Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Frågor att ställa dig själv innan du köper en smartphone

Med tillväxten av teknikmarknaden, mer specifikt mobiltelefoni, allt mer komplicerat att fatta beslutet att skaffa en ny modell. Med så många tillverkare och tjänsteleverantörer som erbjuder kampanjer, faciliteter och nya funktioner, är det nödvändigt att ta lite tid att välja det bästa alternativet för varje fall. Av denna anledning har vi förberett en artikel om frågor att ställa innan du köper en smartphoneså att vi tillsammans fattar välgrundade beslut.

För denna artikel använder vi vår marknadskunskap och tekniska specifikationer, men särskilt sunt förnuft att skilja agnarna från vetet och säkert bidra till vad som under en tid har blivit en betydande investering i en anordning som följer oss i vår vardag.

Varför köpa en smartphone? Tänk klokt

De två huvudsakliga skälen är behov och smak, så det är viktigt att vara tydlig med det för att inte kalla oss fel. Modern konsumentism driver oss att köpa produkter av den enda anledningen att det finns en ny modell, men detta är inte alltid den bästa policyn.

Smartphone kamera

Om vi ​​låter oss påverkas av reklam för varumärken vi kommer att byta mobil var sjätte månad, även om den vi har fungerar perfekt. Det är dock inget fel med att skaffa en ny telefon om du har tänkt igenom det och har råd. Många gånger är det du behöver inte en ny telefon, men återställ den du har till dess fabrikstillstånd för att lösa de huvudsakliga problemen med systemet som kommer med tiden för omfattande användning av enheten.

Hur mycket pengar har jag? välj din budget

Som i alla viktiga investeringar är det nödvändigt att ha en budget och överväga betalningsmedel (kontanter, kredit eller finansiering). Självklart är det bästa alternativet kontanter, men detta begränsar våra möjligheter, medan kredit kommer att bli mycket dyrare i det långa loppet. När det gäller finansiering beror det på din tjänsteleverantör och kan vara bunden till en minimibeständighetsklausul och att telefonen är spärrad för andra operatörer.

smartphone-porträtt-läge

Det vanligaste misstaget vi alla gör är att först titta på utrustningen vi vill ha och sedan på plånboken… och det är där tårarna kommer eller skulden. Ta först en marginal, och du kommer att veta inom vilket område du kan placera dig själv. Du kan till exempel ha runt 300 euro och du har en marginal på 50 euro. Med detta får man leta efter det bästa som finns på marknaden så att det är en autentisk kvalitet/pris.

Tänk på att priserna på smartphones kan täckas i intervallen upp till 200 euro för lågprisklassen, upp till 350 euro för mellanklass och från och med då för high-end. Dessa värden är vägledande eftersom t.ex. redmi Den lanserar kontinuerligt enheter som “spränger” marknaden med toppspecifikationer och mycket låga priser.

Vad vill jag ha den till? Spel, fotografi, sociala nätverk…

Smartphones får sitt namn från att vara en mångsidig enhet och en mycket kompetent personlig assistent för den genomsnittlige användaren. Men beroende på din användning måste du begränsa dina alternativ.

hur-man-fotograferar-smartphone

Om din användning är koncentrerad till sociala nätverk, WhatsApp, e-post och internetsurfning, a kort räckvidd Det kan hjälpa dig, men om du behöver ta bilder regelbundet börja titta på mellanklass, och om det du vill är att släcka din törst efter att spela PUBG och Fornite med bästa kvalitet, måste du titta högre. Om du vill ha en överlägsen kvalitet inom fotografering måste du titta på “flaggskepp” Som den iPhone 11 ProMax, Huawei P40 Pro+, Samsung Galaxy S20 Ultra, etc. som kan representera värden på mer än 1000 euro.

Nu måste vi veta att alla modeller inte är lika och att de skiljer sig åt med en eller annan enhet. Speciellt om det kommer från olika tillverkare, som använder olika mjukvara för sitt anpassningslager.

Vilka tekniska aspekter måste jag ta hänsyn till?

