Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Foxconn kommer att installera iPhone monteringsfabrik i Bengaluru

Foxconn har för avsikt att bygga en iPhone-monteringsanläggning i Bengalurus Devanahalli i april 2024. MB Patil, Karnatakas minister för stora och medelstora industrier, bröt tillkännagivandet. I en nyligen tweet hävdade Patil att han hade träffat ledande befattningshavare från Foxconn för att diskutera projektet och dess utmaningar.

Enligt rapporten har Karnatakas regering lovat att tillhandahålla den nödvändiga marken till Foxconn senast den 1 juli. Företaget har redan gett Karnataka Industrial Areas Development Board Rs. 90 crore, eller 30% av markkostnaden. Med ett mål att producera 20 miljoner iPhones årligen, förväntas projektet avslutas i tre etapper.

Foxconn iPhone monteringsfabrik i Devanahalli

Regeringen har garanterat tillhandahållandet av nödvändiga infrastrukturella anläggningar, såsom en försörjning av 5 miljoner liter vatten per dag, pålitlig ström och väganslutningar, för att stödja projektets effektiva genomförande.

Dessutom avser regeringen att inrätta utbildningskurser för att ge kvalificerade sökande de förmågor som Foxconn behöver för lediga jobb.

Tillsammans med minister Patil och ministern för IT och BT deltog Priyank Kharge, Foxconns tjänstemän George Chu, Paul Liu, Tonn Liu, Simon Song och Bharath Dandi i mötet. Man tror att det ambitiösa projektet, med en beräknad kostnad på Rs. 13 600 crore / 1,7 miljarder dollar kommer att ge cirka 50 000 jobbmöjligheter.

Genom att bygga en iPhone-monteringsanläggning hoppas Foxconn förbättra sin tillverkningskapacitet i Indien och stödja expansionen av den regionala ekonomin. Partnerskapet mellan Foxconn och Karnataka-regeringen visar statens hängivenhet att locka in internationellt kapital och främja industriell tillväxt.