Frontier Communications har felaktigt framställt internethastigheter för vissa kunder, hävdar FTC

Vad hände nyss? Federal Trade Commission och generaladvokaterna från sex stater har väckt talan mot Frontier Communications och påstått att internetleverantören inte förser vissa kunder med de hastigheter som utlovats i deras valda Internetpaket. Frontier menar dock att kostymen är “utan meriter”.

I klagomålet hävdar FTC att Frontier sedan åtminstone den 1 januari 2015 i många fall ”annonserade, marknadsförde, erbjöd eller sålde DLS-internettjänster i nivåer motsvarande hastigheter som Frontier inte, och ofta inte kunde ge, till konsumenter. ”

Dessutom hävdar FTC att Frontier använder nätverksgränser som provisionering för att ställa in en övre gräns för hastighet vid installationstillfället. Som en allmän fråga informerar Frontier inte kunderna om deras avsedda hastigheter eller tillhandahåller ett sätt för användare att lära sig sina avsedda hastigheter, sa FTC.

”I många fall har Frontier tillhandahållit DSL-internettjänster för konsumenter med hastigheter som är konsekvent långsammare än till och med de föreskrivna gränserna för dessa konsumenter, vilket förhindrar att dessa konsumenter någonsin eller under mer än de minimi-varaktigheter får de maximala hastigheter som Frontier representerar dessa konsumenter för de hastighetsnivåer som de prenumererar på. ”

Enligt klagomålet tillhandahåller Frontier DSL-tjänster för bostäder till cirka 1,3 miljoner konsumenter i 25 stater. De som deltar i rättegången inkluderar Arizona, Indiana, Michigan, Wisconsin, North Carolina och Kalifornien.

Det påstås vidare att Frontier bedriver orättvis fakturering, vilket bryter mot olika statliga lagar.

En talesman för Frontier sa till Reuters att rättegången var “utan meriter.”

“Frontiers DSL-internethastigheter har tydligt och exakt formulerats, definierats och beskrivits i företagets marknadsföringsmaterial och avslöjanden”, tillade talesmannen.

Frontier kom just förra månaden ut ur kapitel 11 i konkurs. Enligt en rapport från Barron vid den tiden har företaget ett nytt verkställande team, mindre skuld och en plan för att uppgradera från sin gamla kopparbaserade infrastruktur till ett snabbt fiberoptiskt nätverk.

Bildkredit panch0 aguirre

Relaterade Artiklar

Back to top button