Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Free Mastercard NFT sjönk när artistacceleratorprogrammet lanserades

Mastercards artistacceleratorprogram hjälper musiker in i web3-utrymmet. Men den kan bara nås med en free musikpass NFT.

Redan i januari tillkännagav Mastercard planer på ett pedagogiskt web3-program som ska lanseras våren 2023. Våren har nu kommit och med den kommer nyheten om en free Mastercard NFT som har tagits bort för att ge tillgång till detta moderna program.

Token gating är inte ett särskilt nytt koncept. Ett antal företag har testat NFT-gated funktioner nyligen, inklusive Spotify och Audius. Innan vi går in i vad allt detta betyder, låt oss ta en titt på vad Mastercard artistacceleratorprogrammet innebär.

Vad är artistacceleratorprogrammet?

Mastercard tillkännagavs ursprungligen i början av 2023 och avslöjade att det skulle erbjuda en spännande möjlighet till fem artister från hela världen. Programmet lovar att hjälpa till att utveckla artister, samt att utbilda dem i de moderna digitala aspekterna av att vara konstnär.

Vid sidan av de fem medverkande artisterna kan NFT-hållare och fans få plats vid bordet. Tokenet ger exklusiv tillgång till Web3 x Musics utbildningsmaterial, såväl som unika upplevelser.

Programmet kommer att utnyttja web3-teknologier på Polygon-blockkedjan och lovar också att koppla samman artister med mentorer. Polygon är en blockkedja “för massadoption”. Den har varit involverad i många web3-projekt som involverar vanliga företag på sistone.

Eftersom web3-utrymmet fortfarande är relativt nytt, siktar Mastercard på att fokusera på hur det kan användas för nya artister. Utbildningsverktyg och sessioner kommer att erbjudas till fem nya artister, vilket gör det möjligt för dem att skapa karriärer i den digitala ekonomin. Vägledning kring att bygga ett varumärke i web3 kommer också att ges. Deltagarna kan också lära sig att skapa sina egna NFTs, representera sig själva i virtuella världar, samt att etablera en dedikerad och engagerad community.

Raja Rajamannar är Mastercards Chief Marketing and Communications Officer och tillkännagav programmet tidigare i år på CES. Om programmet sa de:

“Musik är en universell passion som inspirerar oss, rör oss och för oss samman; dock kan det kännas omöjligt för blivande artister att bryta sig in. Med Mastercard Artist Accelerator utökar vi åtkomsten och driver förbindelserna ytterligare med banbrytande Web3-teknik. Vår vision är att överbrygga passion och syfte, lyfta fram fantastiska framväxande artister och skapa en interaktiv gemenskap som låter deltagarna lära sig, experimentera och växa tillsammans.”

Raja Rajamannar

Hur fungerar Mastercard NFT?

Denna vecka presenterade Mastercard sin free, begränsad upplaga Music Pass NFT. Innehavare av ett Mastercard NFT kan skörda ett antal fördelar som ligger framför sig.

Om du undrar vad en NFT egentligen är, är det en digital token som fungerar som en autentisering av äganderätten. Dessa icke-fungibla tokens kan kopplas till både fysiska och digitala tillgångar, såsom hus eller en digital musiknedladdning. De är också den idealiska tekniken för biljetter eller medlemskap till fanklubbar eller artistacceleratorprogram.

Mastercard NFT kommer att vara free till slutet av april. De som hoppas bli involverade i släppet bör bege sig till Polygon för att få tag på en icke-fungibel token.

Mastercard #ArtistAccelerator använder #Web3 musikverktyg som aldrig förr. Var med och prägla din free Mastercard Music Pass #NFT för att få tillgång till exklusivt musikinnehåll och upplevelser.

Att lyfta nästa generations musik: #ovärderligt.

— Mastercard (@Mastercard) 12 april 2023

På tal med Decrypt sa Raja Rajamannar: “Om du tänker på det är det bara vettigt att låsa upp ett Web3-centrerat program med en Web3-teknik.” Han fortsatte med att förklara att artistacceleratorprogrammet är “designat för att fördjupa upplevelsen för musik- och Web3-entusiaster.”

Vad erbjuds innehavare av Mastercard NFT?

Både musiker och fans kan njuta av förmånerna som erbjuds via Mastercards free Musikpass NFT. Samlare kommer att ha tillgång till en mängd olika web3-verktyg, inklusive en AI-driven app för musikgenerator. Utbildningsinnehåll kommer att finnas tillgängligt vid sidan av detta, samt tillgång till en virtuell showcase. Denna utställning kommer att presentera de fem deltagande konstnärerna, som kommer att representera en rad olika genrer och stilar.

Artister som deltar i acceleratorn är bland annat den Grammy-belönade artisten Cocoa Sarai, R&B-sångerskan Young Athena, den latinska Grammy-nominerade sångaren/låtskrivaren Manu Manzu, den nigerianska inspelningsartisten LeriQ och musikern Emily Vu.

Musiker & Web3

När tekniken fortsätter att utvecklas måste nya artister hålla sig uppdaterade för att kunna flytta sina karriärer framåt. När digital musikströmning landade var musikerna tvungna att anpassa sig och utbilda sig om nya intjäningsmöjligheter.

Web3 erbjuder ännu mer ny intäktspotential för artister. För att få ut det mesta av dagens digitala verktyg kommer artister att vinna avsevärt på att förstå webb3 och NFT bästa praxis.

Att göra innovativa val och skapa unika möjligheter för fans hjälper musiker att sticka ut från mängden. Med så många coola och spännande sätt att använda web3, har artister en mängd kreativa möjligheter till sitt förfogande. Initiativ som Mastercards hjälper till att få artister före kurvan, vilket ger dem möjlighet att växa i en ständigt digitaliserad musikindustri.