FoxTunes, Free MP3-spelare, omvandlare och hanterare

FoxTunes är en helt free, musikspelare med öppen källkod som gör att vi kan utföra både uppspelnings-, hanterings- och konverteringsfunktioner inom samma paket. För detta har den BAS ramverk, som låter oss lägga till och spela våra favoritlåtar, tillsammans med stöd för ASIO och WASAPI utgångslägen.

FoxTunes

Denna applikation låter oss behålla, lagra och organisera all vår musik på ett enkelt sätt från dess minimalistiska gränssnitt med dubbelpanel. Därför är det långt ifrån de laddade och överväldigande alternativen som vi kan hitta i andra alternativ på marknaden. Det är ett program av och för älskare av minimalism

Den här spelaren stöder följande ljudformat:

  • Inmatningsformat : AAC, AC3, AIF, APE, DFF, DSF, DTS, FLA, FLAC, KAR, M4A, M4B, MAC, MID, MIDI, MP1, MP2, MP3, MP4, OGA, OGG, OGG OPUS, RMI , WAV, WMA, WV.
  • Utmatningsformat : FLAC, M4A, MP3, OGG, OPUS, WV.

Organisera och spela din musik med FoxTunes

När vi väl kört programmet visas dess gränssnitt uppdelat i tre paneler, en överst, en annan längst ner och en annan i form av en kolumn till vänster. För att börja lägga till våra låtar. Detta är något som kan göras på ett enkelt sätt eftersom programmet stödjer funktionen att dra och släppa filer. Vi kan se både albumbiblioteket och ljudfilerna för varje innehåll. Istället saknas ytterligare information, som bithastighet eller format.

Gränssnitt med tre paneler

När man går in i två album, i ett av dem kan den inte känna igen omslaget och i det andra kan det inte känna igen artisten, något som händer med andra spelare. Uppspelningskontrollerna är placerade i den nedre vänstra delen av gränssnittet, medan den i den nedre högra delen har tre knappar: en equalizer, en knapp för att reducera gränssnittet till det maximala och en kugghjulsformad knapp där vi kan komma åt dess olika inställningar, som är på engelska, vilket kan göra det svårt att använda, eftersom det är fullt av alternativ.

FoxTunes interfaz med paneler

Aktivera minispelaren för att minimera dess gränssnitt

Det bör noteras att knappen för att minska gränssnittet är en minispelare, vilket reducerar den till en liten rektangel, där bara albumomslaget kommer att visa oss, uppspelningskontrollerna och den förflutna tidsindikatorn. På detta sätt, tack vare detta lilla gränssnitt, kan vi enkelt placera det på vilket skrivbordsområde som helst och kombinera det med körning av andra program. Kanske kan vi missa möjligheten att den alltid kan förbli synlig och fixerad ovanför andra program, något som den inte innehåller och som kommer att kräva användning av andra program.

FoxTunes minireproducerare

Visa låttexter medan de spelas

För att skapa en spellista behöver du bara dra och släppa låtarna från biblioteket i den nedre panelen. Ett annat alternativ som vi har tillgängligt för detta är att klicka på en låt med höger knapp och välja “Lägg till i spellista”. Spelaren låter dig också se texter, även om vi måste aktivera det automatiska sökalternativet. När sångtexten är aktiverad visas den i en fjärde panel som läggs till automatiskt när en låt spelas och den rullar automatiskt som låten gör. Texterna kan redigeras från Notepad eller annan liknande redigerare.

FoxTunes redigerar brev med anteckningsblock

Inkluderar en egen formatkonverterare

En annan mycket intressant funktion som vi kan aktivera i dess inställningsmeny är möjligheten att använda FoxTunes för att konvertera spår till andra format, att kunna stödja FLAC, M4A, OGG, OPUS och WH. När den är aktiverad kan vi komma åt den här funktionen från dess snabbmeny. För att göra detta kommer det bara att vara nödvändigt att klicka på en låt med höger knapp och den sammanhangsberoende menyn visas med alternativet att konvertera den valda filen till ett annat kompatibelt format.

FoxTunes-omvandlare

Slutsatser.

FoxTunes är en bra musikspelare och hantering, men den har stora rivaler som MediaMonkey, Foobar2000 eller MusicBee som erbjuder ännu fler alternativ och plugins att använda. Med detta program har vi haft några program för att känna igen omslaget, artistnamnet eller låtarna, som inte har visats korrekt, något som händer i andra spelare. Den utmärker sig för sin inbyggda taggare, låtskrivaren, möjligheten att använda minispelaren och till och med möjligheten att konvertera ljudfiler till andra format. Allt detta gör det till en musikspelare att ta hänsyn till och att det aldrig skadar att prova.

Free Ladda ner FoxTunes

FoxTunes är en free och öppen källkod för musikspelare, hanterare och omvandlare som vi kan ladda ner både från dess GitHub-sida och från själva Microsoft Store. Den är kompatibel med Windows XP, Vista, 7, 8 och 10 i 32- och 64-bitarsversioner. Utgåvan som vi laddar ner från GitHub är portabla , så det kräver ingen installation och kan köras från vilken extern lagringsenhet som helst som en hårddisk eller en pendrive, utan att programmet behöver göra ändringar i Windows-registret.

Den senaste versionen som är tillgänglig hittills är 2.2.7 motsvarar 8 april 2021 . Detta visar ett utmärkt stöd och uppdateringspolicy för både dess utvecklare och samhället, gynnat av att vara en öppen källkodsapplikation.

Alternativ till FoxTunes

Om vi ​​letar efter ett program som låter oss reproducera och hålla vårt musikbibliotek organiserat, föreslår vi ett par alternativ till FoxTunes som vi måste ta hänsyn till:

Musikbi

Det är en applikation inriktad på ljud, då den förutom att spela upp filer även innehåller möjligheten att hantera filer på vår dator. Dess funktioner inkluderar tillträde och stöd för podcaster, onlineradiostationer och full integration med SoundCloud. Vi kan ladda ner MusicBee för free från denna länk.

MediaMonkey

Denna applikation är mycket populär bland program för att spela och hantera vårt MP3-filbibliotek. Vi kan organisera vår musik efter genre, år, artistnamn eller albumnamn. Den erbjuder också kompatibilitet med podcaster och ljudböcker. Vi kan ladda ner ModiaMonkey härifrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button