Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Framtiden för kompakta telefoner utvecklas?

Teknik utvecklas snabbt och särskilt mobiltelefonindustrin ser en stor utveckling. Candy bar formfaktor som sågs på de flesta telefonerna på dagen åtföljdes senare av vändande telefoner. Motorolas Razr-serie hade en av de bästa bläddringstelefonerna och den ikoniska Razr v3 var en stor hit bland konsumenterna då. Eftersom skärmstorleken på smartphones började bli större, fick den en träff. Medan tillverkarna minimerar fotavtrycket med smala ramar, hack, pop-up-mekanism, etc, blir vikbara enheter den nya trenden nu och de flesta företag testar vatten med sitt vikbara erbjudande.

På liknande linjer har Motorola återfört den ikoniska RAZR V3 i en ny avatar med namnet Motorola Razr 2019, som är en clamshell-enhet. Vi kollade den hopfällbara telefonen under en kort tidsperiod och det här inlägget är våra första intryck av telefonen (inte en recension).

Motorola razr-specifikationer

 • 6,2-tums (2142 x 876 pixlar) 21: 9 Cinemavision vikbar POLED-skärm, extern 2,7-tums (600 x 800 pixlar) 4: 3 GOLED-skärm, Corning Gorilla Glass 3-skydd
 • Octa Core Snapdragon 710 10nm mobilplattform (dubbla 2,2 GHz Kryo 360 + Hexa 1,7 GHz Kryo 360-processorer) med Adreno 616 GPU
 • 6 GB (LPPDDR4x) RAM, 128 GB lagring
 • Android 9.0 (Pie)
 • 16MP bakre kamera med dubbla LED-FLASH, Sony IMX519 sensor, f / 1,7 bländare, 1,22 tum pixelstorlek, EIS, Dual Pixel autofokus (AF), Laser AF
 • 5MP framåtvänd kamera med f / 2.0-bländare, 1,12 tum pixelstorlek, skärmblixt
 • Fingeravtryckssensor
 • Mått: 72 x 172 x 6,9 mm (vikta) 72 x 94 x 14 mm (vikta); Vikt: 205 g
 • Stänksäker med vattenbeständig nanobeläggning
 • Högtalare med bottenport, 4 mikrofoner
 • Dubbel 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, NFC, USB 3.0 Type-C
 • 2510mAh batteri med 15W TurboPower snabb laddning

Lådans innehåll

Unboxing-upplevelsen skiljer sig från den vanliga och razr kommer i en triangulär låda som öppnas vertikalt. Lådans botten kan användas som ett stativ för Razr. När du öppnar lådan hittar du själva razr-smarttelefonen som kommer med en varningsfilm som varnar användarna för att inte installera något skärmskydd eftersom det kommer att skada skärmen. Sidorna på basen är prickade med de små hålen på en högtalargaller, så det förstärker volymen om du spelar musik. Andra tillbehör inkluderar hörlurar, USB Type C-kabel, TurboPower väggladdare, hörlursuttag till USB-C-adapter, guider och instruktioner. Det är värt att nämna att alla kablar är flätade och erbjuder förstklassig kvalitet.

Fysisk översikt

Razr 2019 behåller hakan som sågs på den ursprungliga Motorola RAZR och den här gången finns en fingeravtrycksläsare. Den har en mindre formfaktor och materialen som används på razr är bra. Det känns premium i handen och ger tillbaka minnena från den ursprungliga RAZR.

Knapppositionerna liknar en vanlig smartphone, dvs volymvipporna, strömbrytaren finns till höger och USB Type-C-porten, högtalargallret, mikrofonen finns längst ner. Den vänstra delen har inga knappar. Telefonen väger 205 g men känns inte tung.

