batteri som lovar upp till 14 dagars batteritid. Efterföljaren till HONOR MagicWatch kommer med meningsfulla förbättringar i vissa aspekter som gör den här enheten tilltalande, särskilt med den prispunkt de säljer.

Vi har använt den här smartwatchen i ungefär två veckor, och det är vad vi tycker om den!

Design och display

På det första utseendet ser HONOR MagicWatch 2 fantastiskt ut som Huawei Watch GT 2. Det är värt att nämna att vi fick den 46 mm avtagbara bruna remvarianten. Den här enheten verkar elegant med tilltalande estetik och förstklassig byggkvalitet. Den mäter 45,9 x 45,9 x 10,7 mm och väger cirka 41 gram.

Det finns en cirkulär yttre ram, där tidsangivelserna är markerade, vilket gör att det ser ut som en professionell klocka.

Vi har två knappar på sidan – Top (För att komma åt listan över appar och andra inställningar) och Bottom (Anpassningsbar för att starta fitnessläge eller någon annan förinstallerad app). Feedbacken på båda knapparna är också bra. Om du gillar för mycket vattenaktivitet föreslår vi dig en silikonvariant.

HONOR MagicWatch 2 har en 1,39-tums HD AMOLED (454 × 454 upplösning) cirkulär skärm, och i vårt fall är den ljus och tydlig både inom och utomhus, inget problem med beröringssvar också. Enheten levereras förinstallerad med få imponerande urtavlor (enligt vår mening).

programvara

HONOR MagicWatch 2 är kopplad till HUAWEI Health-appen och parningsprocessen är smidig. Klockdata i appen presenteras snyggt och har alternativ för att justera inställningarna, inklusive inställningar för kontinuerlig pulsmätning, samt sömnspårning.

Hälsofliken erbjuder anpassningsbar startskärm där viktiga detaljer som hjärtfrekvens, träningsposter, sömnspårning och stressmonitor finns tillgängliga. Sedan finns det en övningsflik som kan starta en aktivitet som att springa, gå, cykla med mera i ett ögonblick.

Det finns en enhetsflik bredvid den där du kan komma åt olika klockans ansikten, lägga till / hantera musik och anpassa olika klockalternativ, inklusive larm, återstående aktivitet och mycket mer.

Om du använder andra smartphones förutom HUAWEI eller HONOR, måste du installera HUAWEI Mobile Service-appen separat och logga in på den för att ladda ner olika urtavlor.

Följ proceduren nedan för att ladda ner urtavlor:

Steg 1: Ladda ner HUAWEI Mobile Services
Steg 2: Eftersom HMS-appen inte tar dig direkt till inloggningen måste du gå till Inställningar → Konton → Lägg till konto → HUAWEI-ID.
Steg 3: Logga in med ditt HUAWEI-ID
Steg 4: Välj urtavlan i HUAWEI Health-appen under “Enhetsflik” och klicka på installera.

Detta kunde ha förenklats istället för att följa dessa steg. Speciellt måste klockans ansiktsdesign förbättras eftersom det inte passar bra med klockans design. Nästan alla urtavlor ser antingen tecknade eller barnsliga ut. Vi är minst imponerade av klockans ansikten, för att vara ärlig.

Den sista fliken handlar om användare där du kan lägga till all information om dig själv, ställa in mål, justera inställningar och mer. En av nackdelarna vi ser är bristen på tredjepartsappsstöd. Du kan till exempel inte länka den till Strava eller Garmin-appen för den delen.

Användargränssnitt

HONOR MagicWatch 2 körs på bärbar LiteOS ur lådan. Gränssnittet ser skarpt ut, erbjuder smidig interaktion och hjälper dig att göra jobbet också utan krångel. Det finns inga appar från tredje part och inget stöd för användbara aviseringar.

Svep uppifrån och ner ger dig åtkomst till aviseringar, men du kan inte interagera med dem, medan svepning nedifrån och upp ger dig tillgång till växlar för larm, inställningar, hitta min telefon, såväl som stör-läge.

För att ändra urtavlor måste du trycka länge på standard urtavlan för att välja. Du kan komma åt aktivitetsringar, musikreglage, väder, stress och pulsmätare genom att svepa över klockans ansikten. Det finns ingen Wi-Fi-, NFC- eller LTE-funktion.

Prestanda

HONOR MagicWatch 2 är utrustad med 15 olika träningslägen, inklusive löpningar och promenader utomhus och inomhus, simning i poolen och mycket mer. När vi testar Amazfit GTR, tog det någonstans cirka 2 minuter att plocka upp GPS, men HONOR Watch tog mindre än 15 sekunder för att plocka signalen, vilket är ganska imponerande.

Om du är löpare finns det en serie “Running Courses” som erbjuder strukturerade löpningssessioner, inklusive Easy Run eller en HIIT-körning. Det är här voice-over-vägledningen spelar in för att hålla dig på rätt spår under din session.

Ur noggrannhetssynpunkt, om GPS är aktiverat, fann vi att det var en pålitlig löpande klockkompanjon, annars inte! Under körning visar den flera dataskärmar som visar realtidsdata, inklusive täckt km, timing och pulsmätare. Uppgifterna visas snyggt och lätt att läsa och förstå. Stegräkningen är inte korrekt men hanterbar, hoppas att företaget rättar till de kommande dagarna. Sovspårningen var solid, vilket ger oss olika data, inklusive REM, lätt och djup sömn.

Batteri

HONOR MagicWatch 2 drivs av ett HUAWEI Kirin A1-chip, som fungerar underbart på 455mAh-batteri. Enligt företagets påståenden fick vi 14 dagars batteritid i en enda laddning. Imponerande. Vår användning innebär sömnspårning, körning ibland och kontinuerlig pulsmätning. När du pratar om laddning måste du använda den dedikerade cirkulära dynan som justeras magnetiskt med pogo-stiften på baksidan. Det tar ungefär 1 timme att ladda helt.

Slutsats

Vid Rs. 14.999, HONOR MagicWatch 2 är en snygg och enkel klocka som tar dig genom veckor, mäter vad som behöver mätas med få extra funktioner. Det finns också andra varianter, inklusive Agate Black 42mm för Rs. 11999, Sakura Gold 42mm version för Rs. 14.999, 46mm Charcoal Black-version kostar Rs. 12,999. Du kan hämta det från Amazon.in.

Sammanfattningsvis är här för- och nackdelar.

Fördelar

  • Lysande batteritid
  • Ser elegant ut
  • Utmärkt skärm

Nackdelar

  • Inget stöd från tredje part
  • Inte så imponerande urskivekollektion

Relaterade Artiklar

Back to top button