Fujifilm X-H2 släppdatum, nyheter, rykten och vad vi vill se

Vi har hört rykten om Fujifilm X-H2 nästan sedan X-H1 släpptes, vilket känns som ett nytt liv sedan. Faktum är att den kom tillbaka i februari 2018, vilket i kameraår är ungefär ett decennium.

Men vi får nu en allt tydligare bild av hur X-H1: s efterträdare sannolikt kommer att forma sig, och det är väldigt spännande för fans av Fuji och för dem som har en förkärlek för videoinspelning.

Den ursprungliga X-H1 erbjöd en spännande blandning av spegellös kraft blandad med DSLR-stil och hanterade toppmoderna funktioner som bildstabilisering i kroppen (IBIS).

Även om dessa var nyskapande specifikationer, har X-H1 något lämnats kvar under tiden av modeller som Fujifilm X-T4 och Fujifilm X-S10, med några rykten som tyder på att XH-linjen till och med kan vara en sak från förr i tiden. Det har dock varit tillräckligt med rykten de senaste månaderna för att antyda att en X-H2 definitivt finns på korten, och det kan vara flaggskeppskameran att introducera en helt ny nästa generations sensor och processor.

Många hybridskyttar kommer att vara angelägna om att veta när X-H2 sannolikt kommer att komma och vilka funktioner det kan ge. Så vi har avrundat de senaste rykten och analyserat var vi kan förvänta oss att X-H2 ska visas i den ständigt växande och allt mer konkurrenskraftiga världen för de bästa spegelfria kamerorna.

Fujifilm X-H2 släppdatum och pris

De senaste ryktena tyder på att Fujifilm X-H2 kommer att släppas någon gång 2022. Denna spekulation kommer från de ganska pålitliga Fuji-rykten, som säger att informationen har kommit från “flera betrodda källor”.

Å ena sidan är det fantastiskt att höra att Fujifilm X-H2 nästan säkert är på väg-trots att Fujifilm konsekvent säger att XH-serien har en framtid, hade vissa tvivel smugit sig in på grund av Fujifilm X-T4: s betydande hybridkraft.

Det betyder att det kommer att ha varit ett stort gap mellan X-H1 och X-H2, men med flera globala problem, inte minst chipbristen, är det ingen överraskning.

Enligt Fuji Rumors hävdade dock en “pålitlig japansk källa” också att den nya spegelfria kameran kommer att vara “väl värd att vänta”. Och som vi kommer att se nedan finns det goda skäl att tro att så kommer att vara fallet.

När det gäller prissättning föreslår de senaste spekulationerna från Fuji Rumors att det kommer att “kosta mindre än $ 2500”. Detta tyder på att det kommer att bli dyrare än Fujifilm X-H1, som kom för $ 1,899 / £ 1,699 / AU $ 2,700 (endast kropp) redan 2018.

Men en prislapp på under $ 2500 (som sannolikt fungerar till cirka £ 2 400 / AU $ 4 500 i reala termer) skulle också sätta X-H2 under fullformatskonkurrenter med liknande krafter, till exempel 8K-video. Canon EOS R5 i fullformat kostar till exempel $ 3,899 / £ 4,199 / AU $ 6,899.

En högre prislapp än Fujifilm X-T4 ($ 1,699 / £ 1,549 / AU $ 2,999) är också vettigt, även om det verkar troligt att X-H2 kommer att vara närmare den ryktade sub- $ 2,500-siffran.

Fujifilm X-H2 rykten och läckor

Enligt de senaste ryktena formar Fujifilm X-H2 sig till en landmärke som tar X-serien till en ny generation sensorer och processorer.

Den 26 augusti förutspådde Fuji Rumors med säkerhet att X-H2 kommer att ha en X-Trans-sensor snarare än en Bayer-design. Fujis X-Trans-sensorer har en annan “färgfiltermatris” än den mer vanliga Bayer-designen, som ger några till synes unika egenskaper.