Förutom användningen finns det vissa egenskaper hos smartphonen som också kan vara av intresse för oss, såsom:

  • Skärm: trenden går mot storlekar nära 6 tum med få ramar och i förhållandet 18:9. Tänk på storleken på din hand och den användning du kommer att ge skärmen (titta på videor, spela spel eller läs).
  • Minne: Även om det är vanligt att hitta alternativ på 32 GB lagringsutrymme och 2 GB RAM, det mest tillrådliga är att vi överväger 64 GB Gigs lagringsminne och 4 GB RAM, eftersom detta garanterar oss en större kapacitet på lång sikt. Varje gång tar applikationerna mer utrymme och resurser.
  • Kamera: Som Google lärde oss med sin Pixel 2-modell är det inte nödvändigt att ha mer än en kamera för att ta bra bilder, och det är inte heller nödvändigt att ha fler megapixlar. Det är i efterbehandlingen där tricket kan vara att få de bästa fotografierna, men kom ihåg att en bra sensor är grunden.
  • Processor: Detta är ett av avsnitten som har minskat i betydelse under åren sedan hastighetsförändringarna inte är märkbara för den genomsnittliga användaren av sociala nätverk och appar i allmänhet. Endast med intensiv användning som videoredigering eller videospel kan du se skillnad. Dess största framsteg har varit i optimering av batterianvändning och det begynnande utseendet av artificiell intelligens.
  • Trummor: Generellt sett räcker det med 3 000 milliampere för att ta dig igenom dagen, men det finns tillägg som snabbladdning eller trådlös laddning som kan vara viktiga för dig.
  • Uppdateringar: Detta är kanske en svår faktor att veta, men du kommer aldrig att få bättre support än Google. Hur lång tid krävs av mobiltelefonmärken för att uppdatera Android?

Kanske finns det aspekter som design, färg, ljud osv. som vi inte har lagt till i den här listan men som också är det relevant när du väljer en smartphone.

Hur väljer jag det? Jämför och jämför igen

Med hänsyn till de tidigare punkterna kan du kolla med säljsajterna online för att se vilken utrustning som passar din budget och sedan titta på deras fullständiga specifikationer på sidor som t.ex. GSMArena eller in Kimovil där du kan jämföra två modeller och se deras styrkor och användarnas åsikter.

oneplus-smartphones

När du är mer eller mindre klar över modellen rekommenderar vi att du ser recensionen på vår YouTube-kanal för att Carlos ska berätta sina intryck och för att kunna känna till utrustningens begränsningar.

Efter att ha gjort detta är det mycket viktigt att du kan känna enheten, så det är lämpligt att du besöker en butik eller fysisk butik för att röra vid smartphonen och experimentera med den i dina händer.

Var köper jag den? Välj butiken väl

Det finns flera kanaler för att skaffa en smartphone och du måste bedöma vilken som är bäst för dig. Var och en har sina för- och nackdelar, men det viktiga är att du alltid ser till att du har en garanti ifall enheten skulle skadas.

kvinna-talar-telefon-smartphone

Nu satsar fler och fler användare på nätbutiker. Du kan regelbundet hitta bra erbjudanden och nyare modeller, men du bör tänka på att om enhetens märke inte har en officiell närvaro i ditt land kan du drabbas av garantin, och även om den finns kommer du att tvingas täcka fraktkostnader vid skada (enligt företagets policy). Vi rekommenderar alltid göra inköp via Amazon al du har en exceptionell service.

Om du köper från en butik i Kina finns det också problemet med skatter och tullar som varierar från land till land och som kan höja priset och avsevärt försena leveransen. En annan punkt med att göra en import är att mobilnät som hanteras av ditt land eller din operatör. För att vara säker rekommenderar vi att du besöker sidan willmyphonework (på engelska) där du anger varumärke, modell, land och mobiloperatör och det talar om dess kompatibilitet.

Nästa kanal är butikskedjorna eller specialiserade, där du hittar mobiltelefoner med garanti och utan spärrband för att fungera med alla operatörer, men som inte alltid kan erbjuda dig finansiering.

smartphone-vikbar-form-Z

Äntligen finns det möjlighet att skaffa den med din telefonoperatör som kan gynna dig när det gäller garanti och finansiering (med förbehåll för en varaktighetsklausul), men med rabatt för ersättning eller ändring av plan/avtalspris och till och med försäkring mot stöld.

Det bästa sista rådet är att inte ha bråttom att köpa. Titta, jämför och få råd först. Vi hoppas att du med denna information kan fatta det bästa beslutet och inte slösa pengar på en produkt som inte passar dina behov. Och naturligtvis rekommenderar vi att du besök vår kanal för att veta vilken produkt du letar efter.

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.