Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Framtidens bubbelpapper är coolt, men det hindrar inte innehållet från att riva

Bubble wrap som anpassar sig efter dina behov

3M bubbelplast

Scotch skapade inslagningsrullen Flex & Seal, ett omslag baserat på bubbelplast som har ett självhäftande lager som gör att vi kan skapa paket med anpassade storlekar på några sekunder. Tanken är ingen annan än att linda in produkten med detta specialpapper och placera fraktetiketten direkt på den. Vi behöver inte ytterligare lådor eller extra skydd, eftersom papperet tar hand om att skydda produkten.

Tillverkaren rekommenderar att innehållet inte överstiger 1,3 kilo, något som kan begränsa dess användning, även om de försäkrar att 60% av de transporter som görs inte överstiger denna vikt. Rullarna finns i 3, 6, 15 och 60 meter versioner, alla med en bredd på 38 centimeter, och priserna börjar på $ 10 för den kortare versionen.

Hejdå till kartonger?

En av fördelarna med produkten är att förpackningen av försändelsen minskas med 50%. Uppgiften reduceras till att täcka förpackningen med materialet och sammanfoga de grå inre ytorna så att de häftar perfekt på varandra. På detta sätt kommer paketet att vara helt stängt och vi behöver bara avsluta processen genom att placera motsvarande fraktetikett. Tydligen är det ganska praktiskt, men det är svårt för oss att föreställa oss att använda den här produkten med ömtåliga transporter som kräver särskild försiktighet vid transport.

Betyder det att vi kan linda in ömtåliga delar utan rädsla för att bryta? Jo uppenbarligen inte. Problemet med transport, slag och felaktig hantering kommer att fortsätta att existera, så det här underbara papperet kommer inte att få en av dagens största rädslor att försvinna: vård av paket med kurirer. En annan negativ aspekt som vi ser är att dess återanvändning kommer att vara ganska begränsad, eftersom det beror på hur paketet öppnas (utan att slösa för mycket förpackning) och att den nya produkten som ska skickas går in i det gap som finns kvar.

Naturligtvis kommer vi åtminstone att minska den onödiga förbrukningen av papper och plast, även om det är viktigt att veta att när det väl används måste det deponeras i återvinningsområden så att de kan fortsätta med behandlingen.