Många Fujifilm-fans hävdar att X-Trans-sensorer ger förbättrad skärpa och bättre hög ISO-prestanda, men det är också sant att X-Trans-demosaisering (processen genom vilken en färgbild konstrueras från sensorutmatningen) är mer processorintensiv och kan träffa Batteri-liv.

Ändå är det kanske viktigare att Fujifilm X-H2 kan vara den första kameran som visar upp en ny staplad APS-C-sensor. Företagets senaste 26,1 MP BSI X-Trans CMOS 4-sensor, som vi först såg på Fujifilm X-T3 2018, har troligen nått sina gränser. Det är dags för ytterligare ett steg framåt om Fujifilm ska tävla med fullformatskameror från Sony, Canon och Nikon. Den 8 september föreslog en rapport i Fuji Rumors att kameran kommer att innehålla en 40 MP -sensor. Fujifilm avslöjade också vid sitt senaste X Summit att en “staplad” sensordesign var på väg för X-serien.

Som vi har sett på kameror som Sony A1 kan en “staplad” design (som gör att sensorn kan ha flera lager av kretsar bakom fotodioderna) ge stora potentiella fördelar inom områden som burst -tagning, autofokus och video.

I en Imaging Resource -intervju 2020 sa Shin Udono (Fujifims senior chef för försäljning och marknadsföring) att “vi behöver ett slags genombrott, förmodligen” för att skilja XT -linjen från XH -serien. Han instämde också i ett uttalande om att XH -serien är där “ny teknik kommer in i produktlinjen”.

Även om det också kan hänvisa till andra funktioner, som X-H1: s introduktion av bildstabilisering i kroppen (IBIS) i Fujifilm-kameror för första gången, finns det en god chans att det syftar på en ny sensor. En annan anledning att tro att detta är den uppenbara läckan, upptagen av EOSHD, av en ny staplad APS-C Sony-sensor som har en upplösning på 43MP och kan spela in 8K-video med 12-bitars färgdjup-vilket gör att det ligger nära ryktet på 40MP, för.

Men det är viktigt att komma ihåg att vi är fast på rykten här-och även om Sony-sensorläckan är sann är det långt ifrån säkert att Fujifilm skulle kunna använda den i X-H2 eller andra kameror i X-serien . Som FujiAddict noterade vid läckaget kunde Sony istället använda detta chip uteslutande i sina egna APS-C Alpha-kameror, som också beror på en uppgradering.

Ändå verkar rykten om att X-H2 kommer att introducera den nu bekräftade nya sensorn mycket troliga. Fujifilm har medgett i sin Fujicast-podcast att den nuvarande 26MP-sensorn, som ses i den senaste Fujifilm X-E4, sannolikt når slutet av sitt liv, så vi kan förvänta oss att se ett nytt chip i X-H2. Men vilka andra funktioner skulle vi vilja se att kameran tar med?

Ett annat, kanske lite mer besynnerligt förslag är tanken att Fujifilm kanske inte introducerar en, utan två varianter av X-H2, som Panasonic och dess modeller i S-serien. Vi förväntar oss att båda potentiella X-H2-modellerna är baserade på samma sensor och processor, men med variationer för video för att ge olika användare mer riktade alternativ. Det kan också finnas skillnader i design och konstruktion mellan de två, återigen för att hjälpa till att vädja till så många människor som möjligt.

Fujifilm X-H2: vad vi vill se

1. EVF med högre upplösning

En av Fujifilm X-H1: s styrkor när den lanserades var dess “lysande sökare”, som vår recension kallade dess 3,69 miljoner punkter OLED EVF. Som sagt, som Fujis förväntade flaggskepp, förväntar vi oss att X-H2 tar EVF upp en nivå igen.

