Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Framtiden för Intels tillverkningsprocesser

Introduktion

Konsekvens i produktionen är ett tecken på en stor tillverkare, en som kommer att vara med oss ​​under hela resan, och inte bara en kort period. Nu när vi har sett Intel genom sina goda tider såväl som deras senaste dåliga tider, kan vi göra ett ganska korrekt uttalande som sammanfattar en egenskap hos deras som inte har svikit företaget, även när det blev tufft.

Även om det har funnits tillfällen då Intel inte har haft den snabbaste processorn på blocket, liksom tillfällen då de inte alltid var det mest önskvärda namnet i branschen, kan det inte vederläggas att Intel alltid har utmärkt sig i en stor område: tillverkning.

Intels tillverkningsprocesser har alltid verkat vara ett steg före konkurrenterna och har aldrig misslyckats med dem. Även Intels senaste misstag, återkallelsen av 1,13 GHz Pentium III kan tillskrivas ett dåligt marknadsföringsbeslut att lansera ett chip som uppenbarligen inte var 100% redo för produktion. I det här fallet var Pentium III begränsad av sin arkitektur, den 0,18-mikrons tillverkningsprocess som Intel producerade den på var inte att skylla på.

Tills nyligen har Intel inte haft något behov av att presentera sina tillverkningsmöjligheter, eftersom de alltid har kunnat leva på framgången med sina styrkretsar och processorer. Nu när deras dominans ifrågasätts av AMD:s häpnadsväckande framgång börjar Intel bara få saker att gå ihop igen. Med pressen som ger Intel en mycket svår tid, särskilt med den senaste Pentium 4-släppet, är Intel i desperat behov av lite positivt ljus. Det är därför som Intel idag gör ett ganska stort tillkännagivande om utvecklingen av deras tillverkningsprocess på 0,13 mikron såväl som deras förutsägelser för deras kommande 0,10 och 0,07 mikron processer.

Vad detta betyder för er alla är inte mycket eftersom de första 0,13-mikron-processorerna från Intel inte kommer ut på gatorna förrän Q2-2001 som vi diagram i vår Intel CPU & Chipset Roadmap för att inte nämna att vi inte ens kommer att se 0,07 -micron-teknologi fram till 2005. Men detta tillkännagivande ger oss en unik möjlighet att diskutera en del av vad som kan vara möjligt i framtiden, samt belysa Intels planer för deras NetBurst-arkitektur.