Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Foxconn investerar Rs. 4110 crore för att öppna en elektroniktillverkningsfabrik i Telangana

Foxconn Interconnect Technology har annonserat en investering på 500 miljoner USD (ca 4110,37 crore) i Telangana, Indien, för att skapa en banbrytande elektroniktillverkningsanläggning i Kongara Kalan. KT Rama Rao, minister för informationsteknologi och industri, och Sidney Lu, ordförande och VD för Foxconn, deltog i ceremonin.

Foxconns avsikt att investera i Telangana stämmer överens med dess strategiska tillväxtambitioner och nära relation med den tekniska giganten Apple.

Enligt tidigare rapporter fick Foxconn en order från Apple att producera AirPods, vilket ledde till utvecklingen av en indisk fabrik för detta ändamål.

Denna betydande investering beräknas generera 25 000 direkta jobb i den första fasen, vilket ger en avsevärd uppsving för den lokala ekonomin. Avtalet har potential att generera jobb för mer än en lakh människor under de kommande 10 åren, sade CMO i mars.

Rama Rao betonade regeringens brådska med att göra samförståndsavtalet den 2 mars 2023 till verklighet.

Anläggningen kommer att bidra till att stärka elektroniktillverkningsindustrin och stärka Telanganas ställning på den globala marknaden. Dessutom bör det hjälpa Apple att möta den globala efterfrågan.

Angående ceremonin sa KT Rama Rao, minister för informationsteknologi och industri, Telangana,

Jag är uppriktigt tacksam till hela Foxconn Group för dess underbara beslut att sätta upp Foxconn Interconnect Technologys enhet i Telangana. Det gläder mig också att nämna att vi undertecknade samförståndsavtalet den 2 mars 2023, och om bara två och en halv månad är vi här idag vid den banbrytande ceremonin. Telanganas regering förstår varför vi måste arbeta i hög hastighet. Ordföranden för Foxconn Group, Young Liu, kallade det Telangana Speed. Vi ska leva upp till det ryktet.