Sökare har nu flyttat till otroliga 9,44 miljoner prickskärmar med 0,90x förstoring, som den som ses i Sony A1. Men kanske mer realistiskt skulle vi vilja se Fujifilm X-H2 få en sökare som den som ses på Sony A7R IV, vilket är en 5,76 miljoner punkter med 120 fps uppdateringsfrekvens, vilket är praktiskt för att få en smidig förhandsvisning av snabba scener.

2. Ett nytt batteri

En funktion som nästan är garanterad på Fujifilm X-H2 är stöd för det nya batteriet som Fuji introducerade på Fujifilm X-T4.

Fujifilm NP-W235 är ett batteri med större kapacitet än den äldre NP-W126S och på X-T4 fann vi att det var ett betydande steg uppåt och erbjuder cirka 600 bilder per laddning.

Stark batteriprestanda är särskilt viktig för hybridkameror som tar en blandning av video och stillbilder, vilket är vad vi förväntar oss av X-H2-och det kommer sannolikt också att få ett batterigrepp, antingen i form av kompatibilitet med VPB -XH1 eller ett nytt grepp som rymmer ytterligare två batterier.

3. Kraftfulla 8K videofärdigheter

Fujifilm X-T4 är redan en ganska kraftfull videokamera som kan skjuta 4K/60p video-så vi förväntar oss att X-H2 tar det ytterligare ett snäpp.

Oavsett om det betyder 8K -video, ett rykte som kommer från den potentiellt läckta 43MP Sony -sensorn, återstår att se – men vi skulle verkligen vilja se ett 6K -videoläge åtminstone.

Detta skulle hjälpa till att ge en praktisk extra spelrum, till exempel att ge dig möjlighet att stabilisera en skakig video i efterproduktion eller skapa överprovade 4K-bilder som får ett lyft i detaljer och skärpa.

Men de senaste rykten från april tyder på att ett språng till 8K -video nu ser det mest troliga ut, vilket skulle ge videografer möjlighet att klippa en enda film i några olika 4K -vinklar.

Kanske ännu viktigare och mer användbart än en upplösningshöjning skulle vara att ta bort gränserna för videoinspelning.

Fujifilm X-H1 kunde bara spela in kontinuerligt i 30 minuter åt gången, så vi skulle vilja se X-H2 omdesignad för att hantera värme bättre och låta kameran matcha de imponerande utökade inspelningsförmågan hos kameror som Sony A7S III .

Detta kan vara särskilt utmanande att uppnå med den ryktade X-Trans-sensorn, som tenderar att vara mer processorintensiva än en Bayer-design, så vi kommer att vara intresserade av att se om och hur Fujifilm lyckas uppnå detta.

4. Bättre hamnar

Ett par små grepp vi hade med Fujifilm X-H1 var dess mikro-HDMI-port, som tenderar att vara mindre tillförlitlig än HDMI i full storlek som ses på kameror som Panasonic GH5, och det faktum att dess hörlursuttag bara var tillgängligt på dess batterigrepp.

Vi skulle vilja se båda dessa saker fixade på X-H2, tillsammans med stöd för USB-C-laddning på språng och möjligen till och med en CFexpress-kortplats, som tidigare rykten har antytt.

5. Nästa generations autofokus

Fujifilms autofokus har förbättrats mycket på de senaste kamerorna som Fujifilm X-T4, vilket fördubblade spårningens framgångsgrad för sin föregångare och finjusterade dess Face / Eye AF-prestanda. Men det ligger fortfarande efter den bästa AF -prestanda vi har sett från rivaler som Sony A6400 och Canon EOS R6.

Sony har i synnerhet verkligen spikat autofokusprestanda i mellankameror, med imponerande “klibbig” spårning och avancerad Animal Eye AF en riktig välsignelse för vilda djur.

Vi skulle vilja se Fujifilm X-H2 introducera nästa generations AF-prestanda som hjälper den åtminstone att dra nivå med konkurrenter med liknande priser, eftersom detta skulle vara en riktig välsignelse för allt från porträttfotografering till video.

Relaterade Artiklar

Back to top button