Förvandla gamla familjefoton till verklighetstrogna videor

När du bläddrar i familjens fotoalbum och hittar bilder på familjemedlemmar som har gått bort, kan det vara svårt att komma ihåg hur de såg ut när de levde. Lyckligtvis blåser ett företag som heter MyHeritage nytt liv i gamla foton.

Din nya tjänst, kallad djup nostalgi, animerar människors ansikten i gamla foton och skapar korta videor som ser ut som om de poserar innan kameran klickar. Automatiska AI-genererade videor liknar Apples Live Photos-funktion, som visar flera sekunders video före och efter inspelning.

Men Deep Nostalgia är unik jämfört med alla andra AI-funktioner vi har sett. Den var speciellt utformad för att väcka gamla foton till liv, även om dessa bilder dök upp långt före moderna mobiltelefoner.

Förvandla gamla foton till animerade videor

På MyHeritage-webbplatsen har du möjlighet att göra realistiska videor av hög kvalitet på ett ögonblick. När du laddar upp/laddar upp ett foto går det via Deep Nostalgia-drivrutinerna, som tillämpar en redan definierad sekvens av gester enligt vinkeln på bilden du laddade upp. Verktyget tillämpar dessa rörelser på ditt foto, vilket gör att du kan se dina förfäder le, blinka och röra sig.

Även om vissa av dessa animerade bilder eller videor kan se lite robotiserade ut, erbjuder de också ett nytt perspektiv på de människor vi har förlorat i tiden. Eftersom många gamla foton är små och suddiga har Deep Nostalgia en funktion som förbättrar foton och skärper dem, och visar ansikten på ett renare sätt. Det betyder att även om du laddar upp en skadad bild kommer du fortfarande att få mer tillfredsställande resultat.

Vänd gamla foton till animerade videor

Ge nytt liv åt gamla foton

Gå först till MyHeritage.com. Skapa sedan ett användarkonto (använd din sociala nätverksinloggning för enkel registrering). När du har skapat ett användarnamn och lösenord kan du trycka på den orangea knappen på sidan för att animera gamla foton.

tryck på orange knapp för att animera gamla foton

Därifrån börjar den artificiella intelligensen och inom några minuter bör du få en animerad GIF av din familj. Lyckligtvis verkar det inte finnas några säkerhetsproblem, enligt MyHeritage FAQ delar den inte foton med tredje part.

Tyvärr fungerar tekniken fortfarande inte för gruppfoton. Om du laddar upp ett familjefoto måste du välja ett specifikt ansikte för fokusfunktionen.

MyHeritage ber folk att inte ladda upp bilder på någon som fortfarande lever, eftersom de vill att verktyget Deep Nostalgia ska vara ett roligt sätt att se avlidna nära och kära i aktion. Som du dock kan föreställa dig, tänjer vissa kreativa fusk på gränserna och har roligt.

Om du är redo att börja, var försiktig med vilka foton du väljer. Du kan ladda upp fem bilder gratis, men efter det måste du betala.

Kanske inspirerade detta dig att kolla in gamla foton i dina familjealbum. Vissa av dem är sannolikt sepiatoner, fläckiga eller repade. Du kanske tycker att det är dags att slänga dem, men inte så snabbt! Du kan bevara alla dina foton digitalt, oavsett hur skadade de är.

Vi använde webbplatsen med bilder av Elvis, det var som om han gjorde en inspelning innan han tog bilden. Vi fick fantastiska resultat, dela gärna med oss ​​i kommentarerna om bilderna du använde gav gamla bilder ett nytt utseende.

Relaterade Artiklar

Back to top button