Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Frankrikes musikindustri ser musikströmning växa under 2023

Efter rapporter från hela världen såg Frankrike musikbranschens tillväxt trots enorma förluster tack vare uppsvinget inom streaming.

Efter rapporter från USA och Italien om att deras musikindustri har vuxit trots motgångarna från covid, är Frankrike de senaste som visar detsamma. Även om försäljningen av fysisk musik tycks ha minskat kraftigt över hela linjen, har musikströmningen ökat så drastiskt att de negativa effekterna kompenseras.

Den senaste rapporten från Frankrikes SNEP visar att försäljningen av fysisk musik sjönk med enorma 36,8 % jämfört med första halvåret 2019. Men med intäkter från musikströmning ökade med 17,7 %, undvek Frankrikes musikindustri nästan en nedgång under första halvåret med 0,4% tillväxt totalt.

Rapporten fann att Frankrikes alldeles egna musikstreamingtjänst, Deezer, ledde vägen för tjänster med 33 % av streamingmarknaden. Tätt efter kom Spotify med 27% och sedan Apple Music på tredje plats med 13%.

I Italiens rapport fann de en intressant trend. Deras enorma tillväxt inom musikströmning såg att den stärktes av att äldre generationer tog upp formatet som har anammats kraftigt av yngre generationer. Denna bredare adoption har haft ett stort inflytande i år, när streaming har gjort musik tillgänglig för människor i lockdown, för att växa streamingindustrin.