Frigör utrymme på iOS 8, rensa den nyligen borttagna mappen

0 Shares

Vi har redan diskuterat flera sätt om hur du kan frigöra lagringsutrymme på din iPhone eller iPad, men i iOS 8 finns det en ny funktion som kan tömma lagringsutrymme utan att du riktigt vet.

Apple tog bort kamerarullen i iOS 8, och användarna blev med rätta upprörda över detta, eftersom det ersattes med en “Nyligen tillagd” mapp, tillsammans med en “Nyligen borttagen” mapp. Naturligtvis kom Camera Roll tillbaka i iOS 8.1, men mappen Nyligen borttagen finns kvar.

Alla nya foton som du tar läggs i mappen Kamerarulle. Den nyligen borttagna mappen tas i bruk när en användare tar bort ett foto. Det raderade fotot läggs automatiskt in i mappen Nyligen borttagen, vilket betyder att det inte riktigt raderas från din iPhone eller iPad.

Så för att verkligen ta bort ett foto från din iOS 8-enhet måste du i princip radera det två gånger, vilket är mindre än bekvämt.

Det är lätt att se varför en sådan här funktion är värd att ha i iOS, eftersom det förhindrar att användare av misstag tar bort foton, och om de tar bort dem är de lätt att återställa. Det är i princip som att ha en papperskorg direkt på din iPhone, och användarna har upp till 30 dagar på sig att återställa raderade foton från mappen Nyligen borttagen tills de officiellt raderas permanent.

2014-11-03 22.37.47

Men raderade foton som läggs i mappen Nyligen borttagna tar fortfarande lagringsutrymme på din iPhone eller iPad, och om du har många foton och videor i den här mappen finns det potential att de tar upp mycket mycket värdefullt lagringsutrymme.

Jag upptäckte nyligen att medan min kamerarulle bara hade 7 foton, berättade min iPhone för mig att appen Photos tog upp 3 GB utrymme på min iPhone. Genom att öppna appen Inställningar och navigera till Allmänt> Användning> Hantera lagring kan du se vad som tar mest plats på din iPhone eller iPad.

I mitt fall tog Photos -appen upp till 3 GB, men jag hade bara 7 foton i kamerarullen. Sedan kom jag ihåg mappen Nyligen borttagen, som bestod av över 200 foton och videor som jag tog under den senaste månaden. Även om jag raderade dem, tog de fortfarande plats på min iPhone.

2014-11-03 22.37.28

Detta är något som jag rekommenderar alla iOS 8 -användare att göra. Öppna Foton appar och tryck på Nyligen borttagen mapp för att öppna den. Klicka sedan på Välj i det övre högra hörnet och klicka sedan på Radera allt i det nedre vänstra hörnet för att radera allt i den mappen med ett svep. Om du hade 3 GB foton och videor som jag, får du omedelbart tillbaka allt lagringsutrymme med liten ansträngning.

För dem med 16 GB iPhones och iPads kommer de här små tipsen förmodligen att vara en enorm vikt från ryggen när du försöker skapa plats för nya appar genom att radera äldre och bara försöka hålla lite lagringsutrymme ledigt.

Även om vi kan se användningen av en nyligen borttagen mapp i Photos -appen, är det svårt att ignorera det faktum att det ibland kan vara besvärande, med foton och videor som fortfarande är planterade på din iOS 8 -enhet även när du tekniskt tar bort dem.

0 Shares