Display och gångjärn

Motorola razr 2019 pryder en 6,2-tums vikbar POLED-skärm med bildförhållandet 21: 9 och en upplösning på 2142 x 876 pixlar. Det är en plastskärm till skillnad från den nyligen lanserade Galaxy Flips “Ultra-Thin Glass”. När den är hopfälld kan du kontrollera text, samtal och andra meddelanden på den externa skärmen, och det är en 2,7-tums GOLED-panel med ett bildförhållande på 4: 3 och 600 x 800 pixlar upplösning.

Under vår begränsade tid med enheten kände gångjärnet på Motorola razr robust och är inte svårt vilket är bra. Gångjärnet är ganska solidt och Motorola säger att det är ett gångjärn med nollgap som gör att razr kan stängas med båda sidor perfekt spola och därmed skydda huvudskärmen. När den viks, glider huvudskärmen in i den nedre delen av skärmen och skärmens nederkant berör hakans botten för att uppnå nollgapet.

Med vikbara skärmar är veck i mitten irriterande i viss utsträckning och hindrar den totala upplevelsen. Tack och lov på Motorola razr är skärmen veckfri och det hindrar inte upplevelsen. Med detta sagt kommer du att känna en liten variation på den övre och nedre halvan av skärmen, vilket inte borde vara ett problem för de flesta.

Under vår begränsade tid med enheten kände vi att skärmkvaliteten kunde ha varit bättre och att det inte är den skarpaste eller ljusaste skärmen vi har sett. Med detta sagt kan vi inte avsluta utan att testa enheten ordentligt, och vi kommer att reservera vårt omdöme på skärmen i vår fullständiga recension.

Retro RAZR-läge

De flesta av oss skulle vara ett stort fan av den ikoniska Motorola RAZR och för att få tillbaka minnena har Motorola inkluderat en dedikerad växling som förvandlar razr 2019 till en retro RAZR med de kapacitiva tangenterna. Detta är ett litet litet tillskott från Motorola.

Processor, batteri, kamera och andra

Motorola razr drivs av en Octa-Core Qualcomm Snapdragon 710-processor ihopkopplad med 6 GB RAM och 128 GB internt minne. Den körs på Android 9 Pie, har ett icke-avtagbart 2-delat batteri på 2510 mAh och levereras med 15W TurboPower-laddning. Motorola har packat en mellanklassig Snapdragon-processor på razr och enligt företaget, eftersom det här är en hopfällbar telefon, måste värmen tas om hand om en avancerad processor används och det kan utgöra en utmaning. Å andra sidan har Samsung gått med en Snapdragon 855 Plus SoC på Galaxy Z Flip som lanserades nyligen. Så det är att se hur båda smartphones fungerar i vardagliga situationer, och vi kommer att ha mer att säga om det i vår fullständiga recension.

Kommer till optiken, har razr 2019 en 16MP f / 1.7 bakre kamera med stöd för EIS, Dual Pixel autofocus (AF), Laser AF, Color Correlated
Temperatur (CCT) och dubbla LED-blixtar. Den framåtvända kameran är en 5MP f / 2.0-skytt. Bilderna tagna på 16MP bakre kamera är ganska bra, men vi måste testa mer för att komma till en slutsats.

Företaget har gjort ett beundrande arbete för att återuppliva en ikonisk design i en ny vikbar formfaktor, som gör att den sticker ut från andra, men vi måste säga mer om Motorola razr 2019 i vår fullständiga recension. Med smarttelefonens skärmstorlekar ökar dag för dag minskar kompaktheten tillsammans med den. Vikbara telefoner är en lösning på detta problem, åtminstone i viss utsträckning.

Men med detta sagt, det är tidiga dagar för hopfällbara telefoner, det finns utrymme för förbättringar och eftersom det är en ny teknik är kostnaden också på den högre sidan. Med fler företag som kommer, kommer kostnaden att minska så småningom och hårdvaran och mjukvaran kommer också att bli bättre. Enligt min åsikt, med lanseringen av hopfällbara telefoner som Motorola razr, Galaxy Z Flip (och fler telefoner som kommer in), har framtiden för kompakta telefoner utvecklats!